Een geschenk voor jou

30 augustus 2020
Delen via:

De komende weken nemen we je op zondag mee in het boek Liefde is… van Gary Chapman. We delen een week uit het dagboek met jullie.

Liefde is… een Bijbels dagboek voor samen.

liefde isPraten is de levensader van elke (liefdes)relatie. ‘Liefde is…’ biedt een jaar lang dagelijkse overdenkingen en gespreksvragen voor koppels. Over communicatie, verwachtingen, man-/vrouwrollen, seks, conflicthantering, geld, kinderen schoonfamilie en meer. Liefde is… toegankelijk, inzichtelijk en positief.

Relatietherapeut Gary Chapman is de auteur van ‘De vijf talen van de liefde’. Hij laat zich in zijn praktijk en in zijn boeken inspireren door wat de Bijbel ons kan leren. Met ‘Liefde is…’ kunnen stellen een jaar lang elke dag samen lezen en praten.

 

Een geschenk voor jou

Lees Psalmen 19:1-15

Hoe ontvangen echtparen Gods geschenk van de liefde? Sommige geschenken geeft God aan iedereen, zoals het opkomen en ondergaan van de zon, weldadige regen, lentebloemen, het zingen van de vogels en de seizoenen.

De psalmdichter schreef: ‘De hemel verhaalt van Gods majesteit, het uitspansel roemt het werk van Zijn handen, de dag zegt het voort aan de dag die komt, de nacht vertelt het door aan de volgende nacht. Toch wordt er niets gezegd, geen woord gehoord, het is een spraak zonder klank. Over heel de aarde gaat hun stem, tot aan het einde van de wereld hun taal’ (Psalmen 19:2-5). Zoals jij voorziet in de basisbehoeften voor je kinderen – eten, kleding en onderdak – zo zorgt God elke dag voor Zijn kinderen.

Andere geschenken van God zijn echter voorbehouden aan degenen die erom vragen. Jezus zei ooit: ‘Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan’ (Matteüs 7:7-8).

Leg je verzoeken voor aan God, of het nu gaat om je gezin, je partner of jezelf. Neem de tijd om alleen of samen te bidden. Prijs Hem voor de ontzagwekkende schoonheid van Zijn schepping. Bedank Hem voor de geschenken die Hij iedereen geeft – met name voor de geschenken die Hij specifiek aan jou geeft.

Als je meer tijd hebt…

Bespreek samen of denk na over deze vragen:
• Welke geschenken van God in de schepping betekenen het meest voor jou? Waarom?
• Hoe kun je elkaar helpen om Gods geschenken te herkennen?
• Om welke geschenken heb je specifiek gevraagd aan God? Wat was het resultaat?

Andere teksten om je verder te verdiepen in Gods geschenken: Lucas 11:11-13; Johannes 4:4-10; Romeinen 5:12-21.

 

Je kunt dit boek nog bestellen voor €23,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *