Bid en bloei

17 april 2021
Delen via:

Door tot God te bidden en Hem bij ons leven te betrekken in alles wat we doen, kunnen we bloeien en groeien in geloof. Lizet schrijft over bidden en over in contact blijven met Hem.

Praten, zingen, aanbidden
Smeken, luisteren, danken
Verzoeken… dringend of nederig

Hardop of met stille woorden…

Thuis, in bed, in de kerk
Geknield en met gevouwen handen
Op de fiets of in de auto

Langdurig en uitgebreid of de hemel in geschoten

Bidden is leven
Leven met God
Dus ik noem het ademhalen in God.

Niet alleen God betrekken bij je leven, maar een persoonlijke relatie hebben met Hem. Jezus is daarin ons voorbeeld. Hij, als Zoon van God, bad ook met Hem. Juist het gebed dat Hij ons leerde is zo vol van eerbied, getuigt van vertrouwen en geeft hoop. Als Jezus het Onze Vader bad… Bedenk hoe dicht je bij Hem kunt komen als je het zelf ook bidt.

Bereikbaar

Wat ik altijd zo mooi vind, is Gods bereikbaarheid. In tijden van ‘groene vinkjes’ in Whatsapp, agenda afspraken in Teams of op Zoom. Hoe goed een naaste ook bereikbaar is, je houdt toch rekening met en hebt respect voor zijn of haar agenda. En terecht uiteraard. Bij God hoeft dat niet. Jij staat iedere dag van de week, ieder uur, 24/7 in Zijn agenda.

Ik ervaar dat als een enorm groot geschenk. Weten dat je altijd Zijn aanwezigheid kunt zoeken en met Hem kunt communiceren. Helemaal op je eigen manier. Dat vind ik zo mooi. God heeft ons allemaal anders geschapen. Uniek in ons doen en laten. Dus ook in de manier van bidden. Het gaat Hem om het contact. In Gods woord lezen we ook over zoveel verschillende manieren van contact met Hem (de onreine vrouw die stil bad door Hem alleen maar aan te raken, de gebeden boosheid van Jona). In alle gevallen verwacht God ons.

Als je verdriet hebt, ziek of bang bent… misschien wel geen emotie ervaart, maar je leeg voelt… Vertel het Hem. Verzucht… aanbid. Op welke manier dan ook, maar houd aan Hem vast. Want bidden is Hem kennen en Hem kennen is groeien. Groeien in liefde en vrucht dragen. Met alles wat we ervaren, voelen, tekortkomen, missen, in alle omstandigheden… Kortom, met hoe we zijn! Spreek de taal van gebed en blijf in Hem zoals Hij oproept. We wandelen dan niet alleen, maar dansen.

Hij zal overvloedig zijn in onze groei. Dans je mee?


Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *