De puurheid in het leven

17 oktober 2020
Delen via:

Ik kijk naar buiten. De ochtend dauw hangt nog in de lucht. Een spinnenweb hangt aan de schommelstoel.  De dauw die in prachtige druppels aan het spinnenweb hangt. Puur natuur.

Ik houd van dat pure. De puurheid in de natuur. Daar kan ik zo van genieten.  De schoonheid van Gods schepping zien. Prachtig! Maar niet alleen de puurheid in de natuur maar ook de puurheid in de mensen. Mensen die zich niet anders voordoen dan ze zijn. Mensen die eerlijk, trouw en oprecht zijn.

Al merk ik de laatste tijd dat dit helaas wat verdwenen is. Voordat ik hier verder op doorga wil ik eerst de betekenis van puur weten. Ik heb het opgezocht in het woordenboek.

puurheid

De woorden zuiver en echt vallen mij op. Wie is er tegenwoordig nog zuiver en echt? Ik schrik soms echt van hoe de mensen reageren op elkaar of op bijvoorbeeld de situatie in de wereld, het coronavirus.  Je merkt wanneer de nood het hoogst is, de ware aard van mensen bovenkomt en dat is echt niet altijd positief. Mensen die niet meer denken aan een ander, mensen die alleen maar denken aan hun zelf. Dat is natuurlijk nooit goed maar in de situatie waar we nu in zitten funest. Als sommige mensen de coronaregels maar aan hun laars blijven lappen, hun eigen belangen niet opwillen geven, waar gaat het heen? Juist nu is het de zaak om te zorgen voor elkaar. Om niet aan ons zelf te denken maar aan een ander. Samen met elkaar.

Wat is er aan de hand met de mensheid? 

Waar zijn die pure mensen gebleven, die echt en oprecht zijn? Die staan voor wat ze waard zijn? Wanneer heeft iemand echt oprecht interesse in jou getoond? Gelukkig ben ik omringd door super lieve mensen, en ontbreekt het mij totaal niet aan mensen die puur en oprecht zijn.

Maar wat als bij jou dat wel het geval is? 

Puurheid. Als je kijkt naar Jezus is Hij het ultieme voorbeeld van iemand die echt puur is. Je weet wat je aan Hem hebt. Je weet Wie Hij is. Eerlijk, trouw, oprecht, zuiver en echt. En ik kan zo nog wel even doorgaan. Zoek je een puur en zuiver persoon? Iemand die oprecht in jou geïnteresseerd is? Ga naar Jezus!

Hij is oprecht geïnteresseerd in jou! In wat jou momenteel bezig houdt! 

Misschien weet je niet helemaal hoe jezelf een puur en oprecht persoon kunt zijn. Kijk dan naar Jezus! Laat Hem je voorbeeld zijn. Kijk naar Hem en wees jezelf, je prachtige ik die God gemaakt heeft!

Ik werk met kinderen met verschillende leeftijden. Dit jaar werk ik ook met jonge kinderen, de kleuters. Het is zo mooi te zien hoe puur die kinderen nog zijn. Hoe puur een kind in het algemeen eigenlijk is. Zonder zorgen zijn ze lekker aan het spelen op het schoolplein. Zonder eigenlijk misschien te beseffen wat er voor gevaar in de wereld is.

Soms verlang ik er zo naar om zo onbezorgd de wereld in te kunnen kijken, te kijken als een kind, die vol vertrouwen de wereld nog inkijkt. Die geniet van alles wat erin de wereld is, zonder de gevaren ervan in te zien. Maar ja, wij zijn mensen hè en die denken en die overdenken de dingen. En dan gaan we ons zorgen maken. Ik ook, ik kan er over in zitten en mij er zorgen over maken hoe het momenteel met het coronavirus gaat. De stijging van het virus doet mij wederom beseffen dat een leven ontzettend kostbaar is.

Dus wees wie je bent, het leven is te kort om iemand te zijn die je niet bent.

Wees die pure persoon die God wil dat je bent! Laat je omgeving zien, wat er in je hart leeft, wat er in je omgaat. Juist nu hebben we elkaar nodig, juist nu hebben we meer dan ooit Jezus nodig!

Wie ben jij? 

Juist nu in deze moeilijke tijd. Hoe gedraag jij je nu de wereld op zijn kop staat? Misschien vind je het moeilijk en verlang je er zo naar, om weer die pure persoon te zijn die je vroeger was. Het kan. Je bent nooit zonder hoop omdat Jezus één en al hoop is. Voor Hem is niets onmogelijk!! Hij staat klaar voor je om die persoon te zijn, die Hij voor ogen heeft! De vraag aan jou is, wie wil je zijn?

De wereld heeft jouw puurheid nodig! 


PUUR!vandaag boekentip

puurheidIn het dagboek ‘Hartsrust’ biedt Eline Hoogenboom voor elke dag een moment van rust en inspiratie om je dag rustig, krachtig en vreugdevol te beginnen aan Jezus’ voeten. Zo keer je terug naar je ziel, en sta je krachtig in het leven. Met 12 maandthema’s als ‘Aan Jezus’ voeten’, ‘Laat genade stromen’, ‘Je imperfecte leven’ en ‘Thuiskomen bij jezelf’, deelt Eline Hoogenboom haar bemoedigende woorden over het niet perfecte leven, over genade die hoort te stromen en niet te sijpelen, over durven vallen en weer opstaan.

 

Bestel dit boek voor €18,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *