Dankbare slapers | Bijbelstudie psalm 127 deel 4/5

21 juni 2020
Delen via:

DAG 4: Daarom, mijn geliefde broeders, wees standvastig, onwankelbaar, altijd overvloedig in het werk van de Heere, in de wetenschap dat uw inspanning niet tevergeefs is in de Heere.  (1 Kor. 15:58).

Dankbare slapers

Juist in een cultuur van overdadig consumentisme en een economie die maar doordendert, leren christenen de genade van de slaap. De slaap als een gave van God voor mensen die van geen ophouden weten. Psalm 127 leert christenen vandaag om ons werk te zien binnen Gods werk ten aanzien van zijn schepping. Paulus schrijft in soortgelijke termen dat “door de Heer uw inspanningen nooit tevergeefs zijn” (1 Kor. 15:58).

Slapen als aanbidding van God. Slaap lekker.

Niet omdat inzet loont, maar doordat God in Jezus betekenis geeft aan ons leven en ons werk. We leren onze beperktheid in te zien, wat het is om schepsel te zijn. Dit lied vraagt ons om te ontspannen en ons werk niet tot het zwaartepunt van ons leven te maken. Ben jij een dankbare slaper? Ben jij iemand die gerust kan slapen? Of is slapen eigenlijk ‘zonde van je tijd’? Als kerk moeten we leren om rustig te slapen als een gemeenschap van dankbare slapers. Slapen als aanbidding van God. Slaap lekker.

11 Zie Brueggemann en Bellinger, Psalms, 543.

 

Dit is een Bijbelstudiereeks van 5 weken. Elke zondag delen we één van de vijf dagen.

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *