Er is overwinning mogelijk!!

14 januari 2019
Delen via:

Wanneer ik vanochtend later dan gewoonlijk mijn dagboek opensla en de woorden lees: “Je kunt eenoverwinnend leven leiden door in sterke afhankelijkheidvan God te leven”, roepen dit twee hele verschillende gedachten bij mij op! Enerzijds een blij en verwachtingsvol gevoel, er is overwinning mogelijk, ook voor mij dus, al denk ik vaak dat dit in mijn leven niet het geval is. Maar naast dit optimistische en hoopvolle gevoel, roepen deze woorden ook frustratie op.

Waarom hoor ik je jezelf in gedachten afvragen?

Het antwoord op deze vraag is: “dat ik het lastig vind dat ik deze overwinning alleen kan bereiken, wanneer ik in sterke afhankelijkheidvan God leef! Ik doe het graag op mijn manier, volgens mijn planning en op mijn tijdstip. En dat is het tegenovergestelde van wat God van mij vraagt. Hij wil dat ik Hem de regie geef en Hem laat bepalen wat ik moet doen, gedurende de dag die voor mij ligt. Het voelt zo dubbel, want enerzijds wil ik het roer omgooien en alles aan God overgeven, in het vertrouwen dat Hij een plan met mij heeft, maar anderzijds ben ik bang voor het onbekende, en speelt mijn onzekerheid op! Stel dat ik de controle over alles verlies, wat moet ik dan? Stel dat alles uit de hand loopt, en niks meer is zoals het voorheen was?

Gebed

Ik bid de woorden: “God, help mij uit deze vicieuze cirkel, waarin ik maar blijf rond cirkelen! Ik zie geen uitweg, geen opening waar ik door kan ontsnappen. Leer mij om U om hulp te vragen i.p.v. steeds weer op eigen kracht en inzet de strijd aan te gaan. Ik kan mijzelf niet verlossen, ik kan mijzelf niet naar de finish leiden, maar U kunt dit wel! Ja, samen met U kan ik vol vertrouwen de overwinning tegemoet zien! Daarom wilt U ook dat ik mij afhankelijk opstel naar U, het van U verwacht, altijd en in alles! Help mij om stapsgewijs hierin te groeien en mijzelf deze nieuwe manier van leven aan te wenden. Waak over mijn voetstappen, wanneer ik een misstap dreig te maken, de verkeerde afslag neem en mijn eigen onafhankelijke manier van leven weer probeer terug te pakken! Laat de duivel geen vat op mij krijgen en vul mij met Uw liefde en kracht, zodat ik vol vertrouwen en in geloof de weg kan gaan, die U mij wijst! Al schrijvend denk ik aan de woorden van een prachtig lied:

“Laat m’ in U blijven groeien, bloeien- O Heer mijn Wijnstok voor altijd! Uw kracht moet in mij overvloeien, of ‘k ben een wis verderf gewijd! Doorstroom, beziel en zegen mij, opdat ik waarlijk vruchtbaar zij”.

Woorden

Woorden die géén ruimte bieden voor een eigen gekozen weg, onafhankelijk en vruchteloos. Woorden die duidelijk aangeven van wie ik mijn hulp moet verwachten. Woorden die aanduiden dat ik mij moet vast enten aan God, dé Wijnstok, waardoor ik kan groeien in afhankelijkheid tot Hem en samen met Hem een overwinningsleven tegemoet kan gaan! Dan zing ikals een gebed naar God, DE Overwinnaar van mijn leven:

God wijst mij de weg als ikzelf geen uitkomst zie;
Langs wegen die geen mens bedenkt, maakt Hij mij Zijn wil bekend.
Hij geeft elke dag, nieuwe liefde, nieuwe kracht;
Als ik mijn hand in Zijn hand leg, wijst Hij mij de we
g. 

Ja, de weg naar de overwinning, de eindstreep, waar Hij jou en mij opwacht!

Wat een geweldig vooruitzicht, iets om ons over te verheugen, nu vandaag al!


In het full-color hardloopboek Morgen ga ik echt! delen Marijke ten Cate en Corien Oranje hun hardloopervaringen. Hardlopen is goed voor je! Maar hoe begin je eraan? En hoe houd je vol? Eerlijk, grappig en herkenbaar. Ze delen hun tips en tricks, en bekijken de hardloopwereld met een knipoog. Morgen ga ik echt! gaat over hardloopkleding, blessures, looptechnieken en de psychologie van het hardlopen. Hardlopen kan je bijvoorbeeld helpen om af te vallen of om je beter te voelen. Met veel tekeningen, motiverende verhalen, testjes en interviews: start to run today!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *