De taal van de liefde

13 september 2020
Delen via:

Lees Psalmen 27:1-14

De meeste mensen uiten en ervaren liefde op vijf manieren: met positieve woorden, met geschenken, door elkaar te dienen, door lichamelijk contact te maken en door samen te zijn. Die manieren worden de vijf liefdestalen genoemd. Alle vijf vinden ze hun oorsprong bij God. Ze stromen via Zijn liefde en Hij spreekt alle vijf talen vloeiend.

De Bijbel staat vol positieve woorden van God. Zijn liefde voor ons brengt Hij onder woorden in Johannes 3:16 en in tientallen andere passages. We hoeven niet verder te kijken dan Kerst voor het bewijs dat God geschenken geeft. Efeziërs 2:4-5 herinnert ons eraan dat Hij ons het allergrootste geschenk gaf toen Hij Zijn Zoon zond.

Het kruis staat symbool voor Zijn dienende werk. Romeinen 5:8 vertelt ons dat Christus voor ons boette. Tijdens Zijn leven maakte Jezus keer op keer lichamelijk contact. En passages zoals Jakobus 4:8 maken duidelijk dat God bereid is tijd door te brengen met degenen die dat willen. Richt je gedachten op Hem en je zult zien dat Hij al aan jou denkt.

Aangezien God alle vijf talen der liefde vloeiend spreekt, kan Hij je als geen ander helpen om die van jou te ontdekken – en die van je partner.


Liefde is… een Bijbels dagboek voor samen.

liefde isPraten is de levensader van elke (liefdes)relatie. ‘Liefde is…’ biedt een jaar lang dagelijkse overdenkingen en gespreksvragen voor koppels. Over communicatie, verwachtingen, man-/vrouwrollen, seks, conflicthantering, geld, kinderen schoonfamilie en meer. Liefde is… toegankelijk, inzichtelijk en positief.
Relatietherapeut Gary Chapman is de auteur van ‘De vijf talen van de liefde’. Hij laat zich in zijn praktijk en in zijn boeken inspireren door wat de Bijbel ons kan leren. Met ‘Liefde is…’ kunnen stellen een jaar lang elke dag samen lezen en praten.

 

Je kunt dit boek nog bestellen voor €23,99


Neem de tijd om alleen of samen te bidden.

In dat gebed…

• bedank je Hem voor de diverse manieren waarop Hij met jou communiceert;

• vraag je Hem om je de wijsheid te geven zodat je Zijn liefde herkent, zelfs wanneer deze wordt gecommuniceerd in een taal die je niet spreekt;

• vraag je Hem om steun zodat je anderen kunt helpen om Gods liefdestalen te herkennen en te begrijpen.

 

Als je meer tijd hebt…

Bespreek samen of denk na over deze vragen:

• Geef een voorbeeld van een moment waarop God met jou communiceerde in jouw moedertaal der liefde.

• Welke liefdestaal is voor jou het moeilijkst te begrijpen? Waarom?

• Hoe kun je je partner en kinderen helpen om Gods liefde te herkennen?

Andere teksten om je verder te verdiepen in Gods liefde: Sefanja 3:17; Galaten 2:20; 1 Johannes 4:7-8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *