Een brief speciaal voor jou…


16 november 2020
Delen via:

Lieve jij!

Ik schrijf deze brief aan jou, gewoon omdat ik aan je denk. We kennen elkaar niet, maar toch voel ik me in gedachten, met jou verbonden. En hoe dit komt? Omdat jij en ik in dezelfde wereld leven. Een wereld waarin het corona virus heerst en waar jij en ik beide mee te maken hebben. Ik weet niet of je ermee om kunt gaan, misschien valt het je wel heel zwaar en voel je je machteloos en weerloos. Alles is anders geworden nu je verplicht thuis zit om zo de kans op besmetting enigszins te voorkomen. Misschien ben je zelf wel besmet geraakt of iemand binnenin je gezin/familie of vriendenkring.

Ik heb er geen weet van maar ik wil dat je weet dat ik aan je denk en voor je bid. Ja, terwijl ik je schrijf zijn mijn gedachten bij jou. Had jij ooit kunnen denken dat er na een 1ste golf een 2e zou volgen? Had jij verwacht dat het jaar 2020 zoveel onrust teweeg zou brengen? Ons land en volk volledig op z’n kop zou komen te staan? Ik niet! Dit was niet wat ik van 2020 verwacht had. En toch gebeurt het. Ons leven lijkt op een film en jij en ik spelen hierin een (hoofd)rol. We lopen met mondkapjes op, lijken een stelletje inbrekers. Maar het is geen film, het is de werkelijkheid. Met het verschil dat we deze filmscene niet stil kunnen leggen of stop kunnen zetten.

Was het maar waar. Maakt het jou net als mij weleens onzeker? Ben je net als ik weleens onrustig? Vraag je je af, hoelang dit nog gaat duren en wat de gevolgen zijn op de lange termijn? Als je op deze vragen met een ‘ja’ kunt antwoorden, dan zou ik zou willen dat ik antwoorden voor je had. Dat ik je iets meer duidelijkheid kon geven. Ja, dat zou ik zó graag willen. Maar ik kan het niet. Op dit moment is er is maar één ding wat ik wel voor je kan doen, en dat is bidden.

Ja, ik bid voor jou (jij die dit leest) en ik vraag God of Hij jou de kracht, wil geven in deze tijden van onzekerheid. Hij kent jou. Hij ziet jou. En Hij zegt ook nu vandaag tegen jou: “Kom maar bij Mij met al je zorgen, twijfels en vragen. Bij Mij vind je rust en vrede”. En we weten allemaal, de rust en vrede die Hij ons aanreikt, kan en zal de wereld ons nooit geven. Die is alleen te krijgen bij Hem. En daarom bid ik vurig dat jij lieve lezer(es) ondanks alles je vertrouwen en geloof in God niet verliest maar dat je juist door alle omstandigheden heen, sterker mag worden. Want dankzij Jezus, zijn wij meer dan overwinnaars. Dankzij Hem zijn wij tegen alles bestand, omdat Hij ons daarvoor de kracht geeft. Er is niets maar dan ook echt niets sterker dan Hij. Het covid virus komt tot een einde. Wanneer? Ik kan het je niet zeggen. Maar ik bid en blijf onophoudelijk bidden. Want het gebed is het krachtigste wapen. En mét dat wapen, ga ik de komende onzekere periode tegemoet. 

Ik hoop dat je iets hebt aan deze woorden speciaal aan jou gericht. Weet dat je er niet alleen voor staat. Samen kunnen jij en ik, dankzij onze verbondenheid in Christus elkaar tot steun en troost zijn. Afstand, afkomst, leeftijd etc. het speelt geen enkele rol. Enkel ons geloof in Christus Jezus, kan jou en mij door deze tijd heen helpen. Lieve lezer(es) ik bid voor je en zal voor je blijven bidden.

Lieve groet van mij!

 


PUUR!vandaag boekentip

ik bidBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Bestel dit boek voor €18,99

 

 

Reacties (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *