Bijbelstudie: Psalm 7

13 januari 2022
Delen via:

In Psalm 7 gaat het over onrecht. De overdenking van Annemarie van Heijningen focust zich daar dan ook op. Hoe ga je ermee om als je onrechtvaardig behandeld wordt?

Lees Psalm 7:1-10. …U hebt het recht ingesteld. (Psalm 7:7)

Een wraaklied waarin David zijn onschuld bezingt. Niet dat David zonder zonde was. Dat wist hij zelf ook wel. Maar hij was beschuldigd van zaken waaraan hij geen deel had.

Geklets, geroddel, valse beschuldigingen, goede bedoelingen die anders worden geïnterpreteerd: ze raken je tot in je merg. Het roept een ellendig gevoel van machteloosheid op. Meestal betreft het zaken waarvoor je niet hoeft aan te kloppen bij een aardse rechter.

Troostend is de wetenschap dat God de bron is van het recht; Hij is de Rechter van de eerste orde. Geen wetenschap om in een ruzie triomfantelijk als wapen te gebruiken. Maar een stil geheim tussen God en jou.


Puntig, praktisch en poëtisch. Zo kun je dit psalmendagboek omschrijven.
In 366 stukjes worden alle psalmen behandeld, ook de ‘lastige’ en onbekende psalmen.
De teksten zijn kort. In weinig woorden wordt veel gezegd.

Een dagboek dat je raakt, inspireert en aan het denken zet. Ga op reis met de psalmendichters en ontdek Het geheim van de Hoogste.

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (1977) is spreker, schrijver en columnist.

Reacties (1)

  • Bea Verhage schreef:

    Je identiteit en waarde in de Heer zoeken en weten helpt om dingen langs je heen te laten glijden. Maar je blijft mens… En soms doet het gewoon pijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *