Die ene

10 mei 2020
Delen via:

Het is al een tijd geleden dat ik naar beneden liep omdat de bel ging en ik ineens heel sterk de gedachte ‘ik zie die ene’ in mijn hoofd kreeg. Het hielp me mijn volle aandacht te geven aan de persoon die op de stoep stond en het even nodig had zijn of haar verhaal te kunnen doen.

Die ene.

Deze gedachte liet me niet meer los en heeft me sindsdien al vaak geholpen om toch even echt te gaan zitten en iets voor één bepaald persoon te schrijven. Een mail, een blog, een lied. Ze weten het zelf soms niet, maar ik weet nog precies dat mijn bewogenheid over hen de aanleiding was om dat verhaal of lied te schrijven.

Die ene.

Van de week las ik gewoontegetrouw de bijbel en las ik in Lucas de verhalen van Jezus over het verloren schaap, het verloren muntje en de verloren zoon. De herder gaat op zoek naar dat ene schaap, de weduwe naar dat ene muntje en de vader staat op de uitkijk voor die ene zoon.
Een van velen. Maar iemands hart gaat naar uit naar die ene.

Misschien ben jij die ene. Die ene die steeds over het hoofd wordt gezien, die ene die tussen de mazen van het net glipt, waarvoor niemand aandacht heeft en die geen attentie krijgt. Of misschien ben jij juist diegene die uitkijkt naar die ene. Die door de massa’s heen die ene spot.

Die ene telt.
Jij telt
Wat jij ziet telt.

Ik wil gezien worden en gelezen. Maar ik realiseer me vandaag opnieuw dat ik juist schrijf voor die ene. Niet voor de duizendtallen (al hoop ik daar heus wel op), maar die ene die juist vandaag nodig heeft te lezen wat ik schrijf.

Die ene telt. Jij telt en wat jij ziet telt.
Jij telt als je je ongezien voelt.
Jij telt als je opmerkt.
Als je vandaag de eerste bent die met aandacht tegen iemand praat.
Als je vandaag die ene groet die al zo lang ongezien over straat gaat en nog niemand sprak deze week.

God kwam om het verlorene te zoeken.
Die ene.
Dus denk niet dat het pas telt als je massa’s mensen (be)dient vandaag.
Ook als je dat ene kind de aandacht schenkt,
die ene klant bemoedigend groet,
dat ene mailtje dan nu toch eens echt beantwoordt,
toch een kaartje stuurt.
heb je goed gediend vandaag.
Die ene.

 


PUUR!vandaag boekentip

aandacht‘De lessen van Daniël’ van Ineke Marsman-Polhuijs is een Bijbelstudieboek speciaal voor vrouwen. Dit deel in de PUUR! geloof-reeks behandelt het Bijbelboek Daniël aan de hand van het thema zichtbaarheid en biedt diepgaande, verrassende en praktische lessen voor je leven. Ineke Marsman-Polhuijs neemt je mee op ontdekkingstocht in het leven van Daniël. Elk hoofdstuk bevat vragen en overdenkingen ter versterking van jouw relatie met God, jezelf en de ander.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *