Echte vrijheid!

19 april 2020
Delen via:

Als de scholen nog open zouden zijn, dan werkten de kinderen met het thema 75 jaar bevrijding. Bijzonder dat juist nu in deze tijd, 75 jaar bevrijding gevierd wordt. 

Momenteel terwijl ik deze blog schrijf , is het witte donderdag. We zijn samen op weg naar Pasen en over een paar dagen is het zover. Als ik dan kijk naar de wereld, dan vraag ik mij af, zijn wij momenteel echt vrij? 

Hoe kun je je toch vrij voelen terwijl de situatie dat momenteel niet is?

Ik heb de definitie van vrijheid even opgezocht in het woordenboek. 

pastedGraphic.png

Vrijheid, onafhankelijk zijn, niets moeten maar gewoon doen waar je zin in, in hebt. Ik hoor je denken, ja lekker hoe kan dat nu met de situatie hoe die nu is in heel de wereld. En als je wat kleiner kijkt naar de situatie in Nederland? Alles is dicht. scholen, restaurants en met het mooie weer kunnen we geen eens naar het strand of de bossen.

Hoezo 75 jaar bevrijding? 

Ik kan mij die reactie goed voorstellen. Want momenteel worden we beperkt in onze vrijheid maar dat wil net zeggen dat we niet vrij zijn. Hoe kun jij je toch vrij voelen terwijl je vrijheid misschien beperkt word? 

Kijk eens om je heen. Je kunt zonder oorlog in je tuin zitten. Genieten van de mensen in je gezin om je heen. Je kan in alle vrijheid genieten van de zon en het mooie weer. En daarnaast als de beperkingen uiteindelijk weer zijn opgeheven wat blijft er dan over? Dan kun je nog gewoon je eigen gang gaan. Vrijheid heeft niet te maken met de situatie in je leven. 

Echte vrijheid is niet in de wereld te vinden.

Echte vrijheid vind je bij Jezus! 

Ik neem je even mee bij de situatie bij het kruis. Het is donker. De mensen hebben ervoor gekozen om Jezus te kruisigen. De man die echte vrijheid geeft! De mensen zien het niet en ook de dag van vandaag zijn er nog zoveel mensen die niet zien dat je in Jezus ware vrijheid vindt, echte vrijheid! 

En misschien is dat juist wat jij nu nodig hebt. Misschien voel je je beperkt door de situatie met het coronavirus. En dat kan ik mij goed voorstellen, want we mogen en kunnen nu even iets minder. Maar  dat komt wel weer. Dat vind ik niet zo erg. Het verschrikkelijke aan het coronavirus vind ik juist het aantal levens wat het kost en hoeveel verdriet er is gekomen, van mensen die geliefden hebben verloren. 

Hoe erg?

Hoe erg is het dan om even niet naar de winkels, restaurants of school te kunnen? 

Iedereen verlangt naar vrijheid. Je wilt niet dat iemand tegen je zegt, doe dit of dat. Dan heb ik een goede boodschap voor jou! Geef je leven aan Jezus. Hij geeft je de echte vrijheid waar jij zo naar verlangt. Rust en Zijn vrede juist nu deze wereld op de kop staat. Ga opzoek naar Diegene die echt vrijheid geeft. Vrijheid is er niet zomaar. 75 jaar geleden hebben vele mensen gevochten zodat wij nu 75 jaar bevrijding kunnen vieren. 

En moet je kijken wat het Jezus gekost heeft om jou de ware vrijheid te geven. Zijn leven! 

 


PUUR!vandaag boekentip

bevrijdingIowa, 1943. De veertienjarige Elise Sontag leidt een heel normaal leven, totdat haar vader wordt opgepakt op verdenking van nazisympathieën. Het gezin belandt in een interneringskamp in Texas. Beroofd van alles wat haar dierbaar is, raakt Elise bevriend met de Japans-Amerikaanse tiener Mariko. Achter het prikkeldraad dromen de meisjes van een toekomst als vrije jonge vrouwen.

Als Elise en Mariko allebei worden uitgezet, beloven ze elkaar weer te ontmoeten als ze 18 zijn. Maar het leven loopt anders. Elise komt met haar familie in het door de oorlog verwoeste Stuttgart terecht. Haar briefwisseling met Mariko loopt al snel spaak. Pas vele decennia later, wanneer de dementie aan haar herinneringen begint te knagen, besluit Elise naar Mariko op zoek te gaan voor het te laat is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *