Geloof

  Onderweg met Ruth – Kruispunt tussen Moab en Bethlehem

  12 juli 2020

  Waar u gaat, zal ik gaan. Waar u slaapt, zal ik slapen. Uw volk is mijn volk. Uw God is mijn God.

  Onderweg met Ruth – Mister Fixit

  5 juli 2020

  Die eerste zin. Daar is iets mee. Het boek Ruth opent met een hongersnood. Dat doet alle alarmbellen afgaan. Een hongersnood in het beloofde land?! Een hongersnood in het land, vloeiende van melk en honing? Een hongersnood in het land waar druiventrossen groeiden, zo groot, dat twee verspieders nodig waren om een tros naar Mozes te tillen? Wat is er mis gegaan?

  De rugzak van jouw leven.

  4 juli 2020

  Wat een last soms hé? Die rugzak van het leven, vol zware keien en scherpe kiezelstenen. Allemaal gebeurtenissen uit je leven die je met je meedraagt op je rug. Die rugzak houdt je dan liever ook gesloten. 

  Toch op reis deze zomer…

  2 juli 2020

  Want jij en ik kunnen wel degelijk op reis deze zomer. En het mooiste van alles is: het kost je geen geld, het brengt geen stress te weeg en je hoeft ook niks in te pakken. Geweldig toch! De enige bijdrage die ik van je vraag is: tijd, interesse en een virtuele reisbril.

  By faith

  29 juni 2020

  Maar één ding heb ik wel geleerd, NIKS is onmogelijk bij Hem. Hij is zo machtig, genadevol, liefdevol en krachtig. En hoe mijn omstandigheden ook waren en waar ik ook doorheen moest, Hij was erbij.

  DoorVragen en DoorDader | Bijbelstudie psalm 127 deel 5/5

  28 juni 2020

  Op welke manier betrek jij God in je werk? Hoe voorkom je dat je in de greep komt van je agenda of ‘van het maken van een volgende stap’?

  De dag met God – hoe je je hart liefdevol thuisbrengt.

  27 juni 2020

  Heel vaak kan ik niet bidden. En dat is maar goed ook; het geeft me de mogelijkheid aan te sluiten bij het gebed dat er al lang is. Bidden is aanschuiven aan een gedekte tafel – ontdek het in De dag met God, het nieuwste boek van Mirjam van der Vegt.

  Jezus had oog voor vrouwen, minderheden en verdrukten

  25 juni 2020

  “Ik moet ook aan de melaatsen denken in deze tijden van corona. Wanneer Jezus bijvoorbeeld een man aanraakt die daar eigenlijk niet eens om gevraagd heeft. Zo zie je dat ook bij vrouwen, hoe Hij ze erbij betrekt en eerherstel geeft: ‘Er is een plan met jou leven en je hebt iets heel moois te brengen.’”

  Een overeenkomst met verstrekkende gevolgen…

  22 juni 2020

  God zette Zijn handtekening naast die van jou en jullie hadden een bindende afspraak. En net als bij een zakelijke overeenkomst, zijn er aan deze hemelse overeenkomst ook voorwaarden en eisen gesteld. God wil dat je Zijn geboden naleeft.

  Dankbare slapers | Bijbelstudie psalm 127 deel 4/5

  21 juni 2020

  De slaap als een gave van God voor mensen die van geen ophouden weten. Psalm 127 leert christenen vandaag om ons werk te zien binnen Gods werk ten aanzien van zijn schepping.

  Als de stilte spreekt…

  15 juni 2020

  Maar één ding is zeker, we hebben allemaal met stilte(s) te maken. We ontkomen er niet aan. Misschien dat het je tijdelijk lukt, wanneer je hiervoor op de vlucht slaat maar zodra je weer thuis bent, valt de stilte je vaak des te zwaarder. 

  Opvoeding gaat niet vanzelf | Bijbelstudie psalm 127 deel3/5

  14 juni 2020

  Opvoeding gaat niet vanzelf. De kinderen die we krijgen hebben we niet zo besteld of uitgezocht. Dat we kinderen ontvangen bevestigt nog maar weer dat ons leven niet beheersbaar is, maar dat we leven van hoop.

  9 aspecten van bidden

  13 juni 2020

  Bidden is voor veel mensen een moeilijk punt: een opgave in plaats van een heerlijk samenzijn met onze Hemelse Vader. Jezus gaf aan Zijn discipelen – en daarmee aan ons – het Onze Vader. Maar hoe geef je dat gebed in het dagelijks leven voor jezelf handen en voeten?

  Nieuwe normaal: Laat God ons met lege handen staan?

  11 juni 2020

  Die stilte heb ik nu juist zo broodnodig. Ik heb het nodig om te verwerken wat er op me af komt en creatief, innovatief en enthousiast al mijn taken en rollen te kunnen vervullen. Ik begon te fantaseren hoe dat bij Eva in het paradijs geweest moest zijn.

  Puur zijn

  8 juni 2020

  Op dat moment was ik helemaal mijzelf. No nonsens, geen extra toevoegingen om mijzelf ‘lekkerder te laten smaken”. Maar simply me! En weet je, het voelde zo goed. Het voelde zo bevrijdend. Het leek wel alsof ik uit mijn strakke keurslijf gebroken was en ik eindelijk voluit kon ademhalen.