Code rood!

11 juli 2019
Delen via:

De hittegolf is, terwijl ik dit schrijf, aan het opkomen. Iedereen bereidt zich zo goed mogelijk voor om de hittegolf aan te kunnen. Gelukkig weten we als we het weerbericht goed in de gaten houden dat het warme weer eraan komt.

Terwijl ik dit schrijf, denk ik, konden we de omstandigheden ook maar van te voren zien aankomen, zodat we op alles wat op ons pad komt, zo goed mogelijk voorbereid zijn. Dat lijkt mij echt geweldig als dat zou kunnen. Geen verrassingen meer, gewoon alles duidelijk en overzichtelijk. Precies wetend wat er gaat gebeuren. Wat vind je van dat idee?

Het zou mooi zijn maar het is helaas of gelukkig niet mogelijk. Want zou je nog genieten van je leven als je precies wist wat er dag na dag ging gebeuren?

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik ben echt een fan van de zee. Zodra het mooie weer zich aandoet, kriebelt het en wil ik weer een dagje naar zee. Maar ik ben niet het type dat urenlang ligt te bakken op het strand want voor ik het weet heb ik een knalrode huid en dan vergeet je nooit meer dat je een dagje strand hebt gehad. Dan is het code rood bij mij!

Feller

Ik weet niet of je het al gemerkt hebt maar de zon is tegenwoordig echt feller en heter geworden. Het is ook niets voor niets dat ze van tevoren soms al weercodes afgeven om aan te geven hoe erg het weer wordt. En als je weet dat het een dag wordt met felle zon, dan neem je natuurlijk alles mee wat je daarvoor nodig hebt, om niet te verbranden. Genoeg zonnebrand voor de hele dag zodat je niet heel erg rood thuis komt. Je zorgt dat je goed voorbereid op pad gaat.

Soms kun je in je leven ook code rood hebben. Soms kunnen er ineens zoveel dingen gebeuren waardoor je code rood hebt. Aanval na aanval komt je kant op. Code rood is van kracht. En deze code heeft zich helemaal niet van tevoren aangekondigd zoals de code rood in het weer. Voor deze code rood kun je je niet insmeren zodat het je niet raakt. Of kun je er wel iets aan doen?

Wat doe je wanneer zich in jouw leven code rood voordoet?

 Wat kun je doen om je te beschermen tegen alle aanvallen die de duivel je kant opstuurt? Wat kun je doen wanneer je te maken krijgt met aanvallen waar je zelfs niets aan kunt doen, wat is de oplossing? Richt je op diegene die hemel en aarde zal bewegen om jou te helpen. Om jou te helpen om van die code rood weer een code groen te maken. Wanneer stormen je leven belagen, houdt dan vast aan die hoop die alleen Hij kan geven. Er is geen zonnebrand die je gelijk kunt gebruiken tegen de code rood van de duivel.

Maar wij hebben wel onze wapens. En die kan zelfs een code rood verslaan! Weet je over welk sterk wapen ik het heb? De kracht van gebed. Elk moment, elke seconde en elke dag hebben wij dit krachtige wapen tot onze beschikking! Wij hebben dit wapen niet voor niets gekregen. Wij zijn nooit alleen of zonder hoop. Wij hebben Hem! En waar je ook bent, kun je je woorden en gedachten tot God richten. Vouw direct je handen wanneer je je in een code rood bevindt! Het is ons wapen!

De oplossing wanneer code rood onze kant opkomt. Bestrijd deze code met Gods waarheid en de duivel zal weg gaan. Je code rood zal veranderen in code groen! God is machtiger dan elk probleem dat er in je leven afspeelt.

Makkelijk toch?

Of is de werkelijkheid toch even ietsjes anders? De werkelijkheid is niet anders. Maar wat wel anders is, is het feit dat het niet makkelijk is. Als je momenteel een code rood in je leven hebt, is het allesbehalve makkelijk als je in die situatie zit. Het klinkt namelijk wel makkelijk, zo van God is machtiger en opgelost. God is ook het allermachtigst! Maar Gods tijdsbegrip is anders dan de onze. En daarin zit het verschil.

Maar wat wij nooit moeten vergeten is het feit dat God bij ons is. En ons zal troosten en alles in het werk stelt om ons door die code rood heen te helpen. Hij is ervoor je! Juist in die periode. Je kunt zoveel periodes hebben.

Een periode van verdriet.
Een periode van ziekte.
Een periode van onderzekerheid.
Een periode van eenzaamheid.
Een periode van werkloosheid.

Er zijn zoveel periodes in een leven. Maar in elke periode is God er. Om je te helpen en te ondersteunen. In welke code je leven zich momenteel ook bevindt, vind hoop in de wetenschap dat er iemand is die naast je staat en je door die storm heen zal leiden!

Dus zie je een code rood je kant opkomen? Vouw je handen en richt je op diegene die je vertrouwen volledig waard is!

Ook jouw code rood zal overgaan in groen!


PUURvandaag boekentip

hittegolfIn ‘Laat je zien!’ deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Met eerlijke zelfspot en reflectie behandelt Rachel in elk hoofdstuk van deze speed read een veelvoorkomende leugen en geeft ze drie scherpe, praktische tips. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien!

Verkrijgbaar vanaf 27 augustus

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *