Geloof

  Gedicht: Ja!

  23 januari 2022

  Thorinda deelt met ons het gedicht ‘Ja!’. Dit ter gelegenheid van iemand die dit jaar belijdenis gaat doen. Maar ook ter herinnering voor hen die al belijdenis hebben gedaan en zo weer even stil gezet worden bij het moment waarop zij belijdenis hebben gedaan en hun Ja-woord gaven. Een waardevol moment!

  Bijbelstudie: Psalm 10

  20 januari 2022

  Psalm 10 gaat over boosheid op God. Je kunt je vaak zo angstig, boos, door Hem verlaten voelen. Annemarie van Heijningen pleit ervoor: uit dit naar God. Hij luistert.

  Controle – Loslaten

  19 januari 2022

  Wij mensen denken vaak dat we alles in het leven onder controle hebben, maar als het erop aankomt blijkt dit slechts een illusie te zijn. Bij het minste of geringste zijn we ‘out of control’. Ons leven is breekbaar en op geen enkel vlak te controleren.

  Een plek om thuis te komen

  18 januari 2022

  Eigenlijk is iedereen wel op zoek. Naar een plek om thuis te komen, de plaats van bestemming. Die reis kan veel onzekerheid geven… Waarin vind je dan houvast? Joke Verweerd schrijft erover in een Bijbelstudie over een stukje uit Exodus.

  Ontdek wie je werkelijk bent

  16 januari 2022

  Wie ben ik eigenlijk écht? Een vraag die Thorinda zich vaak stelt. Door een dagboekstukje geschreven door Sarah Young kwam ze tot een mooie zoektocht.

  5 manieren om je kinderen van de kerk te laten houden

  14 januari 2022

  We hebben het voorrecht om een goed voorbeeld te geven, de kerk in te lopen en de vrijheid te hebben om God te aanbidden. Hij belooft ons in de kerk te ontmoeten.

  Bijbelstudie: Psalm 7

  13 januari 2022

  In Psalm 7 gaat het over onrecht. De overdenking van Annemarie van Heijningen focust zich daar dan ook op. Hoe ga je ermee om als je onrechtvaardig behandeld wordt?

  De schoonheidslessen van Esther

  12 januari 2022

  Voor PUUR! Vandaag dook Carianne Ros in het Bijbelboek Esther. Welke lessen zijn daaruit te leren, specifiek over het thema schoonheid? Vandaag kijken we naar het eerste hoofdstuk.

  Overdenking: Psalm 3

  6 januari 2022

  We staan aan het begin van het nieuwe jaar, dus beginnen we ook opnieuw met de Psalmen. Annemarie van Heijningen schrijft vandaag over Psalm 3. God strijdt de strijd voor jou!

  Een nieuw jaar met nieuwe kansen

  3 januari 2022

  We staan aan het begin van een nieuw jaar. Maar voordat we hier op vooruit lopen, wil ik even met jou terugblikken op het afgelopen jaar. Ongetwijfeld had je voor jezelf allerlei doelen bedacht en even zoveel goede voornemens. Hoeveel heb je er kunnen waar maken? Misschien raak ik nu een gevoelige snaar. Je had zoveel goede voornemens/doelen maar uiteindelijk is er maar weinig van terecht gekomen is. Misschien slechts één van de vele. 

  God begon met licht

  2 januari 2022

  Aan het begin van het nieuwe jaar lezen we over het begin van Gods werk: de schepping. Joke Verweerd schrijft over Genesis 1:3. God begon met licht.

  Wat de toekomst brengen moge

  1 januari 2022

  Wat een vertrouwen in Onze Vader spreken we hier, zingen we hier uit! En met dat vertrouwen wil ik ook dit nieuwe jaar in gaan!

  Een veelbewogen jaar

  31 december 2021

  De jaarwisseling begint al bijna. Thorinda kijkt met ons terug: 2021 was een veelbewogen jaar. Maar ondanks alles wat er is gebeurd, zijn we staande gebleven. Door God, die altijd bij ons was.

  Overdenking: Psalm 150

  30 december 2021

  Het jaar 2021 is al bijna voorbij. We delen vandaag daarom een van de laatste Psalmoverdenkingen van Annemarie van Heijningen: Psalm 150 is aan de beurt. Het thema dat hierin centraal staat is vreugde voor God.

  Je wordt gehoord!

  29 december 2021

  Een schreeuw vanuit de diepte, wachtend op een antwoord vanuit de hoogte. Op het eerste gezicht lijken deze twee elkaar niet te kunnen bereiken. En toch is het mogelijk, wanneer wij de Heilige Geest als middel inzetten.