Geloof

  Kom tot bloei

  2 maart 2021

  Een rups verandert zodat hij kan groeien om te worden wie hij in essentie is.
  Datzelfde geldt voor ons als wij ons leven gaan leiden tot eer van God. Dan leggen wij ‘de oude mens af’ en worden wij vernieuwd naar het beeld van God.

  Vergeetachtig

  27 februari 2021

  Had ik nou wél of had ik nou niet…? Toch even teruglopen. Ja, de voordeur zit écht op slot. Of dat ene kaartje dat ik echt allang had moeten versturen… Of die keer dat er blijkbaar een studiedag was op school en wij op het plein stonden om onze zoon met volle broodtrommel af te leveren… Oeps. Tsja, niet alles onthoud ik blijkbaar even goed.

  Dit is (niet) zo’n dag

  26 februari 2021

  Er zijn dagen dat ik met nieuwe kracht en nieuwe moed aan een nieuwe dag begin – dit is niet zo’n dag. Er zijn dagen dat ik met blijdschap de dingen doe die gedaan moeten en mogen worden – dit is niet zo’n dag.

  Gebedsbrief Hanno en Rhodé

  23 februari 2021

  Hanno en Rhodé zijn in voorbereiding om naar Hongarije te gaan en daar te gaan wonen en werken onder de allerarmsten. In dit land heerst veel (geestelijke) armoede. In samenwerking met Stichting Embrace willen wij het evangelie delen en praktische hulp bieden. Wij zijn er nu meerdere keren geweest en iedere keer opnieuw raakt het ons diep om de armoede en gebrokenheid zo dichtbij huis te zien.

  Gebed in financiële nood

  20 februari 2021

  Als zendingsgezin zijn wij in ons levensonderhoud afhankelijk van giften. Dit vraagt om een goed budgetsysteem dat wij trouw bijhouden. De bonnetjes van betalingen werk ik wekelijks bij in ons uitgebreide gezinsbudget. In het budget zijn verschillende potjes waar uitgaven en inkomsten in verwerkt worden. Een tijdje geleden kwam er een onverwachte rekening.

  Let go and let God

  19 februari 2021

  Samen met een vriendin organiseer ik met enige regelmaat workshops. Creatieve workshops die tot doel hebben dat je God, jezelf en anderen beter leert kennen. Voor een buitenstaander  lijkt het alsof ik dat met twee vingers in mijn neus doe. Schijnbaar straal ik zelfvertrouwen uit, en  is het alsof ik mij nergens druk om maak.

  Bidden

  18 februari 2021

  Jezus is onze pleitbezorger, onze voorvechter, hij strijdt voor ons, hij waakt over ons. Persoonlijk vind ik dat een geweldig troostrijk gegeven, juist ook als ik zelf de woorden niet heb om te bidden; als de omstandigheden van het leven te groot zijn.

  Doorzakgevaar

  17 februari 2021

  Het fundament van je geloof zou je kunnen vergelijken met een laag ijs. Is het ijs dik en sterk genoeg om erop te staan, of is er sprake van doorzakgevaar? Hoe vaker het vriest, hoe sterker het fundament wordt. Jij bent dus ook sterk in je zwakheid: dwars door al het lijden heen word je sterker.

  Bij elkaar horen

  14 februari 2021

  Liefde is bij elkaar horen. En dan met de nadruk op het woord ‘elkaar’. Elkaar drukt een onderlinge relatie uit. Iets wat lang geleden Adam moest missen toen hij genoot van een prachtig paradijs, maar toch een soort leegte ervoer.

  De wereld moet het zien – Waarom niet, Heer?

  13 februari 2021

  Er lijken vreselijke dingen te gebeuren in deze wereld en het lijkt alsof Gods liefde een bespotting wordt gemaakt. Dan rijst altijd de vraag: waarom?

  De schaamte voorbij

  12 februari 2021

  Degenen die mijn levensverhaal kennen, weten van mijn hormoonstoornis. En degenen die heel dicht bij me staan weten wat ik allemaal heb gedaan om vooral het symptoom van overbeharing te bestrijden. Hoeveel energie en geld dit heeft gekost. En pijn heeft gedaan. Lichamelijk en geestelijk.

  Hoe kijk jij naar jezelf? – Worden wie je bent!

  10 februari 2021

  Hoe kijk jij naar jezelf? Ben je tevreden, of zie je alleen maar dingen die anders moeten en raak je daar steeds weer gefrustreerd over? We mogen leren om door Gods ogen naar onszelf te kijken, en te weten dat we ons unieke zelf mogen zijn, onafhankelijk van de mening van anderen. Zo worden we wie we zijn!

  Het waarom in het lijden van christenen

  6 februari 2021

  Als, zoals Paulus, we Hem willen kennen en ook de kracht van Zijn opstanding, moeten we ook de gemeenschap van Zijn leed kennen. De enige weg om die gemeenschap te betreden, is door te lijden. Kunnen we Ja, God zeggen, zelfs daartegen?

  God in je broekzak

  5 februari 2021

  God in je broekzak: altijd met God kunnen praten en Hem altijd dichtbij  hebben. Dat hebben sommige gelovigen, maar ik niet… Vaak ben ik Hem kwijt of voel ik me eenzaam. Maar eigenlijk vind ik dat niet erg: wil wíl blijven verlangen naar het hemelse vaderland. Blijven verlangen naar wat er komt!

  Confronterende Bijbelteksten

  4 februari 2021

  Misschien herken je het wel: sommige Bijbelteksten zijn lastig en confronterend. Ze roepen dubbele gevoelens op en doen misschien pijn. Hoe kun je ze rijmen met wie God voor jou is? Je kan anders naar de teksten leren kijken.