Claim je deel!

24 april 2019
Delen via:

Zoals alles begint alles met een begin. Je bent hier niet zomaar en iets ontstaat ook niet zomaar. Waarom ben jij zoals je bent en waarom heb jij bepaalde interesses? Het is ooit ergens begonnen.

Als de zon weer begint te schijnen en langzamerhand de bloemen weer opengaan, krijg ik spontaan het voorjaarsgevoel. Ik houd erg van tuinieren en ik heb dan zo zin om gelijk in de moestuin bezig te gaan. Ook een moestuin is er niet zomaar je moet er wel wat voor doen. Het begint allemaal met iets. Het beginproces van de moestuin vind ik eigenlijk het vervelends.  Het wachten tot er eindelijk heel voorzichtig iets uit de grond omhoog komt. Daar kan soms zo’n tijd in zitten. De kunst is dan je geduld goed te bewaren en het de tijd geven om te groeien.  Wanneer dat lukt,  dan heb je het beste resultaat!

Lijkt dat ook niet een beetje op het leven?

Soms willen wij mensen zo snel. We willen het liefste dat er vandaag nog iets veranderd dan morgen. Ik heb zelf ook van die momenten. Soms kan ik heel goed mijn geduld bewaren maar soms zijn er gewoon dingen waar je graag gelijk antwoord op wilt of resultaat van wilt zien. Maar soms zegt God tegen je:  Heb geduld mijn lieve kind, je bent nog aan het groeien.  Net zoals een zaadje niet na één dag een bloem wordt, zo groeien wij ook.

Groei is goed maar soms kan groei ook pijn doen. Gelukkig hoeven wij in welk proces we ook zijn, het niet alleen te doen. Wij mogen ons vertrouwen stellen op diegene waarbij alles ooit begonnen is. Het leven is niet altijd makkelijk. Soms is het leven echt moeilijk en vol van verdriet. Soms gebeuren er zulke verdrietige dingen dat je jezelf echt even afvraagt, hoe moet ik nu verder?Hoe vind ik de kracht om toch door te gaan?

Als het stormt in ons leven en we maar moeilijk ons staande weten te houden in de storm, kijk dan naar Jezus. Kijk naar het kruis, het kruis waar alles bij elkaar komt. Wil je weten of er ooit iemand is die van je houdt? Kijk naar het kruis. Wil je weten of er hoop is? Kijk naar het kruis. Het kruis is de oplossing omdat diegene die aan het kruis hing, daar speciaal voor jou Zijn geest gegeven heeft!

Maar hoe diep ben jij geworteld in de waarheid van God?

God heeft ons beloften gegeven. Laten we die beloften claimen en geloven dat het zo is! Laten we wandelen en staan op die beloften die God ons geeft. Hij is er en zal ons echt nooit verlaten. Hij wil en zal ons helpen in dit leven te leven. Hoe moeilijk het soms ook echt kan zijn. Zit je momenteel in een situatie die onmogelijk lijkt? Vind dan troost bij diegene die speciaal voor jou gestorven is. Hij zal je niet verlaten. Hij weet wat pijn is. Hij weet wat teleurstelling is. Hij weet hoe het hier op aarde er aan toe kan gaan, omdat Hij hier heeft geleefd. Hij is er voor jou, juist nu in jouw persoonlijke situatie. Hij vecht voor je! De vraag is alleen of jij Hem toe laat in je leven.

Net zoals de planten in mijn moestuin zorg nodig hebben, zo heb jij ook zorg nodig. De zorg van God die je altijd zal helpen met alles waar je momenteel ook mee te maken hebt! Hij zal ervoor zorgen, dat je zult bloeien, dat je zult aansterken wanneer het nodig is. Hij zal je voorzien van alle voedingstoffen die er maar nodig zijn om te kunnen groeien. Dus wat doe jij? Vertrouw je je verzorger of los je het liever zelf allemaal op?

Ga en claim je deel!

 

Elya de Leeuw is een van onze nieuwe blogsters. Binnenkort zullen we haar aan jullie voorstellen. Elya schrijft blogs op haar eigen site Krullies Schrijfsels.


PUUR! boekentip

‘De schepping juicht’ van Francine Rivers ademt de schoonheid van het leven en neemt je mee de natuur in. Ze neemt je mee op een reis door de prachtige schepping, zowel in haar eigen achtertuin als op andere plekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *