Als er nooit meer een morgen zou zijn

8 juli 2021
Delen via:

Wat zou je doen als er nooit meer een morgen zou zijn? Dit nummer van Marco Borsato is bij veel van ons wel bekend en stemt ook tot nadenken. Wat zou jij doen?

Een nummer dat door zanger Marco Borsato jaren geleden is uitgebracht. Het is een nummer dat wij denk ik allemaal weleens gehoord hebben. Een nummer dat tot nadenken stemt. Het laat je als persoon stil staan bij je eigen leven en de wijze waarop je je leven tot nog toe invulling gegeven hebt. Tegelijkertijd houdt het je de vraag voor: Wat zou je doen als je zou weten dat je de morgen niet meer zou meemaken? Zou je alles uit de kast halen en 24 uur voluit leven, beleven en genieten? Zou je datgene doen wat je altijd al wilde doen maar waar je voorheen geen tijd voor had of wat je jezelf misschien niet gunde? Zou je zo je laatste dag hier op aarde doorbrengen, of…?

Salomo doet in het Bijbelboek Prediker een oproep aan jou en mij. Hij roept ons op om vandaag al te genieten. De dingen niet langer uit te stellen en/of te wachten tot op die laatste dag. Hij zegt: “Dat ieder mens eet en drinkt en het goede geniet van al zijn zwoegen. Dat is een gave van God” (Prediker 3:13). Ja, een geschenk dat we elke dag opnieuw mogen ontvangen uit Zijn hand. En iets verderop voegt hij er nog aan toe: “Geniet van het leven met de man/vrouw die je liefhebt, al de dagen van je vluchtige leven die Hij je gegeven heeft onder de zon” (Prediker 9:9).

Vier het leven

Schuif de dingen niet voor je uit. Wacht niet tot morgen. Want het leven is vluchtig en je weet niet of er een nieuwe morgen zal aanbreken. Kies er dus voor om vandaag al te genieten! Vier het leven! Maak van elke dag een feest. Zodat je straks als het moment daar is en jij je laatste ademteug uitblaast, niet terugkijkt op je leven en spijt hebt van de dingen die je niet hebt gedaan, maar dankbaar bent voor alle mooie dingen die je dankzij Gods liefde en trouw hebt kunnen en mogen doen.

Geniet en blijf genieten zolang het nog kan!


Vier het leven is een dagboek met 365 gelukjes voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, gedichten, bijbelteksten, quotes en uitspraken van bekende mensen. Met dit dagboekbegin je elke dag met een positieve blik. Elke maand heeft een speciaal thema, waaronder liefde, bezinning, bloeien, reisgenoten, mindfulness en veelkleurigheid. Per dag wordt een korte gedachte doorgegeven die de dag positief inkleurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *