Een vrij uitzicht

21 maart 2021
Delen via:

Lynn Austin heeft vanuit haar raam vrij uitzicht op haar prachtige bloemen. Maar als er licht op het raam valt, dan ziet ze alle strepen en vlekken. Zo is het eigenlijk ook in haar geloofsleven.

De azaleastruik voor het raam van mijn woonkamer geeft elke lente een prachtige voorstelling. Ik kan hem zien vanuit mijn favoriete stoel in de huiskamer, een plekje waar ik elke ochtend zit tijdens mijn stille tijd. Maar vanaf daar kan ik ook zien hoe stoffig mijn ramen zijn na de lange wintermaanden, en hoeveel strepen de regen erop heeft achtergelaten. Kortgeleden, toen de temperatuur weer was gestegen tot rond de twintig graden, besloot ik me op de poetsklus te storten en haalde ik emmers, lappen en schoonmaakmiddel tevoorschijn. Het raam is verdeeld in tientallen kleine ruitjes die los van elkaar moeten worden gewassen, waardoor het een – hoe zeg ik dat netjes… – nogal lastige klus is!

Knoeiboel

Ken je dat geweldige gevoel dat je krijgt als je een moeilijke klus hebt geklaard en meteen het resultaat ziet? Zo voelde ik me toen ik uiteindelijk trots een stapje naar achteren zette om mijn schone ramen te bekijken. Het leek alsof er helemaal geen glas in de kozijnen zat! Maar dat veranderde toen ik de volgende dag wakker werd. Die ramen zijn namelijk gericht op het oosten. Toen het stralende zonlicht de kamer binnenviel, onthulde dat elke streep en vlek
die ik op het glas had achtergelaten of gemaakt. En die knoeiboel werd pas zichtbaar toen het licht er direct op viel.

Vlekken en strepen

Dit was een goede les voor me. Ook als het gaat om mijn geloofsleven. Ik kan mezelf bedriegen door te denken dat ik aan de buitenkant een goede christen ben, dat ik er mooi uitzie, blinkend schoon. Totdat Christus met zijn licht op mij
schijnt en al mijn vlekken en strepen blootlegt. En dat is precies wat er gebeurde toen ik op een bepaald moment,
zonder erbij na te denken, iets tegen een dierbare vriendin zei op een manier die haar kwetste. Ik verdien mijn geld met woorden en nu had ik ze onbezonnen gebruikt.

‘Wie meent dat hij God dient, terwijl hij zijn tong niet kan beteugelen, zit op een dwaalspoor, en heel
zijn godsdienst is vergeefse moeite’ (Jakobus 1:26).

Eigenlijk net als bij een vuile ruit. Ik ben niet zo brandschoon als ik denk. En als ik me niet laat veranderen door het
Licht voor de wereld, blijf ik net zo vuil als mijn ramen, zo smerig als mijn stapel poetsdoeken. Ik heb mijn vriendin om vergeving gevraagd. En ik bid dat de Heilige Geest me van nu af aan zal helpen om me te ‘haasten om te luisteren, maar traag [te] zijn om te spreken’ (Jakobus 1:19).

Deze overdenking is overgenomen uit ‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austin.


‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austin is een prachtig boek vol levenswijsheid. Want hoe rijk is je leven als je het volledig in de handen van God kunt leggen?

Dat is wat schrijfster Lynn Austin je wil laten beleven met dit bemoedigende boek. In 40 korte hoofdstukken vertelt ze over haar eigen ervaringen met Gods eindeloze trouw en de bijzondere uitwerking daarvan in haar eigen leven en dat van anderen. Tussendoor geeft ze tips over o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf weer opladen.

Deze luxe uitgave is een must have voor alle fans van Lynn Austin. Het perfecte cadeau voor je dochter, je moeder of je schoonmoeder.

Lynn Austin wordt geroemd om haar historische en bijbels-historische romans, waarvan er in Nederland inmiddels meer dan 450.000 exemplaren verkocht zijn. Eerder schreef ze ook het lovend ontvangen verslag van haar reis door Israël, ‘Lopen op het water’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *