3 korte lessen die ik mocht leren in het moederschap

29 oktober 2020
Delen via:

1. Sterven aan jezelf 

Het is een mooi en belangrijk proces maar ook pijnlijk. Je kunt niet meer doen wat je maar wil of wanneer je maar wil. Zelfzorg moet zelfs zorgvuldig worden ingepland☺ Jezus geeft het voorbeeld van het graan dat moet sterven (Johannes 12:24). Als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. We kunnen dit letterlijk overnemen in ons moederschap. Door te sterven aan onszelf (en onze kinderen helpen ons daarbij…;)) mogen we veel vrucht dragen. Onze daden werken door tot in vele generaties.

2. Spiegelen.

Mijn oudste dochter liet mij laatst zien hoe ik reageer als ik iets gedaan wil krijgen. Ai dat was niet fijn om te zien, maar het hielp mij wel om daar de volgende keer op te letten en mij niet meer zo te gedragen☺  Spreuken 27:17 zegt: ‘zoals men ijzer met ijzer scherpt zo scherpt de ene mens de ander.’ God gebruikt onze kinderen om ons te vormen en te kneden. Hierin moet jij je  mooie en minder mooie kanten onder ogen zien, maar het is een belangrijk vormingsproces. En het maakt je een mooier mens.

3. Goed genoeg.

Wat voelen wij ons vaak falen. We doen het niet snel goed genoeg. We beoordelen ons zelf continue. En zo vullen we onze gedachten met negatieve, falende gedachten en kunnen we nooit de moeder zijn zoals God ons bedoelt heeft want de Bijbel zegt: ‘zoals een mens denkt zo is hij’ – Spreuken 23:7. Zoals jij denkt zo zal je praten. Zoals jij denkt zo zal je handelen en zoals jij denkt dat zal de richting van je leven bepalen. Wil je dat voor je kinderen? Stel dat ik mijn kinderen hoor zeggen; wat ben ik een slecht kind, ik zal het nooit goed genoeg doen. Dan bemoedig ik ze iedere dag nog eens extra met hoe geliefd ze zijn. Dat wil Vader God ook voor jou. En dit isl wat God over jou zegt:

Jij bent kostbaar en enorm hooggeschat (Psalm 8:6)
Jij bent ontzagwekkend mooi gemaakt (Psalm 139:14)
Ik verheug Mij over jou (Zefanja 2:17)
Ik heb gedachten van vrede over jou, om jou een hoopvolle toekomst te geven (Jeremia 29:11)
Je bent een gloednieuwe schepping, het oude is voorbij gegaan (II Korinthe 5:17)
Jij bent kostbaar in Mijn ogen, zo waardevol. Ik houd zo veel van jou! (Jesaja 43:4)

Als jij jezelf zo leert zien volgen jouw kinderen jouw voorbeeld na. Want welke moeder wil niet dat haar dochter of zoon zich geliefd weet en voelt?!


PUUR!vandaag boekentip

In haar nieuwe boek ‘Supermam’ leert Priscilla Docter-Agteres vrouwen het moederschap te omarmen met hart en handen. Priscilla, zelf moeder van vijf kinderen, ziet een grote hulpvraag groeien onder de moeders. De vraag om met andere moeders ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Om dit te faciliteren organiseert Priscilla Docter moederkringen, te beginnen in haar eigen regio. In een jaarprogramma komen de moeders 10 keer samen om elkaar te bemoedigen en te inspireren. Priscilla Docter heeft hiervoor een werkboek samengesteld waarin 10 uiteenlopende thema’s worden behandeld zoals individuele aandacht, social media, het gebed, geloofsopvoeding, grenzen, communicatie en rust. Eerder verscheen van haar een Bijbels dagboek voor moeders ‘Jouw tijd met God’.

 

Bestel dit boek voor €14,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *