Geloof

  Jezus volgen in je volle dagen

  22 juli 2019

  Baal jij er regelmatig van, dat het je niet lukt zoveel tijd met Jezus door te brengen als je zou willen?
  Keer op keer besluit je opnieuw om een stille tijd routine op te bouwen. Doorgaans lukt het je 3 dagen, vervolgens val je terug in je oude patroon.

  Hij alleen

  21 juli 2019

  Wetend, gelovend en in het vaste vertrouwen, dat Hij bij machte is om oneindig veel meer te doen, dan hetgeen waar ik Hem om vraag in mijn gebed.

  Tevredenheid. hoe houd je het vast

  20 juli 2019

  Hoe houd ik tevredenheid vast in een tijd waarin het ‘pleasen’ van mensen, je ego opblazen op social media en je CV oppoetsen, dè manieren zijn om het te maken in deze wereld?

  Kinderen? Het zijn net kloosterbellen!

  16 juli 2019

  Kinderen en stilte lijken een onmogelijke combinatie. Toch gelooft stiltetrainer Mirjam van der Vegt dat je tot rust kunt komen in het tumult van je gezin en dat juist kinderen je stilte leren. Ze schreef er een praktisch boek over dat je als ouder en kinderen samen kunt gebruiken. Ideaal voor je vakantie: samen leren rusten.

  Dankbaar

  15 juli 2019

  De ergste hitte van deze dag is voorbij. Ik zit in mijn stoel in onze koele woonkamer. Mijn boek ligt op het tafeltje naast me. Ik wacht nog even om het te pakken, hoewel ik benieuwd ben hoe het verhaal verder gaat.

  Bid onophoudelijk

  14 juli 2019

  ‘Kom tot rust bij Mij, mijn kind. Geef je gedachten een pauze van al het plannen en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Bid onophoudelijk. Vraag Mijn geest of Hij de leiding wil nemen over de details van vandaag.’

  Code rood!

  11 juli 2019

  Soms kun je in je leven ook code rood hebben. Soms kunnen er ineens zoveel dingen gebeuren waardoor je code rood hebt. Aanval na aanval komt je kant op.

  ‘Kijk… hij is niet stuk’

  7 juli 2019

  Met ferme stem en een krachtige houding liep ze het parcours. En tot onze verbazing bleek onze dwarsbungel plotseling een voorbeeldig dressuurhondje! ‘Kijk… hij is niet stuk’ zei de trainster met een knipoog.

  Het vuur van de liefde

  5 juli 2019

  Het leven heeft ons niet altijd gebracht waar we naar verlangde of op hoopte maar ondanks dit gegeven, heeft het onze liefde voor en tot elkaar niet aangetast. Juist door alles wat we hebben meegemaakt, zijn we sterker geworden en hebben we elkaar in de loop der jaren beter leren begrijpen.

  Op retraite – vijf redenen waarom jij zou gaan.

  1 juli 2019

  Waarom zou een mens op retraite gaan? Is het niet een hype van deze tijd en kun je dat wat je zoekt ook niet gewoon thuis vinden? Stiltetrainer Mirjam van der Vegt legt uit wat er gebeurt als je je perspectief veranderd.

  Is mijn identiteit in angst of in Jezus?

  30 juni 2019

  Mijn identiteit is gebaseerd op mijn omstandigheden. Ik weet niet beter dan dat ik het meisje ben die last heeft van duizeligheid, moe is en pijnklachten heeft. En als dat er niet was dan speelde er wel iets anders. Maar bepaalt dat wie ik ben? Gebroken dromen Het antwoord is natuurlijk ‘nee’, alleen is dat […]

  Update Marjolein en Henk van Driest

  29 juni 2019

  Wat een jaar vol extremiteiten voor Redding! Nog niet eens bekomen van de bosbranden, overstromingen, zware sneeuwval en stroomuitval, kregen we deze week een tornado-warning op onze telefoons binnen.

  Nieuws uit California

  26 juni 2019

  Ook op PUURvandaag.nl zullen Henk en Marjolein ons op de hoogte houden van hun werk in California. Ze stellen zich even voor en deze week versschijnt hun eerste nieuwsbrief online.

  Zonder strijd geen overwinning

  23 juni 2019

  Terwijl ik deze blog schrijf is het Hemelvaart en dat betekent een vrije dag. Maar écht vrij voel ik mij helaas niet. Ik jaag maar door en vind geen rust in de dingen die ik doe. In mijn hoofd is het één grote chaos. Ik voel mij machteloos en dit drukt een stempel op mijn […]

  Een nieuw leven

  19 juni 2019

  Als ze uit het water gekomen is, krijgt ze een wit gewaad om aan te trekken en de diaken zet een bloemenkroon op haar natte haar. Haar nieuwe leven kan beginnen.