Daar sta je dan!

30 mei 2021
Delen via:

Daar sta je dan! Vroeg in de ochtend werd ik wakker. Vol goede moed stapte ik mijn bed uit. Vandaag een werkdag. Maar voordat ik hier klaar voor ben, eerst maar even ontbijten. 

Stel je het volgende eens voor. Je wordt wakker en maakt je klaar voor de dag die komt. Vandaag staat werken op de planning. Maar voordat je hiervoor klaar bent, eerst even eten. Tijdens je ontbijt zie je een berichtje van de buurman. O nee, de lichten van je auto staan nog aan… Snel pak je je autosleutels en loop je naar je auto toe. Hopelijk start die nog. Als je eenmaal in de auto zit en het contact hebt omgedraaid, hoor je weinig tot niets. Alleen een zacht geluid, een kleine poging om te starten. Maar helaas… de auto start niet meer. De accu is leeg.

Misschien voel jij je wel net zo, je accu is leeg. Elke ochtend als je opstaat heb je geen puf om nog op te staan. Door verschillende dingen kun je niet meer de energie opbrengen om te doen wat je deed. Tegenwoordig hoor je vaak dat mensen opgebrand zijn. De omstandigheden kunnen soms zo heftig zijn dat het je energie opslokt.

Bij wie vind je nog de rust die je nodig hebt?

Terug naar de auto. Ik had een probleem. Ik kon op dat moment niet verder met wat ik van plan was. De oplossing lag voor mij voor de hand. Ik belde de ANWB in het volste vertrouwen dat zij het konden oplossen. En toen ze bij de auto kwamen en keken wat er aan de hand was, was het al snel duidelijk. Inderdaad de accu. Helaas moest de hele accu vervangen worden. Maar toen dat gedaan was, kon ik weer mijn weg vervolgen.

Je leven onder de loep

Bekijk je eigen leven eens. Neem je leven eens even onder de loep. Voel jij je wel eens moe? Voel jij je wel eens opgebrand? Wat doe je dan als dit gebeurt? Zoals ik vol vertrouwen de ANWB belde, zo kunnen wij als we zo opgebrand zijn, in vol vertrouwen tot God naderen. Wetende dat Hij de oplossing heeft voor het probleem waar jij op dit moment mee te maken hebt. Heb je rust nodig? Ga naar Diegene die echte rust kan geven.

Hij laat mij rusten in groene weiden en voert mij naar vredig water.

Psalm 23:2.

Dat is de belofte en daarom mag je weten dat wanneer je rust nodig hebt, er Iemand is die je hiermee kan helpen. Hij geeft rust. Een prachtig lied dat hier bij past is het lied van Opwekking 855, ‘U geeft rust’.

De aarde kent uw grote kracht.

Uw stem heeft haar tot stand gebracht.

En ook de zee, zo woest en diep

wordt stil voor U, die alles schiep.

Refrein 1:

Door alles heen, door alles heen,

Heer, kijk ik naar U.

Door alles heen, door alles heen:

U geeft rust.

Door alles heen, door alles heen,

Heer, kijk ik naar U.

En U geeft rust in mij.

Hij roept je

Alles in de wereld kan je soms zo aanvliegen. En wat je dan nodig hebt is rust. Maar is er nog een plekje in de wereld waar rust te vinden is? Soms lijkt het wel alsof er overal lawaai in de wereld is. Dan is het aan jou om toch de rust te vinden die je nodig hebt. En je mag weten dat dit bij God te vinden is. Kom maar naar Hem, hoe je ook bent, waar je ook mee zit. Stort je hart maar bij Hem uit. Hij roept je!

Kom naar mij allen die vermoeid en belast zijn en ik zal je rust geven!


In het dagboek ‘Hartsrust’ biedt Eline Hoogenboom voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus’ voeten. Zo keer je terug naar je ziel, en sta je krachtig in het leven. Met 12 maandthema’s als ‘Aan Jezus’ voeten’, ‘Laat genade stromen’, ‘Je imperfecte leven’ en ‘Thuiskomen bij jezelf’, deelt Eline Hoogenboom haar bemoedigende woorden over het niet perfecte leven, over genade die hoort te stromen en niet te sijpelen, over durven vallen en weer opstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *