Auteur:
Publicatiedatum:
3 jaar geleden

De boekenkast van Miranda Tollenaar

miranda tollenaar 1

Naam: Miranda Tollenaar
Woonplaats: Arnhem
Beroep: Verhalenverteller/Conceptontwikkelaar

Boeken Miranda Tollenaar

Je boekenkast…

Ik heb geen boekenkast! Ik hou van een rustig huis waarin niet te veel spullen staan, daarom staan mijn boeken op een plankje in mijn kledingkast, geordend van groot naar klein. Het zijn vooral veel biografieën van mensen die een verschil hebben gemaakt in de wereld. Ook bewaar ik een exemplaar van alle boeken die ik zelf heb geschreven.

Welk boek heb je als laatste toegevoegd?

Geloof Onder Vuur van de Britse auteur Andrew White. Ik las op Twitter over deze anglicaanse priester die een kerk stichtte in Bagdad. Het is een man die op de frontlinies leeft en oprecht geeft om de mensen die daar wonen. Ik herinner me hoe bang we soms waren voor bommen toen ik zelf in het Midden Oosten was. Deze man kiest ervoor om een kerk te leiden in een stad waar dagelijks bommen vallen.

Wat was het laatste boek dat je gelezen hebt?

Een boekje uit de serie Dora, voor een paar kinderen die ik onder mijn hoede had. Een boekje waar het woord super heel erg veel in voorkwam 🙂

Welk boek heeft je geïnspireerd?

Het gaat niet om mij van Max Lucado. Onze maatschappij is erop ingericht dat we denken dat het leven om ons draait. Tijdens het lezen van dit boek ontdekte ik dat het erom gaat hoe wij God bekend kunnen maken aan de wereld om ons heen. Zodra ik dat besefte had ik minder pity parties: ik voel mezelf minder zielig omdat ik weet dat het niet om mij draait. Soms is het zien van de rug van dit boek genoeg om me daar weer aan te herinneren.

Over Miranda Tollenaar

Ben je een multitasker?

Ja. Ik werk aan verschillende ideeën tegelijk. Dit lukt mij trouwens alleen door met lijstjes te werken.

Wat eet je als ontbijt?

Het liefst brood dat zo vers is, dat het nog warm is.

Wat is jouw grote passie?

Believing in making dreams become reality

: andere mensen hun droom laten verwerkelijken.

Dilemma’s

Waargebeurd of fictie?

Waargebeurd, dan lukt het mij beter om het op mijzelf te betrekken of te geloven dat iets haalbaar is.

Lees je thuis of onderweg?

Thuis. Onderuit op de bank.

Puur!

Wat maakt jou puur?

De vraag die ik mij eerst zou stellen is: ben ik puur? Lastig om daar een antwoord op te geven. Ik werk regelmatig met kinderen, hen vind ik puur omdat ze niet bang zijn dat ze iets verkeerd zeggen. Ze zijn authentieker, je weet wat er echt in hen speelt. Zij inspireren mij ook om puur te zijn.

Wie inspireren jou?

De mensen die een onbaatzuchtig een verschil maken in onze maatschappij.

Wat betekent geloven voor jou?

Wanneer iemand vraagt ‘Geloof jij’ zeg ik: ‘Jij ook.’ We geloven allemaal wat: als je gelooft dat er meer is tussen hemel en aarde, geloof je ook iets. Door het geestelijke laagje dat ‘geloven’ soms krijgt, voelt het alsof je een drempel over moet en dat maakt een onderscheid tussen christenen en niet-christenen, terwijl ik juist vind dat we samen in het leven staan.

Een andere vraag is wat het voor mij betekent om Jezus te kennen. Als ik niet zou geloven zou ik misschien wel in paniek raken. Dat is nu niet zo omdat ik vertrouw op Gods plan met mijn leven. Geloof in Hem biedt mij een breder perspectief dan wanneer ik niet zou geloven.

Bekijk ook eens...