Een Bijbelvers voor het leven vinden

30 augustus 2018
Delen via:

Het is mogelijk om een Bijbelvers voor het leven te vinden, een tekst die je hele zijn omvat. Waarmee het mogelijk is in elke situatie een oplossing te vinden. Maar hoe vind je zo’n Bijbelvers die altijd rijk is? Welke emoties je ook hebt?

De zoektocht

richting

Het allerbelangrijkste van een bijbelvers voor het leven is dat het ervoor zorgt dat je dichter bij God komt te staan. Hiervoor moet je weten wat jij het meeste van God nodig hebt. Dit kan onderwijs zijn, maar ook liefde of je wilt juist heel graag dat God jou de weg wijst die je moet gaan.

Je blijft de bijbel gewoon lezen volgens je normale leesplan, maar je schrijft per dag één vers op die er voor jou uitspreekt. Aan het einde van de week lees je al deze verzen door en probeer je ze naast je leven te leggen. Het vers dat het rijkste is aan antwoorden voor jou, schrijf je op en kun je op een plek hangen waar je hem vaak ziet.

Je levenszoektocht

Je gaat het vers verder onderzoeken. Je schrijft je gedachten bij de woorden op, maar leest ook commentaren. Je luistert preken, nummers en podcasts die met het Bijbelvers te maken hebben.

Zorg dat je dit met ongeveer twintig tot dertig Bijbelverzen doet. Zodat je deze verzen uit je hoofd kent en ze bij wijze van spreken kan dromen. Vergeet de context van de verzen niet, maar blijf die herhalen in je hoofd. Op die manier leg je niet je eigen gedachten in het woord van God.

moederschap, moeder, dagboek, tijd, bijbelstudie, geloof, boek,

 ‘Jouw tijd met God’ neemt je mee op een avontuurlijke reis met God. De auteur laat zien hoe je elke dag met God kunt leven, ook als je agenda als drukbezette moeder overvol is. Met prachtige, verrassende Bijbelteksten die concreet worden toegepast op de hectiek van het moederschap

Probeer de verzen in je leven praktisch toe te passen. Denk bij elke situatie die moeilijk is eerst aan (één van je) Bijbelverzen en kijk of die een antwoord biedt in de situatie. Soms helpt het om alleen al even afstand te nemen.

Hoe kan wie jong is zuiver leven?
Door zich te houden aan Uw woord.

Psalm 119:9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *