Dankbaar voor onze PUUR vriendschap

3 januari 2020
Delen via:

In een eerdere blog heb je kunnen lezen, dat wij Elya en Johanneke echte Puur! vriendinnen zijn. Wat ben ik, Johanneke, onze Maker dankbaar dat Hij onze paden heeft laten kruisen en we elkaar via PUUR!vandaag hebben leren kennen.

Wat hebben we de afgelopen jaren al veel samen afgelachen, maar ook vaak gebeden voor elkaar. Ja, zo dankbaar ben ik dat ik iedere keer mijn hart bij jou kan luchten en even mijn verhaal kan doen. Ik waardeer het in jou dat je altijd zo heerlijk eerlijk bent en echt zegt waar het op staat en dat je altijd tijd voor me probeert te maken en voor me bidt, daar gaat zoveel kracht van uit.

Bijzondere vriendschap

dankbaarElya schrijft over onze vriendschap. ‘Ja jij, Johanneke bent mijn echte schrijf-collega en vriendin! Zo leuk en waardevol om die passie die we beiden van God hebben gekregen, te delen met elkaar. We ondervinden steun aan elkaar en helpen elkaar door alles heen. Ook dat ik met jullie prachtige dochter mag werken, daar ben ik God ontzettend dankbaar voor! Mensen komen niets voor niets op elkaars pad en ik geloof zeker dat op de dag dat wij elkaar ontmoeten, God dat zo gewild heeft. Hij leidt mijn leven maar Hij leidt ook jou leven en zo vallen de puzzelstukjes vanzelf in elkaar.’

Dankbaarheid

Heb jij ook een vriendin waar jij zo dankbaar voor bent? Of verlang je juist naar een vriendin? Er is altijd Iemand bij jou, die jou door en door kent. En dat echt tot je door te laten dringen, maakt je dankbaar. Heel veel dingen lijken soms zo vanzelfsprekend, maar dat zijn ze absoluut niet. En juist dat besef maakt je dankbaar.

Toch kunnen er ook periodes zijn dat de zorgen overheersen en het niet lukt om dankbaar te zijn. Je ziet veel beren op de weg of hebt te maken met een berg vol zorgen. In zo’n periode ben ik, Johanneke juist begonnen met toch dagelijks op de te schrijven waar ik dankbaar voor was. Juist die kleine dingen: de zon die scheen, een knuffel van mijn dochters, een glimlach. En op het moment dat ik dat deed, merkte ik dat ik weer meer vrede kon ervaren, nee de zorgen waren niet ineens weg, maar ik had weer meer oog ook voor de mooie dingen.

Dankbaarheidsdagboek

Voor mezelf ben ik toen bezig gegaan met het ontwerpen van een dankbaarheidsdagboekje, niet wetende op dat moment dat ik er ook anderen mee zou gaan bemoedigen. Tijdens het schrijfproces en het ontwerpen van het boekje merkte ik regelmatig dat ik onzeker werd, is dit echt iets wat God op mijn hart legt? Hoe weet ik of God wil dat ik dit nu doe? Ik vroeg daarom aan meerdere mensen, waaronder Elya, om voor me te bidden en specifiek voor dit boekje.

Elya vertelt over het boekje ‘Toen jij, Johanneke mij liet weten dat je een boekje wilde gaan schrijven, heb ik het alleen maar toegejuicht! Ik zeg doen! God heeft niets voor niets zoiets moois op je hart gelegd. Het resultaat van het boekje mag er dan ook zeker zijn! Het is een prachtig boekje geworden die je dagelijks kunt gebruiken. Met prachtige teksten en quotes om God te danken. Dankbaarheid is zo belangrijk. Je zegt dank U wel tegen Diegene die jouw leven leidt en daar is dit prachtige dankbaarheidsboekje een geweldig hulpmiddel bij!’

Dankbaar zijn we allebei voor onze waardevolle vriendschap. Waar ben jij God dankbaar voor en voor wie? Misschien dat je die persoon een dankbaarheidsdagboekje cadeau kunt doen, voor meer informatie over het boekje kun je kijken op www.waardevolenuniek.nl/boeken

dankbaar

 

Deze blog is geschreven door Johanneke en Elya samen.

 


PUUR!vandaag boekentip

vriendschap

‘Als je me nu zou zien’ van Courtney Walsh is een emotionele roman over vriendschap en vergeving, voor de liefhebbers van Karen Kingsbury.

Jeugdvriendinnen Lyndie en Elle ontmoeten elkaar na jaren weer wanneer Elle gaat trouwen. Maar dat het weerzien in hun geboorteplaats Sweethaven zo’n emotionele achtbaan teweeg zou brengen, daar hadden ze geen van beiden op gerekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *