8 Momenten met God in je volle dag

29 juli 2019
Delen via:

God op de eerste plaats zetten, met een volle agenda… Hoe doe je dat? Hoe graag je ook meer tijd met God wil, boodschappenlijstjes en sjezen naar je werk, sport en familie overspoelen je dag.

In deze blog 8 concrete tips om zelfs op overvolle dagen dicht bij God te leven. (Lees ook  het eerste deel van deze blog Jezus volgen in je volle dagen)

Scan de momenten van je dag en bepaal: wat zijn lege momenten in je dag?

Op welke momenten kan ik iets meer aandacht aan mijn vriendschap met Jezus geven? Sla deze stap niet over.

Om je op weg te helpen 8 momenten en

  1. Eerste minuten van de dag

Ben jij net als ik een ochtendmens? Dan maken ochtendfrisheid, het fluiten van de vogels en de belofte van een nieuwe dag je vast blij. Gebruik de stilte voor de ochtendrush, om 5 minuutjes je bijbel (app) erbij te pakken. Lees en hoor wat God jou te zeggen heeft. Lees een bijbels dagboek naast je havermout en praat met Jezus.

  1. Op weg naar je werk

Bid onderweg. Spreek al je zorgen, dankpunten en vragen hardop uit in de auto, of terwijl je fietst. Vind je dit lastig? De app bidden onderweg (link…) kan je helpen. Daarin volg je een geleid gebed. Als je wacht op de trein of bus, bid dan eens voor je medereizigers.

Geef met elke stap één van je zorgen weg

  1. Op weg naar de supermarkt

Wandel 1 straatje als je boodschappen doet en loop langs een groene bomenrij.
Geef met elke stap één van je zorgen weg, door in gedachten met Jezus te praten.
Voel en ervaar de wind, zon regen, benoem hoe bijzonder ze zijn.

  1. In de supermarkt

Zelfs in de winkelkun je Jezus beter leren kennen. Laat je inspireren door zijn karakter en stel je dienstbaar op.  Hoe je dat doet? Laat iemand voorin de rij. Geef een compliment aan de kassa. Houd de deur open. Geef een product aan iemand aan die er niet bij kan. Glimlach naar iemand die het niet verwacht.

  1. Tijdens het koken

Terwijl je roert in de pannen is een prima moment om met Jezus te praten. Deel je gedachten met Hem.  Of zet worship muziek aan en dans en zing naast het fornuis.

  1. Na het avondeten

Lees met elkaar een stuk (kinder)bijbel en praat er over. Of zing een lied en dans door de kamer.Neem na het eten een moment van dank. Laat iedereen aan tafel hun dankpunt noemen en er iets over vertellen.

  1. In de tuin

Ben jij na het eten in de tuin te vinden, om de planten water te geven? Benoem elk detail van Gods schepping en dank Hem ervoor. Vraag God om zijn leiding in je leven. Vraag Jezus je te laten zien hoe jij mag groeien en bloeien. Kijk naar je prachtige tuin, enjoy!

Probeer maar hoe goed de Heer is! Het is heerlijk voor je als je op Hem vertrouwt.

  1. In de avond

Ben je een nachtbraker? Als iedereen in diepe slaap is, volledige stilte heerst, is het jouw ideale moment om God te zoeken. Praat met Jezus, vertel hem over je dag

Kies één van de 8 concrete tips uit, test ermee. Vraag Jezus jou te leiden en…

Probeer maar hoe goed de Heer is! Het is heerlijk voor je als je op Hem vertrouwt. Psalm 34:9


PUURvandaag boekentip

8 concrete tipsPriscilla Docter-Agteres, zelf moeder van vijf kinderen, neemt je in ‘Jouw tijd met God’ mee op een avontuurlijke reis met God. Ze laat zien hoe je elke dag met God kunt leven. Dat maakt je leven als vrouw de moeite waard, ook als je agenda als drukbezette moeder overvol is. Priscilla Docter-Agteres diept prachtige, verrassende Bij belteksten op die zij concreet weet toe te passen in de hectiek van het moederschap. Met haar heldere en meeslepende stijl zal zij met ‘Jouw tijd met God’ de harten van vele (jonge) moeders weten te veroveren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *