5 manieren om je kinderen van de kerk te laten houden

14 januari 2022
Delen via:

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg, en het zal er niet van afwijken wanner het oud geworden is. Spreuken 22:6 (NBV)

Onze ouderlijke verantwoordelijkheid naar onze kinderen toe is om hen te leiden naar de voeten van hun Verlosser. Met passie en inzet, in gehoorzaamheid naar God’s gebod om de kleine kinderen naar Hem toe te laten komen. Het is geen garantie dat ze geen periode van tegenstand zullen hebben, maar er is kracht in het bidden voor onze kinderen en hen voorzien van een gezonde kerk omgeving.

Binnen de muren van onze huizen, kunnen kinderen leren hoe ze God kunnen vinden, met Hem praten en kunnen ze weten dat Hij hen wil ontmoeten, waar ze ook zijn in hun leven. Wanneer de kerk dat ook voor hen is, dan zullen ze van de kerk gaan houden. Hier zijn 10 manieren om je kinderen te helpen om van de kerk te gaan houden.

Bid voor je kinderen

Je zorgen en je wensen in gebed bij God brengen is krachtig. Hij hoort elk gebed en wenst ons elke dag te ontmoeten. 1 Thessalonisenzen 5:17 zegt dat we nooit moeten ophouden met bidden. We dienen een God die goede plannen voor ons heeft. Als ouders, hebben we niet alle antwoorden of leren we onze kinderen alle lessen. Een goed kerkelijke gemeenschap kunnen een grote connectie zijn in de punten die we proberen over te brengen naar onze kinderen en het pad dat we proberen over te brengen als hun ouders. God is getrouw in het beantwoorden van onze gebeden, en ik geloof dat als we vurig bidden, met een groot geloof, Hij ons wil laten zien hoe we een liefde voor de kerk in ons hart en in het hart van onze kinderen kunnen krijgen .

Ga trouw naar de kerk

Het kan ons niet verbazen dat de kerk niet bij je kinderen blijft, als het niet bij ons blijft. Als we het naar de kerk gaan niet onze prioriteit maken dan zullen zij  dat ook niet doen. Hebreeen 10:24-25 zegt: “Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen, en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komt ziet naderen.”

De vroege kerk werd vervolgd. Zelfs samenkomen in huizen was verdacht. Het was makkelijk voor hen om op te geven. Ook wij kunnen makkelijk voor angst kiezen in onze moderne wereld. Het is moeilijk om te voorspellen waar tragedie ons kan neerhalen maar we zijn niet geroepen om in angst te leven. Jezus belooft ons dat Hij kwam om ons het leven ten volle te geven. Als we liever uitslapen dan moeten we ons de moeilijke taak geven om uit bed te komen en door de deur van de kerk gaan. We hebben het voorrecht om een goed voorbeeld te geven, de kerk in te lopen en de vrijheid te hebben om God te aanbidden. Hij belooft ons in de kerk te ontmoeten, het maakt niet uit hoeveel strijd het ons heeft gekost om daar te komen.

Wees een dagelijks voorbeeld

Kerk een prioriteit geven begint bij onze persoonlijke relatie met God. Wanneer we Hem dagelijks zoeken, willen we in Zijn aanwezigheid zijn. Het volgen van Jezus’ voorbeeld om vroeg op te staan en te bidden zal zorgen voor een sterke basis voor de rest van onze dag. Dit geeft effect op hoe we opvoeden en onze kinderen. Het lezen van Gods woord, alleen, zal ons helpen om het een gewoonte te laten worden bij onze kinderen. Met je kinderen een pagina lezen uit een dagboek, in de ochtend of voor het naar bed gaan, helpt hen ook om een goede basis te leggen. Naar de kerk gaan is belangrijk en bezig zijn met de Bijbel geeft ons de mogelijkheid om te begrijpen hoe Hij in onze levens bezig is, de hele week. Gods woord leren helpt onze kinderen om van de kerk te houden.

Praat over de preek na de kerk

Kinderen zijn beloningsgericht. Voordat ze kunnen praten of lopen, weten ze dat nieuwe trucjes beloond zullen worden door hun enthousiaste ouders. De eerste stap, het eerste woord, de eerste dag van school. Ze zoeken naar de goedkeurende glimlach.

Opvoeden is moeilijk omdat we imperfect zijn. We zullen onvermijdelijk op een gegeven moment falen, of ze nu klein of groot zijn. Door ze naar de kerk te nemen en hun liefde voor die gemeenschap te bevorderen, kunnen ze de steun en bemoediging ervaren die verder gaan dan wat een of twee onvolmaakte mensen voor hen kunnen bieden. De kerk wijst ons naar Degene die ons nooit in de steek zal laten.

Maak er een punt van om samen te komen als een familie om te praten over de preek en wat er geleerd is na de zondagse dienst, in plaats van terug te vallen in de normale dingen van de dag. Geef de kinderen een beloning voor het naar de kerk gaan. Na verloop van tijd zal het naar de kerk gaan het naar de kerk gaan.

Bemoedig hen

Ouders kunnen kinderen helpen de kerk lief te hebben door hen vragen te stellen en met hen in gesprek te gaan over de kerk en over Gods woord. Hoe meer we geboeid zijn door het woord, hoe makkelijker het voor ons is om er voer te praten. Pas dagelijkse en wekelijkse lessen toe op alledaagse situaties. Bid om Gods leiding en wijsheid om Zijn Woord, Zijn wil voor ons en die van onze kinderen voor ons leven te begrijpen

Een bemoediging voor jou. God zal al je inspanningen, om je kind(eren) de liefde voor de kerk in blazen, eren. God heeft je met opzet in het leven van je kind(eren) geplaatst. Een liefde voor de kerk begint of eindigt niet met het fysieke gebouw. Het wordt een deel van het lichaam van Christus op zondag en elke dag. Wandelen met Hem en stevig de hand van onze kinderen vastpakken, ons best doen om ze te naar Zijn voeten te leiden.

Deze blog is vertaald van ibelieve.com 

Mijn nieuwe prekenschrijfboek van Nieske-Selles-Ten Brinke

Kinderen horen er helemaal bij in de kerk. Toch is het voor hen vaak nog moeilijk om de aandacht erbij te houden tijdens de dienst. deze uitgave helpt daarbij. In dit prekenschrijfboek kunnen kinderen vragen beantwoorden over de kerkdienst. Open vragen, meerkeuzevragen, puzzels en gebedspunten komen aan de orde.

In Mijn nieuwe prekenschrijfboek kunnen kinderen 33 zondagen meeschrijven met de dienst. Daarnaast zijn er twee avondmaalszondagen en twee doopzondagen. Tijdens het gezinsmoment thuis kun je zo de kernpunten van de dienst weer even in herinnering brengen.

U kunt dit boek voor €8,99 bestellen bij boekenwereld. U betaalt 1,95 aan verzendkosten.

 


In Lees je Bijbel, journal elke week helpt kunstenares Mirjam Florijn de lezer creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten. Door middel van handlettering  en andere illustratietechnieken leert de lezer stap voor stap hoe je mooie, decoratieve verwerkingen kunt maken van een bijbeltekst. Dit levert dan niet alleen een mooie plaat voor aan de wand op, maar ook verdieping van het bijbellezen. Want door eens op een heel andere manier te lezen, kan de tekst als nieuw naar je toe komen.

 

 

 

 

 

 

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *