Bevestigende woorden

31 mei 2021
Delen via:

Stel je eens voor… Het is dinsdag en de tweede werkdag van de week is in volle gang. Je hebt je laptop uitgeklapt voor je staan, de vaatwasser draait op de achtergrond en zojuist heb je de derde was in de droger gestopt en gelijk een nieuwe was in de wasmachine gedaan.

Het leven gaat genadeloos door en op dit moment probeer je je door je e-mailtjes heen te worstelen. Je werkt thuis en hebt gewoon een mega to do list in je hoofd. Je bent moe, en ziet even geen licht meer aan het einde van de tunnel. En je werkdag duurt nog zó lang.

Dappere strijder

Je weet: als deze werkdag voorbij is, dan staan je drie kinderen je op te wachten op school en begint je verantwoordelijkheid thuis met de kids. Speelafspraakjes, zwemles, voetbal, koken en daarna alles door de wasstraat (dat betekent dat je ze onder de douche gooit ;-)) en daarna is het eindelijk avond, tijd voor je favoriete netflix-serie met een glas rode wijn op de bank. Terwijl je reikhalzend uitkijkt naar de avond heb je ineens bezoek voor de deur staan. De bel gaat en mopperend sta je op, je loopt naar de deur en daar staat een onbekende man voor je die je bij je naam roept en er twee heel bevestigende woorden bij zegt. ‘Mandy; Dappere strijder!’  

Jouw identiteit

Dat is nog eens een wonderlijke binnenkomer. Je weet misschien niet wat je moet doen. Hoe weet deze man wie ik ben en hoe kan het dat hij mijn naam weet? De woorden ‘dapper’ en ‘strijder’ zijn nou niet bepaald voor je van toepassing. Dat denk je tenminste. Maar wat als deze man nu eens een man is met een boodschap van God? En wat als deze man nu eens woorden vertelt die iets zeggen over jouw identiteit? Wat als deze woorden nu iets zeggen hoe God naar je kijkt? 

Gideon maakte het mee. Hij wist dat zijn familie niet belangrijk was bij het volk Israël en binnen deze familie was Gideon de minst belangrijkste van alle mannen. Al jaren werd het volk Israël geterroriseerd door de Midjanieten die na elke oogst plunderend langs alle families ging om op te halen wat hen niet toe behoorden.  

God zag in Gideon iets wat hij zelf niet zag. God zag de juiste man voor de juiste taak. Als een engel bij Gideon komt met de woorden ‘Gideon, Dappere krijgsheld!’, snapt Gideon er niets van. Hij vraagt keer op keer bevestiging van Gods kijk op hem en van de taken die voor hem liggen. God gaat hier heel geduldig mee om en geeft hem wat hij nodig heeft. 

Bevestigende woorden

Dat deed me denken aan jullie, lieve lezers… Als God vandaag op dit moment een engel naar jou zou sturen, welke twee woorden zou Hij dan tegen jou vertellen? 
‘Geduldige bidder’

‘Trouwe vriendin’ 

‘Geliefde spreekster’ 

Ik daag je uit om op dit moment aan God twee woorden te vragen. Woorden die iets zeggen over je identiteit, woorden die iets zeggen over Gods kijk naar jou en naar je toekomst.  

Deel je met ons wat Hij tegen je heeft gezegd? 


‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austin is een prachtig boek vol levenswijsheid. Want hoe rijk is je leven als je het volledig in de handen van God kunt leggen?

Dat is wat schrijfster Lynn Austin je wil laten beleven met dit bemoedigende boek. In 40 korte hoofdstukken vertelt ze over haar eigen ervaringen met Gods eindeloze trouw en de bijzondere uitwerking daarvan in haar eigen leven en dat van anderen. Tussendoor geeft ze tips over o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf weer opladen.

Lynn Austin wordt geroemd om haar historische en bijbels-historische romans, waarvan er in Nederland inmiddels meer dan 450.000 exemplaren verkocht zijn. Eerder schreef ze ook het lovend ontvangen verslag van haar reis door Israël, ‘Lopen op het water’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *