Een nieuw jaar, een lege bladzijde

1 januari 2020
Delen via:

Een leeg huis. Heerlijk, even niets. Weinig tot geen geluiden. Alleen het tikken van de klok. Ik zit op de bank en staar voor me uit. In deze drukke periode van het jaar vind ik de stilte heerlijk. Even ontprikkelen, even ontladen. En als ik zo zit, dan voel ik eigenlijk pas hoe moe ik ben en hoe vaak ik eigenlijk maar weer gewoon doorga.

Oplaadmomenten

Ik hoop echt in het nieuwe jaar dat het me lukt om niet maar steeds achter elkaar door te hollen. Meestal lukt dat me wel redelijk, om tussen de activiteiten door mijn ‘oplaadmomenten’ te hebben. Maar soms zijn er dagen of weken en dan lukt dat minder goed.

Terwijl ik op de bank zit, heb ik een notitieblokje voor me liggen, met een lege bladzijde. Een lege bladzijde, dit doet me denken aan het komende jaar. Ik weet niet hoe het jaar eruit gaat zien. Ja, ik heb wel bepaalde verwachtingen, maar ik weet niet of die uit gaan komen. Ik hoop verder te mogen gaan met mijn coachopleiding bij Groundwork. Ik hoop dat onze jongste dochter een fijne overgang heeft naar een andere school, ik hoop dat we als gezin weer veel mooie momenten mogen beleven.

Lege bladzijde

Een lege bladzijde. Welke bladzijdes en hoofdstukken zullen er dit jaar aan mijn levensverhaal worden toegevoegd? En welke aan die van jou? Zit je vol plannen? Of heb je juist het voornemen om te minderen en meer rust en lege bladzijdes in te voegen?

Lege bladzijdes, om ze te laten vullen met woorden van onze Meesterschrijver. Me laten inspireren door wat Hij door Zijn Geest in mijn hart legt om te schrijven. Zo hoop en bid ik dat het verhaal komend jaar gevuld mag worden.

Tijdens het schrijven van deze blog moest ik ineens denken aan het lied van Remco Hakkert ‘Stil, ik word stil van binnen, wilt U de ruimte vullen van mijn zijn.’ Een prachtig lied dat me helpt om stil te zijn voor mijn Maker en mijn hart en mijn leven te laten vullen met Zijn liefde voor mij.

Aan het begin van het nieuwe jaar sta ik daarom stil bij de Meesterschrijver, die mijn hele leven al in Zijn boekrol heeft geschreven. Ik wil vaker leren echt stil te staan en dan te luisteren naar Hem en Zijn weg te gaan.

Met mijn lege bladzijdes naar Hem,
luisteren naar Zijn stem:
Wordt maar stil,
en luister naar wat Ik voor jou wil.
Niet zelf alles willen schrijven,
maar steeds opnieuw in Hem blijven.

Een lege bladzijde. Een nieuw jaar.
Een nieuw begin. Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe zin.

Hoe ga jij het nieuwe jaar in?


PUUR!vandaag boekentip

leegBedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *