Alles heeft een doel

14 november 2021
Delen via:

Wie je ook bent, God heeft een plan met jou. Want alles wat Hij gemaakt heeft, heeft een doel. Ook als je soms misschien het gevoel hebt dat je er niet toe doet.

De zon verwarmt ons met haar stralen.

De maan verlicht ons donkere pad.

De wind fluistert ons liefdevol toe.

De sterren laten ons schitteren.

De stilte omarmt ons met haar rust.

De regen verkwikt onze ziel.

De regenboog brengt kleur aan in ons leven!

Elk natuurverschijnsel heeft een doel en is van betekenis. En dat geldt ook voor jou en mij.

Misschien ben jij de zon in het leven van een ander waarmee je hem of haar verwarmt. Misschien ben jij de maan die het pad van een ander verlicht. Misschien ben jij de wind die liefdevolle woorden fluistert. Misschien ben jij die blinkende ster die een ander weer laat schitteren. Misschien ben jij de stilte in eigen persoon, waarmee je een ander tot rust weet te brengen. Misschien ben jij de regen die een ander verkwikt. Of misschien ben jij de regenboog die kleur aanbrengt in het leven van die ene persoon.

Wie of wat je ook bent, jij doet er toe. Je bent op deze wereld met een doel. Met jouw talenten, gaven en kwaliteiten kun je van betekenis zijn voor een ander. Onthoud dat en laat je door Hem gebruiken om zo tot Zijn doel met jouw leven te komen.


Hartelijk getalenteerd is een lees-, werk- en handboek voor iedereen die beslissende keuzes moet maken over studie, loopbaan of onverwachte carrièreswitch. Paulien Vervoorn leert je in dit boek je talent te ontdekken, te kijken wat er bij je past en vervolgens de juiste keuzes te maken. Haar motto: ‘Gebruik je talenten om te groeien in wie je bent en wat je kunt’. Met veel praktijkvoorbeelden, tips, tests en advies en online ondersteuning via paulienvervoorn.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *