4 manieren voor stille tijd in de vakantie

23 juli 2018
Delen via:

Stille tijd in de vakantie, aan de ene kant makkelijker, want je hebt veel meer tijd, maar aan de andere kant kan dat juist een gevaar zijn. Want voor je het weet glipt het er tussendoor. Daarom geven wij wat tips hoe je stille tijd kan houden juist in de vakantie.

Maak gebedswandelingen

Dit kan overal. Of je nu op vakantie bent, of thuis. Ga naar buiten, de natuur in zonder afleiding. Het liefst laat je dus je telefoon thuis en anders zet je hem helemaal op stil zodat je niet gestoord kan worden. Neem iets in je hoofd waar je voor wilt bidden of kijk om je heen naar dingen waar je wellicht voor kan bidden. De wandeling hoeft niet lang te zijn en wel een moment van rust zijn zodat je in contact met God komt.

Begin met biblejournalen

In plaats van “gewoon” je bijbel te lezen kan je nu de tijd nemen om echt aan de slag te gaan met een bijbelgedeelte of tekst. Als je creatief bent kan je de tekst op een creatieve manier uitwerken. Dat kan in je bijbel maar ook op een los blaadje zodat je het ergens kan ophangen. Je hebt hier vaak helemaal niet zo heel veel materiaal voor nodig en je bent toch met de bijbel bezig.

Luister bewust naar christelijke muziek

Neem de tijd om echt goed naar de tekst van liedjes te luisteren en deze tekst op je in te laten werken. Er is zoveel prachtige muziek te vinden. Wij deelde al een keer een lijst met de mooiste Engelstalige muziek en ook Nederlandse muziek. Spreek de woorden uit als een gebed of schrijf ze voor jezelf eens op. Een mooie manier om dicht bij God te komen.

Gebruik een boek

stille tijd, vakantie, reis, bijbel, Er zijn ontzettend veel boeken te vinden die je kunnen helpen bij je stille tijd. Er zijn er speciaal voor vrouwen, moeders maar ook voor gezinnen. Want je kan ook stille tijd houden met je gezin. Een mooi moment om stil te staan bij het geloof en hierover in gesprek te gaan. Een mooi voorbeeld is het boekje Ik ga op reis en neem mee. Dit is een 30-dagenboek speciaal voor de vakantietijd. Iedere dag staat er een tekst centraal, die meestal een link heeft met de vakantie. Daarover is een meditatie of uitleg opgenomen. Het stukje wordt afgesloten met een vraag of een leuke doe-opdracht.

 

 

 

 

 

Reacties (24)

 • Heleen schreef:

  Leuk om met ‘Ik ga op reis en ik neem mee’ tijdens mijn vakantie ‘gewoon’ in de tuin even een rustmomentje te hebben en misschien wel door de verhalen even op reis te zijn!

 • Jeannet schreef:

  De tipmvan een gebedswandeling is idd een goeie … dat lukt heel goed. Het boek lijkt me een welkome aanvulling … ook voor onze drie tieners, kunne we mooi ervaringen delen.

 • E. Meijer schreef:

  Wat een mooie actie. Ik blijf ook lekker thuis. Met dit boekje gewoon even heel bewust en ontspannen stille tijd hebben met PAPA.

 • Sabine schreef:

  Leuk zo’n reisboekje dat helpt om als gezin stil te staan juist in vakantietijd.

 • Joke schreef:

  Leuk om te gebruiken als we nog 1/paar keer bij elkaar komen met onze vrouwengroep. We hebben zomerstop,maar voor dames die niet met vakantie(kunnen)gaan is dat wel fijn.

 • gea schreef:

  leuk,ik doe mee

 • Elly schreef:

  Zit deze vakantieperiode veel alleen. Vrienden zijn weg. Sturen vrolijke foto”s.
  Ik ben verdrietig en wil nog meer leren om met God en het gebed te leven.

 • janneke schreef:

  zal dit boekje graag willen gebruiken voor mijn stille tijd, soms vind ik het best wel moeilijk om hier tijd voor te maken

 • Jolanda Kuup schreef:

  Wat een mooie reis actie….t boekje spreek me erg aan!
  zou fijn zijn als hij mee mag in mn koffer!
  allemaal een mooie vakantie toegewenst of je nu thuis blijft of weg ga…geniet ervan!

 • Jade schreef:

  Lijkt me erg mooi om dit boekje mee te nemen naar Zuid Afrika op vakantie. Tussen de safari’s door stille tijd te houden.

 • Lisetthe schreef:

  Ik blijf ook thuis. Maar vind het lastig om stille tijd te houden. Ik heb ook een 6 weken oude baby en een dochter van 4.5. Het is dus ook een beetje zoeken naar een nieuw balans. Gebedswandingen doe ik wel. Ook bidden in combinatie met doodlen 👍

 • Aartje Slijkhuis schreef:

  Geweldig om met begeleiding van dit boekje de tijd te nemen voor God, Hij is er ook altijd voor mij! ❤

 • Sjanie van der Veer schreef:

  Ik zou het boek graag winnen. Leuk cadeau voor mijn verjaardag 2 dagen geleden. Een mooi boek voor in de tuin en de aankomende vakantie.

 • Marianne schreef:

  Ik ga op reis en ik neem mee en boek, en nóg een boek maar bovenaan staat natuurlijk de Bijbel met misschien wel dit 30-dagenboek vor de vakantietijd! Wat een leuke actie: ik doe graag mee!

 • Lean schreef:

  Het boek spreekt mij zeker aan. Tijd vinden, na een drukke periode met veel zorg en ziekte. Een kindje krijgen, verandering van baan en chronisch ziekzijn kost veel energie. Om tot rust te kunnen komen dmv dit boek.

 • Esther schreef:

  Heel graag! Wij hebben ervoor gekozen om dit jaar niet op vakantie te gaan maar onze voor en achter tuin te veranderen. Zou leuk zijn om met dit boekje vakantie te vieren in onze eigen “nieuwe” tuin!

 • Tineke schreef:

  Leuk! Ik doe graag mee. Lastig om met jonge kinderen stille tijd in te plannen. Ik mis het. Misschien kan dit boekje me weer op weg helpen.

 • Henrike schreef:

  Het boekje lijkt me een mooie manier om deze vakantie te gebruiken als Stille tijd ❤️🙏

 • Joke schreef:

  Lijkt me een erg leuk boek om me op weg te helpen dichtbij Hem te komen en te blijven en samen in gesprek te gaan.

 • Fam Andel schreef:

  Ik vind het een hele mooie gedachte om met mijn gezin stille tijd te kunnen hebben tijdens de vakantie! Mijn man geloofd niet maar staat er de laatste tijd er wel meer open voor. Hopelijk is dit boek, een grote steun in de rug.

 • Gabriëlle Andel- Eikelboom schreef:

  Ik vind het een hele mooie gedachte om met mijn gezin stille tijd te kunnen hebben tijdens de vakantie. Mijn man geloofd niet maar staat er de laatste tijd er wel meer open voor. Hopelijk is dit boek voor ons gezin een steun in de rug en openbaart het iets moois in onze vakantie. De rust in de vakantie samen met God!!!

 • Anneke de Vries schreef:

  Lijkt me mooi! Wat ideen en tips in een mooi boek!

 • Margreet schreef:

  Wat leuk!
  In de vakantie is het inderdaad nog moeilijker om stille tijd te houden dan normaal.
  Het lijkt me fijn om er dan een boekje bij te hebben wat er helemaal op gericht is.

 • Margreet schreef:

  Leuk, dit boek.
  Ik doe graag mee.
  Altijd fijn om ook in de vakantie een boekje te hebben om stille tijd te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *