Gebed in financiële nood

20 februari 2021
Delen via:

Als zendingsgezin zijn wij in ons levensonderhoud afhankelijk van giften. Dit vraagt om een goed budgetsysteem dat wij trouw bijhouden. De bonnetjes van betalingen werk ik wekelijks bij in ons uitgebreide gezinsbudget. In het budget zijn verschillende potjes waar uitgaven en inkomsten in verwerkt worden. Een tijdje geleden kwam er een onverwachte rekening.

Als zendingsgezin zijn wij in ons levensonderhoud afhankelijk van giften. Dit vraagt om een goed budgetsysteem dat wij trouw bijhouden. De bonnetjes van betalingen werk ik wekelijks bij in ons uitgebreide gezinsbudget. In het budget zijn verschillende potjes waar uitgaven en inkomsten in verwerkt worden.

Appeltje eitje toch? Nou ja, als het werkt natuurlijk! Eén van mijn meest gehate potjes is het ohoh-potje. Het potje voor onvoorziene kosten, waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Net als jij waarschijnlijk, want we houden allemaal niet van apparaten die kapot gaan of reparaties in ons huis die je niet ingecalculeerd had.

Laatst kwam er door mijn brievenbus een rekening die ik niet had zien aankomen. Een onverwachte boosdoener van 165 euro. Ik besluit de rekening in een hoekje op de vensterbank te leggen, uit het oog en uit mijn hart. Maar de hele dag krijg ik de rekening niet meer uit mijn hoofd. Ik weet namelijk dat mijn ohoh-potje leeg is en wat er rood gekleurd in mijn Excel lijst staat.

Dan besluit ik het enige te doen wat me nu nog kan redden. Ik pak de rekening en vouw mijn handen erboven. Dan geef ik de rekening als een offer aan God en vertel Hem dat ik het niet kan betalen. Ik geloof dat God mijn voorziener is en bedank Hem voor alles wat hij geeft.

Ik leg de rekening weer terug in het hoekje van de vensterbank en gek genoeg vergeet ik hem de rest van de dag. De dag verloopt zoals altijd in de chaos van een gezin met jonge kinderen en de dag erna verloopt even hectisch als de vorige. Ik heb niet meer aan het hoekje van de vensterbank gedacht tot ik de postbode weer mijn tuin in zie lopen.

Dit keer met een kleine simpele witte enveloppe. Nieuwsgierig pak ik hem op en zie dat er geen afzender bij staat. Het enige wat erin zit doet mijn mond open laten gaan van verbazing, ik begin hardop te lachen en tel het geld wat ik erin vind. Ik tel exact 165 euro. Het bedrag van de rekening die vergeten in het hoekje van de vensterbank ligt.

Hoe is het mogelijk dat een persoon de dag ervoor aan ons gezin dacht en besloot dit onevenredige bedrag anoniem naar mij op te sturen? Tot op de dag van vandaag heb ik geen idee wie deze belangrijke post heeft gestuurd. Wel weet ik dat mijn God hoort en voor ons zorgt, elke dag opnieuw.


Oswald Chambers beschrijft hoe bidden een natuurlijk onderdeel van ons leven zou kunnen zijn. Hij laat zien dat het gebed je intiem verbindt met God en op die manier zorgt voor een nieuwe beleving van Zijn aanwezigheid in je leven.

Reacties (3)

 • Wilma schreef:

  Wauw. Wat geweldig! Mooie bemoediging

  • Ingeborg Stolker schreef:

   Wij hebben ook zoieys meegemaakt. We zijn financieel opgelicht tijdens de emigratie naar Frankrijk. We hebben een gehandicapte zoon en hij gebruikt incontinentiemateriaal. Op een dag was onze bankrekening echt leeg. Geen geld voor incontinentiemateriaal. Ik heb het uitgeroepen naar God. Aan het eind van de dag stond er iemand aan de deur. Ik moet dit bij jullie brengen maar ik weet niet waarom. In de envelop zat precies genoeg geld om incontinentiemateriaal te kopen. We zijn nog steeds ons geld kwijt maar God voorziet en gaat stap voor stap met ons mee. We hebben geen dag te kort gehad.

 • Eke schreef:

  Tjonge, dat is inderdaad bijzonder! We hebben een grote God, al vergeten we dat wel eens.
  En aan ons om God te bidden hoe Hij ons kan gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *