De Heer is mijn herder

6 juni 2020
Delen via:

Alles wordt weer een beetje normaal na deze onrustige tijd. De oudste mag inmiddels weer af en toe naar school en hij geniet er ontzettend van. Toch heeft deze Corona tijd mij nog duidelijker gemaakt dat er Iemand is die voor ons zorgt.

Wanneer ik mijn zoontje ophaal, straalt hij van oor tot oor en roept hij hard: ‘Mama, mama!’ Al rennend valt hij in mijn armen en kijkt me gelukzalig aan. Hij heeft een heerlijke dag op school gehad en toch voelt het telkens een beetje vreemd.

Zijn klas is in tweeën verdeeld en bij het wegbrengen houden we 1,5 meter afstand. Ik mag niet meelopen naar school en ik drop heb bij het hek. Het voelt een beetje als opnieuw loslaten, want hij begon pas in de laatste week van december met school. Met gemengde gevoelens stap ik weer op de fiets en terwijl ik fiets komt de volgde zin in me op: De Heer is mijn Herder.

Ik neurie het wijsje en geniet even van die paar minuten alleen op de fiets, voordat ik de rest van de schooldag doorbreng met onze tweejarige. De Heer is mijn Herder. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. De Heer is mijn Herder, maar ook die voor mijn zoontje op school. Deze zin stelt mij gerust, juist ook in deze tijd. Hij zorgt voor mij en voor mijn zoontje die nu na al die weken weer ergens anders is. 

‘De Heer is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets.’ Psalm 23:1

Hij is onze Herder, elke dag weer opnieuw, ook in deze gekke tijd. Waarin de regels versoepelen en het best spannend kan zijn of alles nu eindelijk weer achter de rug is. Zijn er dingen die jij lastig vindt in deze tijd? Schrijf ze op, vouw je handen en vertel ze aan God. Hij is ook jou Herder en gaat elke dag met je mee. Hoe mooi is dat?

 


PUUR!vandaag boekentip

herderBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven. 

Bestel dit boek voor €18,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *