Een nieuw jaar met nieuwe kansen

3 januari 2022
Delen via:

We staan aan het begin van een nieuw jaar. Maar voordat we hier op vooruit lopen, wil ik even met jou terugblikken op het afgelopen jaar. Ongetwijfeld had je voor jezelf allerlei doelen bedacht en even zoveel goede voornemens. Hoeveel heb je er kunnen waar maken? Misschien raak ik nu een gevoelige snaar. Je had zoveel goede voornemens/doelen maar uiteindelijk is er maar weinig van terecht gekomen is. Misschien slechts één van de vele.

En wat als dit het geval is? Dan mag je trots zijn op jezelf. Het is je gelukt. Ondanks alle omstandigheden heb je in ieder geval één doel/goed voornemen kunnen realiseren. Wees daar tevreden mee. Dát heb je in ieder geval al bereikt.

Nu staan we aan het begin van een nieuw jaar. Een jaar met volop kansen om andere doelen en goede voornemens waar te maken. Je hebt 365 dagen de mogelijkheid om jezelf uit te dagen. 52 weken om in actie te komen en 12 maanden om tenminste één doel en/of goed voornemen in praktijk te brengen.

Kies van je lijst met doelen/goede voornemens één ding uit en ga daar voor. Leg de lat niet te hoog. Dat werkt alleen maar ontmoedigend wanneer het je niet lukt. Begin simpel. Besef dat je op elk moment jou doel/voornemen kunt bijstellen. Je hoeft je aan niemand te bewijzen, je doet het puur voor jezelf. Omdat jij het wil en niemand anders.

Moedig jezelf aan en blijf dat doen. Neem eventueel iemand in vertrouwen, die jou wanneer het even tegenzit, een duwtje in de goede richting kan geven zodat je vervolgens vol optimisme verder kan gaan.

Het gaat je écht lukken. Met jou inzet en Gods hulp kun je alle dingen aan. Ook die dingen, die op dit moment onmogelijk of onhaalbaar lijken.

Ga ervoor dit jaar! Weet dat ik in je geloof. Heb ook een beetje meer geloof- en vertrouwen in jezelf! Dan komt het zéker goed.


De Leef! Agenda 2022 is een sprankelende agenda die, tegen alle stress en werkdruk in, uitnodigt tot bezieling, bezinning en een dagelijkse wandel met God.

Ontspannen leven met God als way of life. Om het hoofd koel en het hart warm te houden.

De inhoud is met zorg samengesteld door Annemarie van Heijningen -Steenbergen (schrijver, spreker en columnist) en eigentijds vormgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *