Geborgen!

24 december 2020
Delen via:

Brrrr. Dit zijn echt de donkere, koude dagen voor kerst. Al duurt kerst natuurlijk nog even. Maar voordat je het weet is de kerst daar. Kerst… als ik eraan denk wordt mijn hart warm. Ik houd van kerst!

Terwijl ik deze blog schrijf, is het koud en guur buiten. De regen kleddert tegen de ramen aan. Het is weer om heerlijk warm binnen te blijven. Ik kijk naar buiten en zie bij de overburen de kaarsjes aan staan. Overal hier in de buurt verschijnen al lampjes en maken mensen het gezellig. En dit jaar lijkt de kerst wel vroeger te beginnen dan ooit. Want is dit niet waar we zo naar opzoek zijn? Warmte en gezelligheid? Momenteel is de wereld zo ijskoud als maar kan. De daden van mensen bevriezen mijn hart. Rillingen gaan door mij heen. 

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik ben zelf nog nooit zo vroeg bezig geweest met kerst. Kerstkleding kopen ect. Natuurlijk komt dit ook door de situatie waar we momenteel in zitten. Ik weet wat het coronavirus kan aanrichten en neem daarom geen enkel risico. Ik doe alle aankopen ook voor sinterklaas online en kom geen winkel in. En als je wilt dat alles op tijd aankomt, tja dan moet je nu wel beginnen. Kerst….Ik verlang naar kerst! Hoe zit dat met jou? Hoe zie jij kerst?

Kerst is voor mij een feest van hoop.
Kerst een feest van een nieuw begin.

En is dat niet waar de wereld zo naar opzoek is? Juist in deze tijd? Wat zal er bijvoorbeeld achter zitten dat mensen nu terwijl de kerst nog even duurt nu al lichtjes overal ophangen en de donkere straten al gaan verlichten? Ik denk dat mensen hevig op zoek zijn en meer dan ooit verlangen na licht in deze donkere tijd. Want het kan soms zo donker zijn. De omstandigheden in je leven kunnen soms zo donker zijn. En dan begint advent. Hoe ga jij de adventstijd in? Hoe ga jij dit jaar kerst beleven? 

Kerst een nieuw begin, een feest van hoop!

Misschien denk je dat dit voor jou verleden tijd is. Dat er voor jou in alles wat je meegemaakt hebt, geen nieuw begin meer kan komen. De omstandigheden hebben je terneergeslagen en je hart zit vol verdriet. Je denkt dat er geen hoop meer is. Maar vergis je daar niet in. Want het kindje Jezus kwam juist speciaal voor jou! Juist voor diegene die gebroken zijn, die verdriet hebben, die misschien zonder hoop zijn. Schuif je gordijn maar wat opzij en zie de ster die schittert in de nacht. Ook voor jou zal dat licht schijnen! 

We zijn zo opzoek naar warmte in deze koude tijden dat we misschien soms weleens vergeten Wie ons echt de warmte en geborgenheid kan geven, waar we zo naar verlangen! 

Zie uit naar Hem, beleef deze dagen, de weken voor kerst vol verwachting! Er komt een nieuwe tijd aan. Maak van deze adventsperiode een periode van aanbidding, van vol verwachten, dat Hij die jou leven ziet, ook voor jou een nieuw begin zal maken. Hoop is geboren met kerst. Hoop wat ook voor jou daar in die kribbe zal liggen. 

De vraag is alleen, wat doe jij ermee? 

Ben je opzoek naar warmte en geborgenheid? Kijk dan naar die liefdevolle ogen die voor jou bestemd zullen zijn in die kribbe. Hij is dichterbij dan ooit. Juist nu we het zo nodig hebben in een wereld in nood. 

Geborgen in Hem.
Zijn armen om jou heen.
Troost in tijden van verdriet en pijn.
Het kindje Jezus wat er ook voor jou zal zijn! 

Blijf hopen, blijf geloven er komt een nieuwe dag. Kerst zal aanbreken en dat verandert alles! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *