Auteur:
Publicatiedatum:
4 maanden geleden

De voedvrouw van de sultan

Misschien ken je de serie over De vroedvrouw van Venetië al wel. Maar wat je misschien nog niet wist is dat er over een kleine maand een compleet nieuw deel van de trilogie uitkomt! Fris hieronder je geheugen op over waar de boeken nu ook al weer over gingen!

Over De vroedvrouw van Venetië

Vroedvrouw Hannah Levi heeft al heel wat baby’s gered met haar geheime kraamtechniek.Op een nacht wordt ze te hulp geroepen door de graaf van Padovani. Zijn vrouw en kind dreigen tijdens de bevalling te bezwijken. Het is een gevaarlijk verzoek, want het is Joden bij pauselijk edict verboden christenen medische hulp te verlenen. Hannah stemt toe en vraagt een astronomisch bedrag voor haar diensten – met het geld hoopt ze haar man Isaak vrij te kunnen kopen, die op Malta gevangen zit.
Hannah’s beslissing heeft grote gevolgen. Ze raakt verstrikt in een web van familievetes, verraad en hebzucht. Niet alleen haar eigen leven loopt gevaar, ook dat van de baby die zonder haar hulp dood geboren zou zijn. De schuwe Hannah komt tot daden die ze niet voor mogelijk had gehouden.

De Da Vinci Code van de verloskunde.

Over De vroedvrouw van de sultan

Vroedvrouw Hannah en haar man Isaak Levi, ballingen uit Venetië, bouwen in Constantinopel een nieuw bestaan op. Hannah oefent haar beroep uit onder de duizend haremvrouwen in het weelderige paleis van sultan Murat III.  Dan ontmoet Hannah in het paleis het Joodse boerenmeisje Leah, ontvoerd en gekocht door de harem van de sultan. Maar Leah wil geen erfgenaam voor de sultan voortbrengen, ze wil alleen maar terug naar huis. Wanhopig smeekt ze Hannah haar te helpen. Hannah komt voor een levensgevaarlijke keus te staan.

Een avontuurlijk en meeslepend boek, vol fascinerende, onvergetelijke personages.
Ik heb genoten van dit boek waarop ongetwijfeld nog een vervolg komt. Als het even kan snel graag.

Over De zoon van de vroedvrouw

Vroedvrouw Hannah heeft ternauwernood kunnen voorkomen dat het pasgeboren zoontje van een rijk Venetiaan echtpaar wordt gedood. Ze vlucht met de baby naar Constantinopel. Haar plan om op te gaan in de anonimiteit van de stad faalt jammerlijk – het jongetje wordt ontvoerd. Hannah is radeloos van verdriet. Als Hannah zelf opgepakt wordt op verdenking van moord lijkt een ramp onafwendbaar.

Een buitengewoon spannende roman die je onderdompelt in het 16e eeuws Venetië met zijn pracht en praal, maar ook met zijn achterbuurten en gewetenloze misdadigers.