Dit jaar wil ik het anders doen!

9 januari 2021
Delen via:

Het jaar 2021 heeft inmiddels al enkele dagen z’n intrede gedaan. Het strekt zich voor ons uit als een lange gang met aan weerszijde deuren. Deuren die erom vragen geopend te worden. Welke deuren ga jij dit jaar openen? Of laat je ze stuk voor stuk dicht zitten en ga je ze allemaal voorbij. Opgejaagd, als een voortgedrevene. Op de vlucht voor de confrontatie.

Als ik terugkijk naar het jaar 2020, besef ik dat ik dit wel gedaan heb in het afgelopen jaar. Ik heb me laten meevoeren in de gejaagdheid van het leven. De dagelijkse bezigheden hebben mij veelal opgeslokt en mij meer dan me lief is van mijn rust beroofd. Mede daardoor is mijn tijd mét God er meer dan eens bij ingeschoten. Zo zonde denk ik nu achteraf gezien. Stel dat ik het anders had gedaan? Welke mooie dingen had ik dan wellicht achter die gesloten deuren aangetroffen? Vrijheid, vrede, geluk, bevrijding van angst en onzekerheid…

Het zou zo maar kunnen. Maar het heeft geen enkele zin om er nu nog naar te gissen. Het jaar 2020 is voorbij en 2021 ligt vóór ons. Maar één ding weet ik zeker terwijl ik deze column schrijf: Dit jaar wil ik het anders doen! Ik wil niet dat de angst voor het onbekende mij ervan weerhoudt om die (nog) ongeopende deuren naar de toekomst voorbij te gaan. Ik wil ontdekken, voluit leven, beleven en genieten. En ja, daarbij horen ook de uitdagingen om mijn grenzen te verleggen. Stappen te zetten op die onbekende weg. Spannend! Dat zéker. Maar zoals Corrie ten Boom ooit heeft gezegd: “Wees niet bang om een onbekende toekomst te leggen in de handen van een bekende God”.

En met deze bemoedigende woorden hoop ik elke deur die ik dit jaar passeer met de hulp en kracht van God te openen. Want Hij staat mij terzijde. Overal en altijd.

En jij? Wat doe jij? Ga je de uitdaging aan of loop je de deur(en) voorbij? Ik hoop dat je net als ik voor de 1ste optie gaat en zo niet. Open dan in ieder geval die Ene Deur, want die leid je naar een hoopvolle en gelukkige toekomst in Zijn nabijheid.


Morgen ga ik echt! gaat over hardloopkleding, blessures, looptechnieken en de psychologie van het hardlopen. Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen. Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *