Er gaat me een lichtje op…

5 december 2020
Delen via:

Als klein meisje van een jaar of vier wilde ik dolgraag zingen bij een kinderkoor. De passie voor zingen zat er blijkbaar al vroeg in. Maar ik kon natuurlijk nog geen letter lezen. Iedereen in het koor  las de teksten mee uit een map. Ik kreeg ook zo’n map en vond het reuze interessant om te doen alsof ik mee las en de bladzijdes om te slaan als degenen naast mij dat ook deden. Ondanks dat ik de map soms op de kop hield. Ik weet nog goed dat we “Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht” zongen in een verpleeghuis. Met een brandend kaarsje zongen we “…dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht (..) jij in jouw klein hoekje en ik in het mijn.” Ik vroeg mij niet af of ik te klein was, maar ik deed mee naar vermogen en bezorgde op dat moment samen met anderen een aantal oude mensen een mooi moment.

Klein vlammetje

Wat is het jammer dat veel mensen, waaronder ik zelf, die vanzelfsprekendheid verliezen bij het ouder worden. Wat kunnen we piekeren en malen ‘of we wel goed genoeg zijn’ en of een ander niet meer te bieden heeft dan wij zelf. We zijn allemaal door God geroepen om Zijn Licht te verspreiden. Zoals de bekende uitspraak luidt; God vraagt niet of wij bekwaam zijn, maar of we beschikbaar zijn. Eigenlijk heel mooi hoe dat kinderliedje het verwoord: ‘Jij in jouw klein hoekje en ik in het mijn’. Zo simpel is het en zo klein mag het ook zijn. Want ook een klein vlammetje verspreid een heleboel licht daar waar het donker is. 

Boodschappen doorgeven

Wat is het belangrijk dat we deze boodschap ook meegeven aan onze kinderen. Je hoeft niet groot en belangrijk te zijn om iets te kunnen betekenen in Gods koninkrijk. In de onlangs uitgekomen serie van “Idate’jes met z’n tweetjes” voor vader& zoon en moeder& dochter is dan ook bewust een ‘datenight’ opgenomen waarbij je samen iets gaat doen voor een ander.

Denk bijvoorbeeld aan iets bakken voor iemand die een opkikker kan gebruiken, kaartjes schrijven of spullen maken en verkopen voor een goed doel. Wat is het mooi om samen met je kind te ervaren dat God een eigen hoekje heeft gegeven waarin je Zijn Licht mag laten schijnen. Zelfs als je denkt dat je weinig te bieden hebt, er is altijd iets dat je kunt doen naar je eigen vermogen! Juist nu zoekt God naar mensen die hoop willen bieden aan mensen die geen hoop hebben, warmte aan mensen die eenzaam zijn en licht daar waar het donker is. Wat kun jij betekenen in het ‘hoekje’ waar jij geplaatst bent? Denk er maar eens over na, misschien gaat er wel een lichtje bij je op…

 


Jessica is eigenaar en bedenker van Momentjess.
Momentjess wil mensen inspireren en aansporen om tijd te maken voor dat wat echt belangrijk is; God, je man of vrouw en je kinderen. Mooie momenten met elkaar om te koesteren en voor altijd in je hart te bewaren.

Momentjess ontwikkelt producten voor relatie- en geloofsopbouw. Tijd met elkaar die van blijvende waarde is. Zoals idate’tjes.

              

Neem eens een kijkje op haar website voor de mooie producten die Jessica ontwikkelt heeft.


PUUR!vandaag boekentip

lichtIn ‘Jij bent licht’ helpt Frieda van de Geest je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn – ze hoeven alleen nog maar de schakelaar om te zetten en gaan stralen. Dit boek staat vol met inspirerende verhalen van andere vrouwen, tips en bemoedigende (Bijbel)teksten om je te laten zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld is om licht te leven en licht te geven. Je bent ervoor gemaakt! ‘Jij bent licht’ is een uitgave van PUUR! in samenwerking met LUME, de vrouwenbeweging die licht verspreidt.

 

Bestel dit boek voor €12,99

 

 

Reacties (1)

  • Gerdien schreef:

    Afgelopen zondag hebben wij vanuit ons kleine hoekje letterlijk een lichtje doorgegeven aan de mensen in onze straat. We hebben een kaarsje en een kerstgroet rond gebracht. De reactie waren allemaal verrast. Hier en daar zelfs verbaast, maar iedereen vond het lief dat we dit deden. Moest daarbij ook denken aan het liedje wat hier boven werd aangehaald. Wat heb ik dat vroeger vaak gezongen, alleen snapte ik het niet helemaal, want ik zag mezelf altijd in een hoekje zitten en de ander in hun hoekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *