Een goed begin van de dag!

16 november 2021
Delen via:

Hoe begin jij je dag? Thorinda moedigt je aan om voortaan met God op te staan: dat is het beste begin dat je kunt hebben.

Hoe begin jij aan de nieuwe dag? En dan bedoel ik niet of je eerst een verfrissende douche pakt en aansluitend een stevig ontbijt nuttigt. Al dragen beide zéker mee aan een goede start van je dag. Maar ik bedoel: hoe begin je in geestelijke zin aan je dag? 

Is bidden het eerste wat je doet nadat je je ogen geopend hebt? Of lees je eerst een gedeelte uit je dagboek? Of doe je niks op geestelijk vlak en stap je gewoon je bed uit en ga je direct van start?

Als dat laatste het geval is, zou ik je willen aanmoedigen om vanaf nu elke ochtend te beginnen met bidden. Het geeft je zoveel meer kracht en energie voor de dag die voor je open ligt. En juist deze twee dingen heb je in de loop van de dag vaak hard nodig.

Wij mensen denken wel dat we alles op eigen kracht kunnen maar vaak is het zo, dat hoe verder de dag vordert, hoe vermoeider we raken. En aan het eind van de dag zijn we moe en opgebrand. We hebben al onze kracht en energie verbruikt en elke extra stap is ons teveel.

En dan? Ja, dan zijn we pas geneigd om te bidden. Niet verkeerd hoor, dat bedoel ik niet. Bidden is altijd goed en op elk moment mogelijk. Maar het is wel een beetje aan de late kant.

Vandaar mijn advies: Begin je dag met bidden. Ervaar dat je hier de rest van de dag profijt van hebt. Juist het ochtendgebed is zo belangrijk. Daarin kun je God om kracht en hulp vragen bij alle dingen die op je pad komen.

Wees ervan verzekerd dat Hij geen bidder zal laten staan. Hij zal je ondersteunen, wanneer de last jou te zwaar wordt. Hij zal je van energie voorzien wanneer het jou aan energie ontbreekt. Ja, Hij zal er zijn op elk moment én in elke situatie.

Begin je dag dus goed. Begin met bidden!


‘Geloofsmomenten’ is een evangelisch dagboek waarin geloofsgroei centraal staat, geschreven door veertien christelijke auteurs. Voor elke dag een moment om stil te staan bij God. Een geloofsmoment om je dag mee te beginnen of mee af te sluiten, dat biedt dit dagboek voor 365 dagen. Aan dit evangelisch dagboek schrijven veertien auteurs mee die allemaal een passie hebben voor God en gemotiveerd zijn om christenen te inspireren in hun stille tijd. Elke auteur schrijft over een aantal thema’s. Hierdoor zit er zeker een lijn in, maar is het ook afwisselend genoeg om te blijven boeien. Thema’s die besproken worden zijn onder andere vriendschap, gebed, authenticiteit, nederigheid, imperfectie, geloofsgroei en leven in vrijheid. Elke dag sluit af met een gebed, een vraag of een bemoedigende quote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *