Geloof

  Bijbelstudie: Psalm 88

  30 juli 2021

  Annemarie van Heijningen schrijft een Bijbelstudie over Psalm 88. Ze noemt dit ‘het treurigste lied uit de Bijbel’. Maar is deze ellende ook hopeloos?

  Spreek tot mij!

  29 juli 2021

  Gods stem verstaan: voor veel christenen is dit een moeilijk onderdeel van hun geloofsleven. Thorinda denkt er met ons over na. Hoe spreekt God in de Bijbel en hoe spreekt Hij nu?

  Eindelijk thuis!

  28 juli 2021

  Het is eindelijk zomervakantie! Misschien ga je wel een tijdje weg. En ken je dat gevoel dat je hebt als je weer thuis bent nadat je lang bent weggeweest? Elya schrijft over thuiskomen: thuis is waar je hart is.

  What’s in a name

  26 juli 2021

  Marianne Grandia schrijft in een overdenking over de namen van God. Wat staat hier allemaal over in de Bijbel? Wat zeggen ze over Hem? En wat zegt Hij over ons?

  Wat maakt jou gelukkig?

  25 juli 2021

  Wat is het dat jou gelukkig maakt? Thorinda stelde zichzelf deze vraag: ze wordt gelukkig van bloemen, boeken, van simpele dingen. En dat is ook het geluk dat God ons gunt, in de mooie dingen om ons heen.

  Bijbelstudie: Psalm 85

  23 juli 2021

  Annemarie van Heijningen-Steenbergen denkt met ons na over Psalm 85. De thema’s terugkeren naar God en vergeving staan centraal.

  Gedicht ‘Laat ik christen zijn’

  22 juli 2021

  ‘Laat ik christen zijn’. Met dit gedicht verwoordt Ari hoe haar geloofsleven soms dalen kan hebben, maar hoe er ook veel momenten zijn van vertrouwen op God.

  Het smerigste klusje van de week

  21 juli 2021

  Eerst zag Jeanine haar huishoudelijke taken en helemaal het ‘smerigste klusje van de week’ als een plicht en een moeten. Maar een tekst uit Spreuken zorgde ervoor dat ze er anders naar ging kijken.

  Bijbelstudie: Psalm 82

  16 juli 2021

  Annemarie van Heijningen-Steenbergen denkt met ons na over Psalm 82. Dit gaat over recht doen aan jezelf en aan anderen. Wat betekent dit eigenlijk in de praktijk?

  Desert song

  14 juli 2021

  Marianne Grandia vertelt over het lied ‘Desert song’ van Hillsong, waar een bijzonder verhaal achter zit.

  De muziek van Micha Maasbach: ‘Nog altijd onveranderd’

  12 juli 2021

  Micha Maasbach, singer-songwriter en worshipleader bij Maasbach Worship, heeft onlangs een EP uitgebracht: ‘Nog altijd onveranderd’. Dit is zijn tweede EP; in 2016 kwam ‘Woorden Voor Het Hart’ uit. Hij is na 2016 nooit gestopt met schrijven, dus het bleef bij hem kriebelen om meer liederen uit te brengen. In deze blog vertelt hij meer over enkele liederen die op ‘Nog altijd onveranderd’ staan en waarom deze voor hem belangrijk zijn.

  Het verhaal van Shira

  11 juli 2021

  Jeanine neemt je mee met het verhaal van Shira, dat ze heeft gebaseerd op Jozua 18. God bepaalt door het lot waar de families en stammen in Israël moeten wonen. Wat zegt dit verhaal ons vandaag de dag?

  Bijbelstudie: Psalm 79

  9 juli 2021

  Annemarie van Heijningen schrijft een overdenking over het eerste deel van Psalm 79. De psalmschrijver smeekt om vergeving voor zijn vroegere daden. Wat kan dit ons nu nog zeggen?

  Als er nooit meer een morgen zou zijn

  8 juli 2021

  Wat zou je doen als er nooit meer een morgen zou zijn? Dit nummer van Marco Borsato is bij veel van ons wel bekend en stemt ook tot nadenken. Wat zou jij doen?

  Hoos of hoop?!

  6 juli 2021

  De windhoos die er laatst in Nederland was, deed Jessica denken aan de weersomstandigheden in ons eigen leven. In de hoos is er hoop, want bij God zijn we veilig.