Gebroken

8 februari 2019
Delen via:

Welke hoop hebben we aan het einde van de dag nog, als we ons gebroken voelen?  Als onze daden het bewijs zijn van die gebrokenheid?

Wat als jij je man voor de zoveelste keer pijn hebt gedaan met je harde, kwetsende woorden en weer ongeduldig bent geweest naar je kind(eren) toe. Het falen je niet meer los laat en telkens weer terug komt in je gedachten. Wat als je terneer geslagen op de grond ligt te spartelen en niets je meer overeind krijgt. De negatieve gedachten over je tekortkomingen je blijven achtervolgen en positieve gedachten niet lijken te overwinnen.

Dan wil God dit tegen jou zeggen:

‘Jij bent geworteld en gegrond in Mijn liefde (Efeze 3:17). Niets en niemand kan jou scheiden van die liefde die Ik voor jou heb (romeinen 8:37). Mijn liefde kennen gaat alle kennis te boven, maar vervuld je in al Mijn volheid. Want Ik ben bij machte oneindig veel meer te doen dan jij bid, bedenkt of beseft (Efeze 3:20). Jouw naam staat in mijn handpalm getatoeëerd (Jesaja 49:16 ). Jij bent kostbaar in Mijn ogen (Jesaja 43:4). Kom tot rust nu je vermoeid en belast bent en ik zal je rust geven (Matheus 11:28). Ik vergeef je, Ik was je schoon en Ik laat je nooit meer gaan.’

God houd van je en Hij kent je. Hij kent je zwakke plekken van gebrokenheid en momenten van verdriet hierover. Hij weet wanneer het een uitdaging is om het goede te doen en Hij weet wanneer jij je ontmoedigd voelt.

En toch is Zijn liefde oneindig en onvoorwaardelijk voorradig voor jou!

Vind vandaag een sprankje hoop in die gebrokenheid die je ervaart en laat het je weer overeind helpen. Zodat je die warme zonnestralen in je koud geworden hart weer gaat ervaren. Zodat de wolken van teleurstelling en pijn plaats maken voor vreugde en dankbaarheid. Want ‘er staat geschreven…’ (Lucas 4) en daarom moeten alle andere stemmen zwijgen.

 

 


Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeit een jonge Joodse vrouw uit tot een heldin die haar leven waagt om haar volk te redden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *