Geloof

  Overdenking | Lieve Maria

  29 november 2020

  Levenslustige meid van rond de vijftien jaar. Je had mijn dochter kunnen zijn. Je was vol verwachting van wat het leven je zou brengen. Je toekomst lag open, je bedje was gespreid. Je maakte trouwplannen met een timmerman die bezig was een huisje voor je klaar te maken.

  Je bent geen God

  28 november 2020

  Erken dat Hij God is en niemand anders. Want juist dan kan Hij Zijn plannen met jou ten uitvoer brengen.  

  Mistig

  27 november 2020

  En dan is de mist er nog steeds, maar door de mist heen komen zonnestralen tevoorschijn. En door die zonnestralen, ontstaan er weer ruimte. Ontstaat er weer licht. Juist in deze periode hebben we dat Licht zo nodig.

  Single-leven nog steeds in corona tijd

  26 november 2020

  Ik ben ook dankbaar dat ik nog geen corona heb en ook niemand in mijn familie. Ik hoef me financieel geen zorgen te maken en ontvang liefde van zoveel mensen om mij heen. Dat ik alleen maar kan zeggen en blijven herhalen: God is goed!

  Supermam Bijbelstudie | Rust deel 2

  22 november 2020

  Help ons de signalen op te vangen als het te veel en te druk is voor onze kinderen. Help ons onszelf een halt toe te roepen wanneer de maatschappij juist jachtiger en haastiger wordt.

  Een engel!?

  21 november 2020

  Dan schiet me ineens te binnen wie de dame is. Ik heb haar een paar weken geleden ontmoet in de wachtkamer van het ziekenhuis. Zomaar ontstond er en gesprekje tussen ons, twee totaal onbekenden.

  Waarom positieve overtuigingen niet als vanzelf voelen

  19 november 2020

  Waarom vinden wij het makkelijker om te geloven dat het nooit meer beter gaat worden, dat je ziek wordt of dat het niet gaat slagen? Deze overtuigingen nemen we vaak met beiden handen aan. We twijfelen er vaak niet eens over. Het is gewoon zo.

  Een brief speciaal voor jou…


  16 november 2020

  Ik schrijf deze brief aan jou, gewoon omdat ik aan je denk. We kennen elkaar niet, maar toch voel ik me in gedachten, met jou verbonden. En hoe dit komt? Omdat jij en ik in dezelfde wereld leven

  Bijbelstudie Supermam | Rust

  15 november 2020

  Soms kan het plannen van te veel taken op een dag je zo druk maken, dat je de vrede verliest. De dagen dat je niet werkt en de huishoudelijke taken gedaan moeten worden, lopen de kinderen je in de weg en loop je boos en gefrustreerd rond.

  Gevoel van thuis

  14 november 2020

  Terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt, vult een explosie van geuren mijn huis. De knusse sfeer die er hangt, bezorgt me een heerlijk gevoel van thuis. Ik heb het, ondanks de ellendige omstandigheden, toch naar mijn zin met al mijn mannen om me heen.

  Van vrijheid naar bevrijding…

  9 november 2020

  Deze lang geleden verworven vrijheid zie ik vandaag de dag als een vanzelfsprekendheid. En dat is niet goed. Want juist die dingen die je als vanzelfsprekend gaat zien, zijn vaak van het grootste belang.

  Bijbelstudie Supermam | Gebed II

  8 november 2020

  Lieve Heer Jezus, wat onderschatten we de kracht van onze gebeden vaak. Wij willen ons ongeloof afleggen en wij bidden dat het geloof zal groeien naarmate wij U meer zoeken in gebed.

  Under construction

  7 november 2020

  Over een paar weken zal ons huis van boven tot onder vol stof zijn. Afgelopen weken zijn we enorm druk om de aanstaande badkamerverbouwing voor te bereiden. Elk leeg moment in de agenda’s wordt benut om energie te steken in dit project.

  God heeft mij bevrijd

  5 november 2020

  Dit verhaal is mijn getuigenis over mijn ontmoeting met God in 2017. Hij zorgde voor een ommekeer in mijn leven. Zonder Hem zou ik niet gestaan hebben waar ik nu sta: bevrijd, geliefd en genezen.

  Bemoediging in tijden van ontmoediging

  2 november 2020

  Je kent ze vast wel. Momenten in je leven waarin je je ontmoedigd voelt. Alles wat je doet mislukt en de dingen die je jezelf voorgenomen hebt om te doen, lijken maar niet van de grond te komen. Je zucht eens diep. Je voelt je zwak en machteloos.