Dankbaarheid

29 maart 2021
Delen via:

Vorige week zat ik kniezend op mijn bank voor me uit te kijken. Naast me lag een hele stapel zakdoeken en de wandeling naar de apotheek om hoestdrank en neusspray te kopen werd me (althans zo voelde het) bijna fataal. Dit heb ik weer. Ziek.

Scheldwoorden stroomden door mijn hoofd heen en ik fixeerde mijn blik woedend op een punt op de muur. Maar toen ik vrijdag weer wat beter begon te worden, de wandeling naar de winkel ook weer begon te waarderen en er totaal niet meer mee kon zitten hoeveel werk er maandag op me wachtte, begon ik te lachen.

Dankbaarheid

Want eigenlijk ben ik God dankbaar.

Dankbaar voor het feit dat mijn koffie alleen op de bovenste plank van mijn kast kan staan, want daardoor weet ik dat ik de kracht nog heb om op een kruk te klimmen.

Dankbaar voor het feit dat mijn auto afschuwelijk piept bij het wegrijden, want daardoor weet ik zeker dat ik geld voor benzine heb gehad.

Dankbaar voor de papiersneden die er in mijn handen komen tijdens het lezen van een boek, want ik heb een boek dat ik kan lezen!

Dankbaar voor mijn haar dat nooit goed wil zitten, want zodoende zie ik dat het gezicht eronder best wel vrolijk is.

Dankbaar voor mijn koptelefoon waarvan de linkerkant het niet meer doet, want daardoor weet ik dat mijn linkeroor wel perfect werkt.

Dankbaar voor het feit dat ik constant mijn hoofd stoot tegen de lamp, want daardoor weet ik dat God mij heeft laten groeien vanaf dat ik een baby was.

Dankbaar voor de dagen waarop ik denk dat ik moet stoppen met denken, want daardoor weet ik dat God mij intelligentie heeft gegeven, maar ook de middelen om die intelligentie te ontwikkelen.

Dankbaar voor God. Omdat Hij mijn God is.

Ja. Ik ben gewoon dankbaar.

Amd I want to say thank you. ‘Cause you reached out to me. I was dead inside, and you blew into me. You brought these bones to life.

Dankbaar voor vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *