De grootste bruiloft ooit…

11 juni 2021
Delen via:

Vandaag ontvang je een vooraankondiging van het grootste bruiloftsfeest dat er ooit gegeven zal worden. Een feest dat zijn weerga niet kent.

Kijk je ernaar uit om dit feest te vieren? En tref je al de nodige voorbereidingen? Of schuif je deze vooraankondiging terzijde en stop je deze onder op de stapel van alle andere post en reclame, totdat het moment daar is?

Als ik deze vraag tot mijzelf richt, moet ik concluderen dat ik hier nog veel te weinig mee bezig ben. Ik richt mij vooral op vandaag en morgen, maar niet op die grootse “Koninklijke Bruiloft” – waar in Openbaring 19 zo beeldend over geschreven wordt. Alleen de eerste woorden zijn al prachtig: “Halleluja! De redding, de eer en macht zijn van onze God”. Woorden met een belofte in zich verborgen zowel voor jou en mij.

Zou het niet goed zijn als jij en ik ons eens wat meer bezig zouden houden met deze ophanden zijnde bruiloft? Want op deze dag zal het definitief duidelijk worden of jij en ik toegang krijgen tot het Hemels Koninkrijk. We zullen uit Zijn eigen mond de vreugdevolle woorden horen: “Kom binnen en vier feest met Mij”, of die woorden waar we allemaal voor vrezen: “Ga weg van Mij, Ik ken u niet”.

Laten we deze vooraankondiging niet langer negeren, maar maak het tot de hoogste prioriteit in je leven. De dag is nabij, het moment dat Hij terugkomt nadert. Bereid je voor op het grootste bruiloftsfeest ooit en zorg dat je gereed bent voordat het te laat is.

Want zie Hij komt, de Bruidegom is in aantocht. “Laten we blij zijn en jubelen, laten we Hem de eer geven” (Openbaring 19:7). Vandaag nog!


In ‘Het meesterwerk van God’ schrijft Henk Binnendijk over het laatste Bijbelboek: Openbaring. Al schrijvend brengt hij vele onderwerpen samen: leven, Bijbel, geloof, prediking en geschiedenis. Al deze thema’s komen uit bij het hart van het evangelie. Waar loopt alles op uit en waar gaat het leven om? Henk Binnendijk onthult een schitterend vergezicht: het onovertroffen meesterwerk waar God aan werkt en waar de mens alleen nog maar van kan dromen. Want: ‘als God de schepper is van een grenzeloos groot heelal met volgens de laatste schattingen 70 triljoen sterren […] en Hij een plan heeft waar Hij al bijna zes millennia aan werkt, dan moet dat een grenzeloos groot plan zijn, een Meesterwerk!’

Henk Binnendijk is een geliefde auteur, die o.a. ‘Dichtbij God’, ‘Het verlangen van God’ en ‘Hier en daar’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *