Geloof

  Thuis bij jou

  24 februari 2020

  Als je vriendin verhuist of jijzelf is het kopje thee op vrijdagmiddag of welke dag dan ook geen vanzelfsprekendheid meer.

  10 bijbelteksten over vriendschap

  23 februari 2020

  In de Bijbel staan prachtige teksten over vriendschap, liefde en omgang met elkaar. We zetten er een aantal voor je op een rij.

  Zo krijgen negatieve gedachten minder grip op je + boekentip

  22 februari 2020

  Met haar verhalen en voorbeelden zet Rachel je aan het denken. Het boek leest makkelijk, alsof Rachel je goede vriendin is en je aanspoort in actie te komen.

  Een spiegel met gouden randje

  17 februari 2020

  Kritiek kunnen incasseren is een kunst. Kan het zijn dat God diegene die kritiek uit, wil gebruiken om jou iets te vertellen?

  Het geheim

  16 februari 2020

  De deejay gaf ons een microfoon en vroeg of we de kersverse bruid en bruidegom wilden vertellen wat het geheim is van een lang en gelukkig huwelijk. Ik weet niet meer precies wat ik heb geantwoord, omdat ik geen tijd had gehad om iets voor te bereiden. Maar ik heb sindsdien nog wat nagedacht over die vraag en we hebben twee ‘geheimen’.

  Het grootste geschenk

  14 februari 2020

  Liefde is het grootste geschenk dat we van onze Schepper hebben gekregen. Wij hebben een eigen wil gekregen om te kiezen voor liefde of voor angst. Hoe mooi zou het zijn als we elke dag kiezen voor liefde?

  Wildvreemde liefde

  12 februari 2020

  Deze maand is het alweer februari. De maand van de liefde. Wij mogen ook nog eens een verjaardag vieren en onze trouwdag, dus bij ons is het al helemaal de liefde vieren.

  In vreugde en verdriet

  10 februari 2020

  Er is en er wordt veel geschreven over vriendschap. Ik voel mij gezegend met het hebben van een paar vriendinnen waarvan sommigen mij al jarenlang van tijd tot tijd vergezellen op mijn levensreis.

  Samen geliefd – Ontdek hoe jij stevig zit en staat in je leven.

  9 februari 2020

  Liefde komt tot bloei als we haar samen beleven. In het grote liefdesgebod uit de Bijbel zie je dat drie levende entiteiten daarbij een rol spelen: God, jezelf en de ander.

  Vriendschap in de Bijbel

  8 februari 2020

  Ik denk dat je met elke vriend(in) een speciale band kunt hebben, ongeacht hoe diepgaand deze is. De ene persoon is de andere niet. De ene vriend(in) kan zich misschien meer inleven in jouw situatie dan de andere. En dat maakt dat elke vriendschap op zich bijzonder is.

  ‘Nico, zijn we nog vrienden?’

  6 februari 2020

  Bas heeft autisme, is verstandelijk beperkt en heeft een laag zelfbeeld. Hij wil het zo graag goed doen en elke keer als hij denkt dat hij iemand teleurstelt, moet hij van zichzelf ervoor zorgen dat het weer goed komt

  Beste maatjes of is jullie relatie best mat (geworden)?

  4 februari 2020

  Echte vrienden hoef je echt niet dagelijks te zien. Maar als je je vrienden alleen in het voorbijgaan zou zien, blijft er al gauw geen vriendschap meer over. In echte vriendschap moet je investeren.

  Een lichtpuntje

  3 februari 2020

  Soms is het moeilijk om de juiste woorden te vinden om iemand te bemoedigen die door een donker dal gaat. Als je zelf hebt ervaren waar de ander doorheen gaat, zijn woorden niet eens echt nodig.

  ‘Met volharding (door) blijven lopen’

  30 januari 2020

  Wanneer ik mijn voeten op deze vaste grond neerzet, mag ik weten dat God ook naar mij/ons omziet en dat Hij ook in mijn/ons leven net als in het leven van Jeremia, ‘niet stopt met het goede te doen’.

  Recensie: Het onverwoestbare meisje

  27 januari 2020

  Dit boek is geschreven voor christen vrouwen die willen geloven dat hun leven weer kan gaan sprankelen en het meisje dat in hen verborgen ligt weer kan opstaan tot de vrouw die je bent.