Durf jij je ware gezicht te tonen?

24 maart 2021
Delen via:

Durf jij in kwetsbaarheid te leven, je ware gezicht te tonen? Kwetsbaarheid en openheid zorgt voor echte verbinding met anderen. Je staat dus dichter bij hen én dichter bij jezelf.

Kwetsbaarheid is niet alleen een gevoelig onderwerp, het betekent heel letterlijk ook fijngevoelig en teder. Je stelt je weinig beschermend en broos op, je laat het muurtje zakken. Je staat open voor wat er op je afkomt, maar wist je dat kwetsbaar zijn een kracht vormt? Dat je juist heel sterk bent als je je kwetsbaar durft op te stellen? Kwetsbaarheid loont, heb jij de moed om je kwetsbaar op te stellen?

Dichterbij jezelf én anderen
Open, eerlijk en puur in het leven staan. Willen we dat niet allemaal? Door kwetsbaarheid te tonen, laat je zien dat je trots bent op jezelf. Je mag er zijn, je bent goed genoeg! En dat is stiekem al een flinke stap, want jij en ik zijn erg bescheiden. Toch voelt het extra goed wanneer je echt jezelf laat zien, het kost zoveel energie en moeite om je immers anders voor te doen dan je bent en dat is nergens voor nodig. Je bent mooi, door deze pure kant te tonen sta je niet alleen dichterbij jezelf maar ook bij anderen. Er valt een barrière weg, daar mag je heel trots op zijn!

Be – You – Tiful ♥

Begin bij jezelf
Weet je wat zo grappig is? We verwachten dat anderen eerlijk zijn naar ons toe. Dat zij zich open durven op te stellen en het vertrouwen hebben bij ons om dit te doen. Maar andersom is het natuurlijk net zo belangrijk om dit vertrouwen en die open kant terug te kunnen geven. Waarom gaat dit ons dan zo moeilijk af? Op papier klinkt het minder ingewikkeld, het toepassen is helaas nog wel soms een hele klus. Maar laten we de verwachtingen niet alleen bij anderen leggen, maar vooral zelf de eerste stap maken. Geef perfectionisme niet meer de hoofdrol in je leven, omarm jezelf met al je mooie kanten en ga de uitdaging aan om in het gezin en je dagelijkse activiteiten een open houding aan te nemen. Het komt niet uit de lucht vallen, het is immers hard werken, maar gun jezelf de tijd. Het is een fantastisch begin als het je lukt én je krijgt er veel moois voor terug!

Verbinding
Je kwetsbaar opstellen is meer dan de moeite waard. Het geeft je verbinding en verdieping in jezelf en elkaar, prachtig toch? Laten we samen streven naar openheid, een PUUR! leven en de kracht van kwetsbaarheid inzetten om naar elkaar toe te kunnen groeien. Geniet van dit proces!


 

In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad. Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *