Wind

12 september 2019
Delen via:

Vandaag geniet ik van de wind. Ik heb mijn tuinstoel buiten gezet en ik voel de wind op mijn gezicht. Héérlijk, denk ik. Ook hoor ik de wind ruisen in de bladeren van de bomen die vlakbij ons huis staan.

God

Ik denk aan God, mijn Hemelse Vader. De machtige Schepper van alles om me heen. De mooie bloemen in onze tuin, de prachtige bomen met hun groene bladeren, de zon, de regen en ook de wind.

Heilige Geest

Bij de wind denk ik ook aan de uitstorting van de Heilige Geest. Eén van de tekenen daarvan was ook de wind. Hoe wonderlijk is de wind, bedenk ik. En ook hoe krachtig!

Nood

De wind kan ook veel schade aanrichten. Pas las ik een boek over de watersnoodramp in Zeeland, in 1953. En over hoeveel mensen daar zijn omgekomen door het steeds maar stijgende water. Vreselijk, denk ik dan. En overal in de wereld zijn nog steeds overstromingen en tsunami’s met veel slachtoffers als gevolg.

Redding

Uiteindelijk is er alleen bij God uitredding van alle nood. Ik las er van in Marcus 4. Een bijbelgedeelte dat vertelt over Jezus en zijn leerlingen in een boot. Het begon te stormen en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot te slapen. De leerlingen riepen Hem in hun angst: ‘Meester, word wakker! Doe toch iets! Straks verdrinken we!’ Jezus werd wakker en zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’ Het hield op met waaien en het werd helemaal rustig. De leerlingen waren diep onder de indruk. Ze zeiden tegen elkaar: ‘Zelfs de wind en het water doen wat Hij zegt. Wie is Hij toch?’ De Zoon van God, dat gingen ze steeds meer ontdekken. En dat mag ik ook weten. Ook als het stormt in mijn leven mag ik erop blijven vertrouwen: God zorgt voor mij. Hij is een Redder uit alle nood!


PUURvandaag boekentip:

wind‘De lessen van Daniël’ van Ineke Marsman-Polhuijs is een Bijbelstudieboek speciaal voor vrouwen. Dit deel in de PUUR! geloof-reeks behandelt het Bijbelboek Daniël aan de hand van het thema zichtbaarheid en biedt diepgaande, verrassende en praktische lessen voor je leven. Ineke Marsman-Polhuijs neemt je mee op ontdekkingstocht in het leven van Daniël.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *