Bid onophoudelijk

14 juli 2019
Delen via:

Wanneer ik vanochtend aan de keukentafel zit, word ik overspoelt door twijfel en onzekerheid over Gods weg met mij en ons. Zoveel vragen, waar we voorlopig (en misschien wel nooit) antwoord op zullen krijgen. De enige remedie tegen deze twijfel en onzekerheid is BIDDEN. Precies zoals Paulus in (1 Tess. 5:17) schrijft: ‘Bid onophoudelijk’.

Of terwijl, stop geen moment met bidden, doof het vuur van de Geest (die tijdens het Pinksterfeest uitgestort is) niet uit, maar wakker het steeds weer aan. Want dankzij Zijn Geest, die in mij werkzaam is, kan ik blijven volharden in het gebed, maar ook in mijn strijd tegen mijn zonden, fouten, dwanghandelingen en overmatig plannen.

God zegt vandaag d.m.v. het dagboek van Sarah Young: ‘Kom tot rust bij Mij, mijn kind. Geef je gedachten een pauze van al het plannen en anticiperen op wat er gaat gebeuren. Bid onophoudelijk. Vraag Mijn geest of Hij de leiding wil nemen over de details van vandaag.’

Alles zelf bepalen

Een moeilijke opdracht voor mij, aangezien ik zelf graag de leiding neem en het liefst mijn eigen planning volg. Het geeft mij enigszins rust, maar het is vooral lekker veilig en binnen de grenzen van mijn kunnen. Al schrijvend denk ik: Thorinda, het gaat er toch niet om wat jij kunt? Het gaat er toch om wat God dóór jou heen kan doen, wanneer je Hem daarvoor de ruimte geeft. 

Helaas weet ik maar al te goed dat dit laatste het voornaamste is, maar om dit ook toe te passen in mijn leven dat vind ik nog best lastig. Hoe kan ik mijzelf loswrikken van mijn eigen plannen? Hoe kan ik leren om niet alles zelf te willen bepalen? Hoe kan ik een ommekeer in mijn leven bewerken en mijn vertrouwenvolledig op God stellen? Ik zou zo graag een duidelijke handleiding willen hebben, één die mij precies voorschrijft wat ik moet doen, om een ommekeer tot stand te brengen. Maar helaas zijn hier geen handleidingen voor te vinden op Google.

Bidden

De enige remedie om hierin te veranderen is, BIDDEN. Ja, onophoudelijk bidden tot God, die ook vandaag zegt: ‘Zwijg Thorinda, wees stil en verwacht het van Mij, Ik zal je helpen’(Ps. 62:6).Jij hoeft Mij alleen maar om hulp te vragen en Ik zal je helpen, sterken en kracht geven. Zo simpel is het dus eigenlijk. God vraagt van mij enkel GEBED.

Gebed om Zijn leiding

Gebed om Zijn wil voor mij vandaag

Gebed om innerlijke rust en vrede

Gebed om volharding

Gebed om vertrouwen

Gebed om geloof

Want zegt Hij zelf in de Bijbel, hét richtsnoer, ja de handleiding van mijn leven: ‘Het gebed van een gelovige vermag veel’.

Navigator

Door het gebed, ja door onophoudelijk te bidden, kan ik mijn levenspatroon stapsgewijs veranderen en een nieuwe weg inslaan. Mijn huidige Thorinda-Thorinda navigatie moet een update krijgen. En de enige die deze update kan geven, is God. Hij is mijn Navigator en Gids. Wanneer ik Hem de toegangscode geef (en dat vraagt om vertrouwen en geloof) kan Hij eindelijk in mij een nieuw werk beginnen, ja een nieuwe levensroute plannen. Een spannende uitdaging voor mij, dat zeker. Maar ik bid en blijf onophoudelijk bidden of Hij mij wil leiden op heel mijn levenspad. Al biddend, zingend en zoekend ga ik vandaag met Hem het avontuur aan, op zoek naar Zijn (reis)plannen met mij.

Wat doe jij? Ga je mee op deze zoektocht of blijf je je eigen levensweg (ver)volgen?

Ik hoop en bid dat jij net als ik de uitdaging aangaat, vandaag nog.


PUURvandaag boekentip

biddenHelp dank wow van de Amerikaanse bestsellerauteur Anne Lamott is een origineel boek over het gebed, waarin de drie belangrijkste gebeden – hulp vragen van een hogere macht, waarderen wat goed is in ons leven en ontzag hebben voor de wereld om ons heen – centraal staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *