Auteur:
Publicatiedatum:
2 jaar geleden

De boekenkast van Maaike Bikker

Toon mij uw boekenkast en ik zeg u wie u bent… Een blik op de boekenkast kan je veel vertellen over de eigenaar. Staan alle boeken netjes op een rij en geordend – grote kans dat hij of zij een pietje precies is. Staat alles schots en scheef, dan neemt die persoon het waarschijnlijk niet zo nauw. En dan de boeken zelf, de titels… die vertellen je al snel hoe het zit met iemands interesses en smaak. En vandaag nemen wij een kijkje in de boekenkast van…

Maaike Bikker.

boekenkast maaike.2Naam: Maaike Bikker
Woonplaats: Ermelo
Beroep: projectmedewerker bij de Protestantse Kerk in Nederland
Leeftijd: 32
Gezin: alleenstaand

Je boekenkast…
Mijn droom is om een ooit een boekenwand te hebben met zo’n trappetje erbij… maar nu hou ik het bij één brede bruingrijze boekenkast. Een van Ikea en wel van de Hemnes-serie die prominent in de woonkamer prijkt. Hoeveel boeken erin staan? Ik heb ze even geteld en het zijn er 154. Van allerlei genres – romans, thrillers, reisgidsen, kinderboeken, boeken over interieur en DIY. Het merendeel bestaat echter wel uit romans en thrillers, waarvan 80% in het genre christelijke romans en thrillers valt.

Welk boek heb je als laatst gelezen?
Schuilplaats van Kirsten Heitzmann. Een boek dat ik aantal jaren geleden al had gekocht en gelezen. Pas zag ik het weer in mijn boekenkast staan en voordat ik het wist zat ik er helemaal in. En dat terwijl ik een boek bijna nooit twee keer lees. Dat zegt dus wel wat!

boekenkast maaike.1Welk boek staat op je verlanglijstje?
Er staan momenteel geen boeken op mijn verlanglijstje. Ik laat mij in de boekhandel altijd graag verrassen.

Welk boek heeft je geïnspireerd?
Het boek Als een vis in het water van Max Lucado – een boek dat ik precies op het juiste moment in de boekhandel vond. Inspirerend en waardevol over het ontdekken van je gaven en talenten.

Je laatste aankoop?
Het laatste boek dat ik heb gekocht heet het Wetboek voor bloggers. Ik was al heel lang naar zoiets op zoek en toen zag ik een klein artikel in de Eva. Ik heb het boek meteen gekocht. Heel handig voor een beginnend blogger als ik.

Beste boek aller tijden?
Dit is een ontzettende moeilijke vraag. Ik beperk me even tot de romans en dan kom ik toch uit bij het boek PS. Ik hou van je van Cecelia Ahern. Een boek over de liefde en het leven, dat zorgt voor een lach en een traan.

Leukste jeugdboek?
Ik was als klein meisje groot fan van Jip en Janneke en Pim en Pom. Toen ik een jaar of 11 was, ontdekte ik de boeken van Leni Saris in een oude doos op zolder. Vanaf dat moment heb ik haar boeken echt versleten en maakte ik er een sport van om op elke boekenmarkt, braderie of rommelmarkt weer nieuwe boeken te scoren.

Favoriete leesplek en -snack?
Als ik verdiept ben in een boek dan is geen plek te gek. De trein of de bank, maar ook in het kleinste kamertje van mijn huis. De ultieme plek om een boek te lezen is echter buiten op mijn balkon. Met warm weer maak ik dan een karaf water met vers fruit en munt zodat mijn water een lekker smaakje krijgt en zo’n zakje met van die zoute stokjes.

Nieuw of tweedehands?
Dat maakt mij helemaal niets uit. Ik vind het soms heerlijk om over boekenmarkten te struinen. Bij mij in het dorp zijn er elk jaar wel een paar, maar in Ermelo is ook een fantastische boekhandel waar ik eigenlijk nooit zonder aankoop naar buiten loop. Ze hebben vaak leuke acties en fantastische boeken. De winkel is gehuisvest in een monumentaal pand met een krakende vloer, en de geur is een mengeling van boeken met koffie. Fantastisch dus.

boekenkast maaike

Stel je schrijft zelf nog eens een boek… waar gaat het over?
Voor en over tantes. Een boek vol leuke ideeën over wat je kunt ondernemen met je neefjes en nichtjes, maar ook inspirerende verhalen. Stel dat jij als tante bijvoorbeeld gelooft, maar je neefjes en nichtjes niet zo worden opgevoed…  hoe geef je daar dan vorm aan? Waarom tantes? Ik vind dat zij – samen met de ooms uiteraard – meer in het zonnetje gezet mogen worden. Dus wie weet?!

Wil jij ook wat vertellen over jouw boekenkast en boekenliefde of ken jij iemand die we echt moeten vragen? Stuur dan een mailtje naar info@puurvandaag.nl!

Bekijk ook eens...