Geloof

  Nieuwe single: Heilig vuur

  18 januari 2021

  Dit nummer is een gebed dat God je steeds weer mag vullen met zijn Heilig Vuur: De Heilige Geest!  

  Kinderen en de thuiskerk

  17 januari 2021

  Veel van de kerkdiensten kunnen niet meer doorgaan. Daardoor zitten gezinnen met jonge kinderen thuis op de bank de preek te luisteren. Maar hoe zorg je nu dat de kinderen op een leuke manier meer van de Bijbel leren op zondag? Enkele downloads en tips die je kunnen helpen.

  De lessen van Paulus over Rechtvaardiging

  15 januari 2021

  Paulus heeft een sterk verlangen naar een relatie met Jezus, de opgestane Heer. Hij gaat recht op zijn doel af, op de hemelse prijs, het kennen van Jezus. Wat roept dat verlangen van Paulus bij jou op?

  Onverwacht heil – Gen. 38

  13 januari 2021

  In dat licht bezien schittert Gods heelmakende genade door
  deze geschiedenis heen.

  Andrea Bocelli: Amazing Grace

  11 januari 2021

  We kregen de beelden nog een keer te zien: een leeg Parijs, een leeg Milaan, een leeg Londen, een leeg New York, een leeg Los Angeles, en een verlaten Bejing . En we hoorden het nog een keer: hierna komt een leven vol vreugde en vrede.

  Dat vreemde woordje hoop

  10 januari 2021

  Mijn verwachtingen, die dus niet terecht waren, waren weggeveegd. Geen zicht op gehele genezing.

  Dit jaar wil ik het anders doen!

  9 januari 2021

  “Wees niet bang om een onbekende toekomst te leggen in de handen van een bekende God”.

  Ben jij jouw label of jouw diagnose?

  30 december 2020

  Ik was onlangs een kast aan het opruimen en toen kwam ik een stapel dossiers van mij tegen. Dossiers van huisartsen, GGZ-instellingen, het revalidatiecentrum en van andere hulpverleners. Die stapel ligt nu voor me en het is best een grote stapel aan A4’tjes. Ineens kwam het besef binnen: deze stapel papieren hebben jarenlang verteld wie ik ben.

  Liefhebben

  29 december 2020

  Wat is je doel? Die vraag stelt Mirjam van der Vegt in een interview met Groot Nieuws Radio. Ik heb de radio even aangezet toen ik op Facebook las dat ze daar te horen zou zijn. Ik ben deze vrouw gaandeweg steeds meer gaan waarderen en toen ze vertelde dat ze een boek schreef over rust, was ik geïntrigeerd.

  2020 brengt ons naar huis

  28 december 2020

  2020 heeft ons allemaal naar huis gebracht. We beleven intensiever en ervaren dieper wie ons huis is. Of eigenlijk ons thuis. Want we zijn niet alleen naar huis gebracht. We zijn thuis gebracht.

  Vogelpoep, verdwalen en vrede vinden

  27 december 2020

  Wij lachten naar de glimmende wagen en FLATS, daar spetterde een klodder vogelpoep op de auto en Opa’s overhemd. Vol ongeloof staarde ik de vogel na.

  Verwacht jij Zijn komst?

  25 december 2020

  Hoe is het jou deze adventsperiode vergaan? Keek jij uit naar Kerst? Was je bewust bezig met Zijn komst? Of overvalt het je dat het zomaar in ene weer Kerst is.  Een Kerst in een bizarre tijd, anders dan anders.

  Geborgen!

  24 december 2020

  Brrrr. Dit zijn echt de donkere, koude dagen voor kerst. Al duurt kerst natuurlijk nog even. Maar voordat je het weet is de kerst daar. Kerst… als ik eraan denk wordt mijn hart warm. Ik houd van kerst!

  Recept voor een bijzonder kerstdiner

  23 december 2020

  Ik kijk uit het raam waar uit de loodgrijze lucht nog steeds sneeuwvlokken dwarrelen. De straat is vol leven. De lantarenpalen zijn nog net niet aangesprongen en het lijkt wel of de sneeuw alle kinderen voor het donker nog de straat op jaagt.

  De nieuwe liefdestijd

  20 december 2020

  Maria’s leven staat opeens op zijn kop. Een engel brengt haar nieuws dat heel haar leven zal veranderen. Ze zag uit naar een bruiloft, maar kreeg een dikke buik. Laat met mij gebeuren wat u zegt. Dat zijn de woorden van Maria richting de engel.