Auteur:
Publicatiedatum:
2 maanden geleden

Door te geven, zullen wij ontvangen

Francine Rivers is een bestsellerauteur die de harten van haar lezers weet te raken.  Haar nieuwste boek De schepping juicht is verschenen, daarin leert zij ons onder andere in hoe wij vrijgevig kunnen zijn. Want door te geven, zullen wij ontvangen. Lees je mee?

We moeten vrijgevig zijn en bereid om ons geld te gebruiken voor goede dingen in de wereld. Dat is de enige manier van investeren die er werkelijk toe doet. Wat er in werkelijkheid gebeurt is dat onze harten veranderen doordat we gul zijn. Als we onze grip op onze bezittingen loslaten, laat materialisme zijn grip op ons los. Laten we niet zijn zoals Hercules, door er voortdurend voor te waken dat we vasthouden aan alles dat we bezitten. Laten we op zoek gaan naar de vrijheid die we ontvangen als we geven.

Nadenken

Hoe heb jij de vrijgevigheid van iemand anders ervaren? Wat deed het met je? Waarom denk je dat het voor ons soms moeilijk is om te delen?

Toepassen

Vraag God of Hij je de komende week één manier wil laten zien waarop je vrijgevig kunt zijn, in de vorm van tijd, geld of bezittingen.

Bij God komen

Vader in de hemel, ik wil niet vastzitten in de valstrik van geld en bezittingen, door altijd op mijn hoede te zijn of er niet iemand anders is die iets afpakt wat eigenlijk van mij is. Ik wil het ware leven ervaren dat het gevolg is van gulheid en van het feit dat ik niet gehecht ben aan mijn bezittingen. Help me alstublieft om te delen met anderen, en te beseffen dat alles wat ik heb uiteindelijk afkomstig is van U.

Francine Rivers

Uit De schepping juicht