Een bewuste keuze!

16 maart 2020
Delen via:

Terwijl ik dit schrijf is de voorjaarsvakantie bijna voorbij en begint de normale werkweek weer. Maar niet iedereen heeft vakantie gehad. Ik heb het geluk dat ik werk in het onderwijs waar ik de vakantieperioden niet hoef te werken.

Deze vakantieperiode kwam precies op tijd. Het waren drukke dagen en weken geweest en ik was blij dat ik nu even niets hoefde en gewoon lekker vrij had, lekker rustig aan.

Hoe zit dat met jou?

Ik ben iemand die soms maar door en door gaat en dan zijn de vakantieperiodes heerlijk en echt onmisbaar. Hoe deel jij die tijd in? Want niet iedereen werkt in het onderwijs en heeft dus niet elke vakantieperiode het geluk om vrij te hebben.

In deze wereld die tegenwoordig maar drukker en drukker lijkt te worden, is er weinig tijd om tot rust te komen. Sta maar eens bij een kassa in de rij. Ik heb het een keer meegemaakt dat ik een volle kar had en iemand achter mij maar een paar dingen. Zo opvallend en opdringerig diegene deed om maar niet te hoeven wachten. Echt niet normaal. De mensen lijken wel geen rust meer in hun ziel te hebben. En ik denk dat dit het probleem is van deze wereld.

Geen rust in je ziel

Als je soms de mensen ziet en in hun ogen kijkt, zie je geen rust. Zo’n onrustige blik. Het kan verschillende oorzaken hebben wanneer je geen rust kunt vinden. Ik heb het dan niet over gewoon rustig aan doen als je vakantie hebt. Nee, ik heb het dan over de rust in je ziel. Je innerlijke rust. Het hoeft namelijk niet eens te maken te hebben met dat je het druk hebt. Je kunt een drukke baan hebben maar gewoon rust in je ziel hebben. De rust die ik bedoel is echt de innerlijke rust.

De rust in je ziel. Heb jij rust in je ziel?

De wereld is er namelijk erg naar opzoek. Je hoeft internet maar op te gaan en ze praten over yoga en zen. Je hoeft een tijdschrift maar open te slaan en mijn blik valt op een stuk over je rust vinden. Mensen zijn er dus naar op zoek! Heb jij onrust? Volg deze cursus en je zult jezelf terug vinden! De ene cursus nog gekker dan de ander. Maar vind je hierdoor werkelijk rust?

Wat is de oorzaak van je onrust?

 Je kan van alles gaan volgen om je rust te vinden maar als je de daadwerkelijke oorzaak niet aanpakt dan is dat enorme tijdverspilling.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat jij geen rust hebt of je rust niet kunt vinden. Ga op je knieën en bid en vindt die oorzaak. Waarom ben jij zo onrustig? In de Bijbel staat de oplossing: Lees maar in Psalm 42:12

Wat ben je bedroefd, mijn ziel
en onrustig in mij.
Vestig je hoop op God,
eens zal ik hem weer loven,
mijn God die mij ziet en redt.
Psalm 42:12 | NBV |

De oplossing staat in deze psalm. Vestig je hoop op God! Er staat niet ga naar yoga of wordt zen. Nee er staat vestig je hoop op God. Hij ziet je en zal je redden! Hij is de enige! Een prachtige lied wat hier mooi bij past is het lied van Avalon met de titel Only One.

Er is maar één Jezus! En Hij zal je helpen met al je onrust en vragen. Rust heeft voor mij niets te maken met waar ik ben of ik nu vakantie heb of niet. Voor mij heeft rust niets te maken met de plaats waar ik ben.

Waar ik ook ben, kan ik rust vinden omdat God die in mij woont, mij Zijn rust zal geven!


PUUR!vandaag boekentip

rustVerstilling is lucht in je leven. We verlangen naar onthaasting in alle facetten in ons bestaan. Momenten die je ziel voeden, ruimte bieden en innerlijke rijkdom brengen.

In dit boek geeft stiltetrainer Mirjam van der Vegt een inzicht, aanmoediging of anekdote voor elke dag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *