Dreigende onweerswolken…

25 november 2021
Delen via:

De toenemende besmettingen en steeds meer verscherpte maatregelen kunnen maken dat je angst en onzekerheid voelt. Thorinda schrijft erover hoe zij met deze dreigende onweerswolken omgaat.

Zagen we voor enkele maanden terug weer langzaamaan een zonnestraal tevoorschijn komen na een lange periode van donkerheid en uitzichtloosheid, nu is deze zonnestraal ver te zoeken. Donkere onweerswolken dreigen en vullen het luchtruim boven ons. Ze kunnen op elk moment tot uitbarsting komen. En zijn in staat om het leven van ons en onze kinderen met hun overweldigende kracht te verpletteren en we kunnen er niks tegen beginnen. We zijn overgeleverd aan degenen die over ons gesteld zijn. Zij bepalen de wetten en regels en wij moeten ons schikken naar hun wil. 

Wat is dat soms moeilijk en dat ervaar ik ook nu. Het covid-virus blijft ons achtervolgen. De maatregelen zijn opnieuw aangescherpt en onze vrijheid wordt met de dag verder ingeperkt.

Toekomst vol van hoop

Waar leidt dit alles toe? vraag ik mij af. Waar is én blijft die toekomst vol van hoop die God ons beloofd heeft? Hij heeft toch gezegd: “Ik heb jullie geluk voor ogen en niet jullie ongeluk”. En toch lijkt het ongeluk/het onheil steeds meer de overhand te krijgen.

Zal er een dag komen waarop de zon weer aan de horizon zal verschijnen? Haar stralen ons zullen verwarmen en we ons kunnen verblijden over de toekomst? Ja, de hoopvolle en gelukkige toekomst die Hij ons eens beloofd heeft.

Nu lijkt dit vooralsnog niet aan de orde en hebben de dreigende onweerswolken onze wereld en de toekomst aan het wankelen gebracht. Maar tóch blijf ik geloven, hopen en vertrouwen in Hem, de Almachtige die alles in Zijn hand heeft en het gehele plaatje overziet. Ja, ook die dingen die wij nu nog niet zien.

Laten we daarom al biddend de levens van ons en onze kinderen in Zijn handen leggen. Want dat is het enige en tegelijkertijd het beste dat jij en ik in deze onzekere tijden kunnen doen.


‘Bidden van licht’ is een bijbels dagboek voor 100 dagen van Theo van den Heuvel over het gebed. Lichtvoetig loopt Theo van den Heuvel 100 dagen met je op. Taalvaardig stimuleert hij je met inspirerende lessen over het gebed. Uit de Bijbel diept hij wijze inzichten op die je enthousiast maken om biddend door het leven te gaan. Het onderwijs van Jezus is daarbij een bron van wijsheid en kracht. Al biddend valt veel zwaarte weg en wordt je leven een stuk lichter. Een mooie quote, opdracht en zegenspreuk zorgen ervoor dat je elke dag vordert op je gebedsreis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *