Dit wil ik!

27 november 2019
Delen via:

Vandaag mag ik oppassen op mijn kleine nichtje. Ze kan net een paar stapjes doen maar de meeste tijd vliegt ze in de kruipstand door mijn huis. Nadat we eerst samen wat spelletjes gedaan hebben in de trant van: proberen toren te bouwen en die weer om te gooien tot aan tijdschrift van het tafeltje pakken en weggooien en ik weer óp de tafel leg, ga ik  het eten klaarmaken en mijn nichtje hobbelt wat rond en sjouwt haar beertje mee.

Opeens is het oorverdovend stil en ik ben weer bij de les. Waar is ze? Wat doet ze? Help…

En dan zie ik haar zitten half in de trapkast die tevens voorraadkast is. Ze rekt en reikt en heeft bijna die mooie gele fles in haar handen die op de grond staat. Met een wilde – te wilde? – zwaai haal ik haar weg en doe de kastdeur stevig dicht en op slot. Pfffff… dat liep goed af.

Waarom?

Ze begint heel hard te huilen en te wijzen naar de deur en in mijn ogen verontwaardigd tegen me te praten, zo van: wat doe je nu? Waarom pak je me dit af, ik vind dit mooi DIT WIL IK !!

Maar hoe maak je een hummel van anderhalf á twee jaar wijs dat die prachtige gele fles puur gif is omdat er chloor in zit en als ze daarvan drinkt dat dit heel gevaarlijk is. Ze snapt helemaal niets van haar tante die van alles probeert om haar af te leiden van haar verlangen naar die gele fles.

Later op de avond kom ik op mijn slaapkamer en daar staat een kaart in de vensterbank met de tekst:

‘Gods handelen is altijd LIEFDE ook al begrijpen wij het niet’

Pats. Die knalt nu echt naar binnen in mijn hart. Ik denk direct terug aan het gebeuren van vandaag met mijn kleine nichtje. Wat wil ik allemaal? Wat verlang ik soms? En als ik het dan niet ‘krijg’ wat foeter ik dan soms richting God en schreeuw soms: ik snap niets van U. Nu besef ik ineens misschien wil ik wel chloor of een ander giftig iets en houdt God dat bij mij weg omdat Hij iets veel beters voor me heeft.

De gele chloorfles is nu  niet meer alleen maar een schoonmaakmiddel.

 


PUUR!vandaag boekentip

nichtje

‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austin is een prachtig boek vol levenswijsheid. Want hoe rijk is je leven als je het volledig in de handen van God kunt leggen?

Dat is wat schrijfster Lynn Austin je wil laten beleven met dit bemoedigende boek. In 40 korte hoofdstukken vertelt ze over haar eigen ervaringen met Gods eindeloze trouw en de bijzondere uitwerking daarvan in haar eigen leven en dat van anderen. Tussendoor geeft ze tips over o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf weer opladen.

 

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *