Geloof

  Do I fit?

  25 januari 2020

  Zo’n vijf jaar geleden viel ik voor het eerst ruim 14 kilo af. In de hoop me dan beter over mezelf te voelen ging ik door en door, het was niet genoeg, ik voelde dat ik meer kon, dat ik nog slanker kon zijn.

  Hello world, here I come!

  23 januari 2020

  Maar ik blijf geloven in Zijn waarheid ook al zie ik het soms (nog) niet. Ik geloof dat Zijn plan allang klaar ligt voor mij en Hij weet waar we naar toe gaan.

  Genieten van de geschenken in ons leven

  20 januari 2020

  Beneden in een metrostation, waar ik twee keer was, stond een man met een gitaar de prachtigste nummers te spelen. De ondergrondse setting, de warme tonen die door de gangen hun weg vonden, het onverwachte om ineens zo’n mooie melodie te horen:

  Medeleven (be)tonen

  19 januari 2020

  Ongeacht of we nu zelf blij of verdrietig zijn, we moeten leren om ondanks alles te delen in de blijdschap en/of het verdriet van de ander. Maar ja, hoe kunnen jij en ik dit in praktijk brengen,

  Verlangen naar onze prins op het witte paard

  17 januari 2020

  Mijn liefdes-queeste startte altijd met dates. Met een aantal prinsen had ik heerlijke dates. Zo was er een man die vond dat de ‘uitvinder van pindarotsjes een medaille moest krijgen’ en dus aten we zak na zak van dat snoepgoed leeg.

  Durf te springen

  16 januari 2020

  Deze gedachten cirkelen ook voortdurend in mijn hoofd rond. Ook ik ben bang om alles aan God toe te vertrouwen. Bang voor de gevolgen, waar ik zelf totaal geen invloed op heb.

  Radiomaker Jorieke Eijlers vertelt over haar burn-out

  14 januari 2020

  “Ik kon niet meer presteren, ik kon niet meer pleasen, ik kon niks meer doen. Maar ik was er nog steeds”, vertelt Jorieke Eijlers naar aanleiding van haar boek ‘Verlangen naar Vrijheid’, een prachtige titel voor een boek over burn-out.

  Bijbelmoment uit LEEF! agenda

  12 januari 2020

  Wat restte was een schreeuwende leegte. Haar probleem is niemand vreemd. Klagen, vragen, jagen. We laven ons aan het leven, drinken ons te barsten en nooit is het genoeg.

  Een andere kijk op het leven…

  9 januari 2020

  Wanneer ik vanochtend de vet gedrukte kop ‘Een andere kijk op de zaak‘ op de regionale krant zie staan, stemt mij dit tot nadenken. En al snel verander ik in gedachten deze zin in: ‘Een andere kijk op het leven.’ Een vraag die voor mij vandaag van groot belang is. Want hoe kijk ik eigenlijk naar het leven?

  imperfectie of perfectie

  7 januari 2020

  En dan patsboem raakt het me. Wie vraagt perfectie van mij? Ik zelf? De mensen om mij heen? En voor wie wil ik eigenlijk perfect leven? Voor God of voor de mensen om mij heen

  Vrouwen… ga niet ‘wegen’ maar ‘vieren’!

  5 januari 2020

  Ga niet wegen, maar ga het vieren!’ Zo waar en zo belangrijk. Dat is wat ik jou ook mee wil geven. Ga het leven vieren en focus niet op wat allemaal beter en anders kan.

  Geniet van je nieuwe glans!

  4 januari 2020

  Onze verkoudheid is vaak af te lezen aan onze dikke ogen en rode neus en als we zwanger zijn hebben we een gloed over ons heen. Aan ons gezicht is vaak te zien wat we hebben gedaan en hoe we ons voelen.

  Dankbaar voor onze PUUR vriendschap

  3 januari 2020

  Heb jij ook een vriendin waar jij zo dankbaar voor bent? Of verlang je juist naar een vriendin? Er is altijd Iemand bij jou, die jou door en door kent. En dat echt tot je door te laten dringen, maakt je dankbaar. Heel veel dingen lijken soms zo vanzelfsprekend, maar dat zijn ze absoluut niet. En juist dat besef maakt je dankbaar.

  Een nieuw jaar, een lege bladzijde

  1 januari 2020

  Terwijl ik op de bank zit, heb ik een notitieblokje voor me liggen, met een lege bladzijde. Een lege bladzijde, dit doet me denken aan het komende jaar. Ik weet niet hoe het jaar eruit gaat zien.

  Heldere Ster, diep in de nacht

  25 december 2019

  Heldere ster, diep in de nacht,
  lang voordat de dag zal komen
  doet uw licht van lente dromen,
  van een zomer, zoet en zacht.