Auteur:
Publicatiedatum:
3 jaar geleden

De boekenkast van Kinga Ban

857975_10151716306502307_1137705080_o

Naam: Kinga Ban
Woonplaats: Houten
Beroep: Zangeres en zangcoach
Leeftijd: 32
Gezin: 3 kinderen

foto 3

Je boekenkast…

Mijn boekenkast is een kastje waarin ik ook nog allemaal andere zooi prop. Ik heb eigenlijk niet zoveel boeken, ik leen ze vaak van vrienden of familie. Onze woonkamer is niet zo groot dus ik wil er geen boekenkast in. Aan sommige boeken heb ik veel plezier, maar ik hecht niet echt waarde aan een fysiek boek.

Welk boek heb je als laatste gelezen?

Sonny Boy

Welk boek staat op je verlanglijstje?

Het laatste boek van Francine Rivers, ik ben héél enthousiast over deze auteur. Ik heb de trilogie gelezen die begon met Hadassa; hoe zij neergezet werd, haar geloof. Ik wou dat ik zoals haar was, zó vertrouwend op God. Ik las dit boek in de tijd voor mijn ziekte. Hoe Hadassa vol vertrouwen die arena inliep, niet bang voor de dood – daar moest ik later regelmatig aan terugdenken. Francine Rivers beschreef dat zo mooi in dat boek. Het is een absolute aanrader, ik heb er in mijn geloofsleven heel veel aan gehad.

Over Kinga Bán

Wat zou je doen als je nu een extra vrije dag kreeg?

Ik verlang ernaar om muziek te schrijven: liedjes te schrijven, achter de piano te zitten en te zingen. Maar ik denk dat het resultaat zou zijn, uitrusten en niks doen of op bezoek gaan bij een vriendin. Daar verlang ik ook naar: iemand bezoeken die ik lang niet heb gezien.

Ben je een multitasker?

Nee, volgens mij niet echt. Helaas komt het voor, maar dat betekent wel dat ik dingen niet heel geconcentreerd kan doen.

Wat eet je als ontbijt?

Een fruitshake.

Dilemma’s

Nieuw of tweedehands?

Tweedehands, ik leen altijd boeken.

Zaterdag of zondag?

Soms zing ik in kerken op zondag en soms zing ik op zaterdag ben ik zondag vrij. En lastige keuze, maar ik kies toch voor de zondag. Daar heb ik toch een idee van rust bij, buiten is het stil – zaterdag is vaak en dag van rennen en vliegen.

Puur!

Wat maakt jou puur?

Ik denk dat ik niet echt puur ben, maar dat door God en door Jezus door de Heilige Geest we elke dag mogen proberen om puur en een kind van God te zijn; zo te leven zoals Jezus deed. Dat is het optimale, het pure dat ik ken.

Wat betekent geloven voor jou?

Heel erg vertrouwen op God. God zegt dat hij erbij is, het is aan mij dat ik me daaraan vasthoud. Dat probeer ik in mijn geloof elke dag te doen. God staat er en hij wacht op mij en ik kan ook naar hem toegaan. Het is niet de vraag of God bestaat voor mij. Ik weet dat hij er is en dat hij de aarde heeft gemaakt. In mijn leven probeer ik zo dicht mogelijk bij hem te leven. Als ik een slechte dag heb dan heb ik vaak God te weinig betrokken bij die dag en de dingen die ik deed. Als ik het wel doe, heeft het altijd positieve gevolgen.

Bekijk ook eens...