Geloof

  Een kind is ons geboren

  15 december 2019

  Stel je eens voor! De Schepper van ons oneindige heelal is ooit zo hulpeloos en kwetsbaar geweest als mijn zoon. Vanaf het moment dat ik Joshua voor het eerst in mijn armen hield, voelde ik zo’n intense liefde voor hem,

  Kerst met een lach en een traan

  13 december 2019

  Het is bijna kerst. Overal waar je om je heen kijkt zie je kerstversieringen, hoor je kerstmuziek en zie je kerstreclames. Ik vind kerst altijd een gezellige periode. Ik hou van de lichtjes, versieringen en gezelligheid.

  Kerst in Brabant

  10 december 2019

  Ik keek uit het raam en telde de kerstbomen. Meestal kon je wel naar binnen gluren en de lichtjes zien schitteren. We hadden zelf geen kerstboom. Dat was niet goed. Zelf had ik de conclusie getrokken dat God de kerstboom niet goed vond

  Een brief uit Berlijn

  8 december 2019

  ‘Nou mensen, op een stille nacht, zullen we maar zeggen!’ Maar vanbinnen weten we allemaal dat de oorlog geen kerstmis kent, dus als vanavond de sirenes klinken, schuift heel Berlijn achter het verduisteringspapier de stoelen achteruit, blaast de kaarsen uit, dekt nog snel de feestbieten af tegen het kalkgruis en haast zich naar de kelders.

  Mijn kerstdroom

  6 december 2019

  Een gebed kwam in mij naar boven en geluidloos prevelde ik voor mij uit; ‘God vul mij. Vul mijn lichaam met nieuw leven, maak het wonder alstublieft waar.’ En weer was dat bijzondere gevoel er.

  Mijn agenda versus Gods agenda

  3 december 2019

  Ik voelde even zijn verdriet en eenzaamheid en werd daarop alert gemaakt. Ineens begreep ik waarom ik die ochtend niet in de dienst zelf was beland. En waarom mijn baby nu wel in slaap was gevallen😉

  Boek van de week | Bedacht, geliefd. gewild

  2 december 2019

  Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen.
  Speciaal voor PUUR! stelden we Lindi een aantal vragen over haar boek en haar schrijfproces.

  Recensie over ‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austin.

  29 november 2019

  Dan begin ik te lezen. En ik word meteen meegenomen in Lynns verhaal. Over dingen uit haar jeugd, een ervaring op school, de geboorte van haar oudste kind, haar zoektocht naar zingeving, naar iets naast de zorg voor haar kinderen.

  Dit wil ik!

  27 november 2019

  Opeens is het oorverdovend stil en ik ben weer bij de les. Waar is ze? Wat doet ze? Help…
  En dan zie ik haar zitten half in de trapkast die tevens voorraadkast is. Ze rekt en reikt

  Een blijvende dorstlesser

  17 november 2019

  Wanneer ik vanochtend ontwaak is het buiten donker en kleurt de hemel een sombere grijstint. Buiten miezert het en volgens de weersvoorspellingen, bereikt de thermometer vandaag enkel de 10 graden. Wat een verschil met nog maar enkele maanden geleden, toen we te maken hadden met een ware hittegolf en de thermometer de 38 graden bereikte […]

  De lessen van Daniël | Bidden en vasten

  15 november 2019

  Bidden is niet altijd het eerste wat ik doe. Ik druk verdriet meestal eerst zo ver mogelijk weg, doe alsof het me niets doet. Ik wil sterk zijn en niet huilen.

  De lessen van Daniël | Ik lees de Bijbel

  14 november 2019

  Door gewoon regelmatig te lezen, spreekt God en leer ik Hem beter kennen. Ik vertrouw erop dat Hij mij steeds meer zal laten zien wie Hij is en wie ik mag zijn in Hem.

  De lessen van Daniël | Aan de rand van de maatschappij

  13 november 2019

  Ik voelde me zelf vaak aan de rand van de maatschappij staan. In mijn studententijd werd ik arbeidsongeschikt verklaard. Toen God mij genas, was mijn tweede kind op komst. Ik wilde graag buitenshuis werken, maar door allerlei omstandigheden ging dat niet.

  De lessen van Daniël | Groeien in geloof

  12 november 2019

  ‘Je wandelt met God door Hem beter te leren kennen en je leert Hem beter kennen door de Bijbel te lezen.’ Mijn kind onderbreekt me: ‘Hoe kun je God dan beter leren kennen door de Bijbel te lezen?’

  De lessen van Daniël | Een veranderende cultuur

  11 november 2019

  Daniël komt in een totaal andere cultuur terecht, ver van zijn land, de tempel en waarschijnlijk ook van zijn ouders. Hij is ontworteld, maar blijft trouw aan God, ook al kan hij niet meer leven zoals hij gewend was.