Een feestmaal met Jezus

12 januari 2018
Delen via:

Het is een onstuimige ochtend, zowel buiten qua weersomstandigheden als binnen (bij mij) in huis! Ik raas en jaag maar door, zonder ook maar één moment stil te staan en mij door Gods vrede te laten (ver)vullen! En wanneer ik hier eindelijk de tijd voor neem, heb ik intussen al een heleboel taken van mijn to-do lijst afgevinkt! Niet dat het mij een goed gevoel geeft, totaal niet, het bezorgd mij eerder een schuldgevoel omdat ik het weer eens op mijn eigen manier aangepakt heb! Ik heb zoals zo vaak, mijn zelf uitgestippelde weg verkozen boven die van God!

 

Waarom doe ik dit toch steeds?

Waarom kies ik niet éérst, voor een stiltemoment mét God, voordat ik mijn dag verder tegemoet treed…

Ik wil dit patroon, zo graag dóórbreken maar ik lijk er maar niet in te slagen! Het mislukt keer op keer, ondanks dat ik het mijzelf voorneem! Al nadenkend komt Psalm 1 in mijn gedachten op. De woorden van David: “Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit… 

maar vreugde vindt in de wet, ja het woord van de Heer en zich hierin verdiept, dag en nacht”…

Deze woorden geven exact aan, hoe ik mijn leven, moet leven en mij leven de juiste richting kan geven! Ze zijn een leidraad voor elke dag die ik dankzij God ontvangen mag! Ik moet mij niet inlaten en mee laten sleuren door mijn dagelijks beslommeringen, maar ik moet mij verdiepen in Gods Woord, dé Bijbel, dé bron van mijn leven! Bijbellezen moet mijn allereerste bezigheid zijn, ja elke ochtend als ik wakker word! Ik moet mijn leven een ander richting geven, mijn focus verleggen naar God en niet naar alle andere dingen, waar mijn ogen, gedachten en hart naar toe dreigen te gaan!

Zoals Jezus zelf ook zegt in Johannes 14: “Als je Mij liefhebt, houd je dan aan Mijn geboden, want wanneer je dat doet, en zo leeft zoals Ik jou en jullie voorgeschreven heb, zullen Mijn Vader en Ik bij jullie terugkomen en voor altijd bij jullie wonen”.

Maaltijd

Wat een heerlijke belofte ligt hierin verborgen! Voor altijd samen zijn met God, Jezus en Zijn engelenschare! Elke dag samen aan tafel zitten en genieten van een feestmaal door Hem zelf (voor)bereidt! Zijn maaltijd geeft een verzadigd en vredig gevoel! We zullen nooit meer honger en dorst hebben, maar voor altijd vervult zijn van Zijn goedheid en liefde, ja elke dag opnieuw!

Dankzij Hem kan ik ondanks al mijn misstappen, ook vandaag vol goede moed, en hernieuwde kracht een andere weg opgaan, namelijk de weg die Hij wil! Hij geeft mijn leven een nieuwe impuls en wil mij d.m.v. Zijn woorden uit de Bijbel leren, om mij elke dag als éérste te verdiepen in Zijn Woord! Woorden van waarheid, levenswijsheid en inzicht! Bemoedigend voor ons allemaal, dat Hij ons dankzij Zijn genade, vrede en rust wil schenken! Hij laat ons Zijn vrede na, een vrede die de wereld ons niet geven kan, maar Hij alleen!

Ja, dan jubelt mijn hart en zing ik in de stilte:

“Gelukkig de mens, die Hem en Zijn weg volgt, – want zij zullen bloeien, groeien en vrucht dragen, – op Zijn volmaakte tijd”.

Ik hoop en bid dat wij elkaar straks tijdens Zijn feestmaal zullen ontmoeten! Wat een vreugde zal dat zijn, samen feestvieren met Hem, in vrede en harmonie! Voor altijd maaltijd houden met Hem! Wie wil dat nou niet!!!

Ik kijk er in ieder geval reikhalzend naar uit! En jij?

Weet dat Hij jou vandaag de uitnodiging in handen geeft, en zegt: “Kom want alle dingen zijn nu gereed, Ik heb een plaats vóór jou vrij gemaakt – weet dat je welkom bent”.

 

Welkom
dé maaltijd
kan beginnen: “Kom
er maar bij”, zegt
Jezus!


Een zachtaardige jongen wordt kickbokskampioen. Een gewone knul belandt in de drugshandel. Een crimineel gaat knock-out. Joop Gottmers groeide op als zoon van een café-eigenaar. Zijn leven ontaardde in een uitzichtloze keten van geweld, drugs, heel veel geld en nog meer ellende. Toen ontmoette hij God en dat was het begin van een weg terug, met vallen en opstaan.

 

 

 

Reacties (1)

 • Marcel Eilander schreef:

  Vind dat er veel moeten in staat en herken dat niet in liefde.
  Stille tijd is een tijd met Vader
  De een is een ochtend mens de ander een avond mens
  Het zet mewel aan het denken
  Gezegende dag zuster in christius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *