Anoniem?

20 september 2019
Delen via:

Een wereld vol mensen. Wij leven niet in een wereld waarin je gauw anoniem kunt zijn of wel? We leven in een wereld met zoveel mensen dat als je even rust wilt, je die echt even moet gaan zoeken, want de wereld is vol en waar is nog de rust te vinden?

Iedereen wil het liefst anoniem blijven. Niet bekend, gewoon leven en verder geen gezeur. Maar kun je in deze wereld nog wel anoniem zijn? Tegenwoordig is er veel te zeggen over de privacy. De privacyregels zijn weer aangescherpt en je moet nu echt overal toestemming voor hebben. Ze mogen niet zomaar je gegevens ergens voor gebruiken en al helemaal niet zonder jouw persoonlijke toestemming.

Tegenwoordig kun je zelfs als je een misdaad of iets wilt melden het anoniem doen. De wereld is aan het veranderen. En waarin je op sommige dingen anoniem bent, ben je voor de wereld echt een nummer. Voel jij je soms geen nummer? Soms lijkt het wel dat je er als mens er niet meer toe doet. En ja dan ben je erg anoniem. Maar ik vraag mij af of je echt wel anoniem kunt zijn.

Kun je in de drukte van deze wereld wel anoniem zijn?

Wij als volgelingen van Jezus, kunnen eigenlijk niet anoniem zijn. Juist als je gelooft is het niet de bedoeling dat je anoniem blijft. Want het is onze opdracht om het goede nieuws aan iedereen te vertellen. Wij kunnen juist niet anoniem zijn en dat geldt op twee gebieden.

Gebied 1: Wij kunnen niet anoniem zijn omdat wij de opdracht van God gekregen hebben om het geloof te delen en uit te stralen. Dus mensen letten op je, kijken hoe jij het verschil maakt in de situaties die je meemaakt.

Gebied 2: Zoals wij niet anoniem kunnen zijn in deze wereld, zo zijn wij ook niet anoniem voor God. En dat is het mooiste. In deze wereld kun je misschien je anoniem voelen maar God ziet je altijd, bij Hem ben je nooit anoniem. Hij ziet je en weet wat je meemaakt!

Denk eens na over je leven. Hoe zit jouw leven in elkaar? Zien de mensen jou gelijk staan of niet. Ben je aanwezig in de wereld of ben je juist erg op de achtergrond? Neem je eigen leven eens onder de loep? En kijk er op dit moment even naar.

Ben jij anoniem of laat je zien wie je bent?

 Want natuurlijk is het goed om af en toe even afstand te nemen en niet altijd aanwezig te zijn. Maar anonimiteit heeft ook een keerzijde. Stel dat jij je je anoniem gedraagt. Wat is daar de achterliggende reden achter? God heeft jou gemaakt als een prachtige parel!

Er is totaal geen reden waarom jij anoniem zou moeten zijn!

Dus… maak die keuze. Hoe wil jij bekend staan in dit leven? Hoe wil jij dat mensen je zien? Hoe wil jij je gedragen? Denk bij die vragen na en houdt rekening met de opdracht die wij meegekregen hebben. In Jesaja 60:1 staat de tekst:

Sta op en schitter! Je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer!

En dat is de reden waarom wij niet anoniem hoeven zijn. Wij mogen schitteren. Schitteren als prinsen en prinsessen van God. Dus kom te voorschijn, waar je ook maar bent en wees niet bang wat anderen zullen zeggen. Kom en laat zien wie je bent!

Een prachtige parel van God die het waard is om te schijnen!

 


PUURvandaag boekentip

anoniem

Laat je zien!

Stop de leugens over jezelf

In ‘Laat je zien!’ deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *