Gebroken en verbonden

7 september 2020
Delen via:

‘Au! Mijn tee-een!’ huilt mijn 4-jarige dochter. De tranen biggelen over haar wangetjes. Ze komt maar moeilijk uit haar woorden door het verdriet. Ze heeft haar kleine teen lelijk gestoten tegen de muur.

Een gebroken teen wordt wel eens verbonden aan de teen ernaast met bijvoorbeeld tape.

Dit idee vind ik erg mooi. De ene teen is beschadigd: gekneusd of zelfs gebroken. Hij wordt verbonden aan de teen ernaast en krijgt zo steun, zodat de teen beter kan genezen.

Werkt het ook niet zo met ons? Wij voelen ons ook allemaal wel eens gekneusd of gebroken door moeilijke en verdrietige gebeurtenissen in ons leven. Als je er alleen mee blijft lopen, duurt het herstel langer. Maar als je steun krijgt van iemand ben je met elkaar verbonden. En dat bevordert het herstel. Door steun te krijgen van iemand ervaar je dat je het niet alleen hoeft te doen.

In deze tijd van corona voel je je misschien juist niet zo verbonden met anderen. Je mag elkaar niet even een knuffel geven of een arm om iemand heen slaan. Veel mensen hebben hier last van. De een wat meer dan een ander. Maar we hebben allemaal op zijn tijd een aanraking nodig.

Gelukkig zit verbondenheid ervaren niet alleen in fysieke aanraking, maar ook in geestelijke aanraking. Door van hart tot hart met elkaar te spreken, kun je je ook verbonden voelen met iemand anders. Tijdens een wandeling met iemand samen praten bijvoorbeeld of een spontaan gesprek als je iemand tegenkomt bij de supermarkt.

Door je zorgen met anderen te delen, draag je het niet meer alleen. Zo draag je samen elkaars last. En dat is gelijk een mooie Bijbelse opdracht (Galaten 6:2).

Als je weinig verbondenheid ervaart, dan mag je weten dat God zich met jou wil verbinden. Hij houdt zoveel van je, dat Jezus naar deze wereld kwam om de mensen met God te verbinden en zo herstel te geven aan een wereld vol gebrokenheid.

Jezus heeft de verbinding tussen God en ons hersteld. Je mag dus met al je gebrokenheid terecht bij je Hemelse Vader. Hij weet hoe je je voelt en wat er in je omgaat.

En Hij wil niets liever dan dat je alles met Hem deelt en je je aan Hem wil verbinden. Hij wil jouw steun zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *