Auteur:
Publicatiedatum:
3 weken geleden

Single en getrouwde vriendinnen

Antwoord van Fina:

Een veel voorkomend probleem en het is inderdaad heel goed daar eerst maar eens goed over na te denken. Want wat is er nu eigenlijk aan de hand.

Als ik je verhaal lees , dan denk is direct; hoe is het met je eigen verlangen naar een vriend. Vind je het prima dat je er zelf (nog of weer) geen een hebt of heb je daar moeite mee of vind je het fantastisch leuk voor haar en gun je haar alle geluk van de wereld. Ook vraag ik me af wat je van die vriend vindt; is het een man uit duizenden en gun je hem je vriendin van harte en doe je graag een stapje achteruit of vind je hem een nietsnut of een leeghoofd of op een andere manier absoluut niet jou of haar type en begrijp je niet waarom je vriendin zo achter hem aanloopt.

Ik denk, dat als je hem zeer geschikt voor haar vindt en geniet van hun relatie en geen moeite hebt met je eigen positie, je dan misschien graag een stapje achteruit doet. Maar als je om wat voor reden moeite hebt met hem, of inmiddels ook met haar en met hun relatie dan ligt het lastiger en voel je je eerder jaloers of in de steek gelaten.

Maar nu je vraag, hoe pak je het aan. Ik merk uit je vraag, dat je haar mist. Jullie contact wordt anders. Misschien was je eerst haar beste vriendin en staat er nu iemand anders op nummer 1. Dat is misschien wel goed om dit haar te zeggen. Niet in een verwijt, wel vanuit je eigen gevoel. Maar het is tevens iets wat zij niet voor je op kan lossen.

Maar het is tevens iets wat zij niet voor je op kan lossen

Wel kan je vriendin er misschien rekening mee houden, door er aan te denken regelmatig iets exclusiefs met jou te doen, maar tevens moet je haar gunnen dat ze ook veel tijd met haar vriend wil doorbrengen. Als je het op deze manier doet dan val je haar niet aan of zet je haar onder druk, maar uit je eigenlijk naar haar hoe kostbaar je jullie vriendschap vindt en hoe graag je wilt dat deze standhoud. Spelen er wel allerlei negatieve of ambivalente gevoelens, dan moet je misschien eerst eens met jezelf aan de slag, voordat je met je vriendin op een respectvolle manier open kunt zijn.